Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak nas widzi "stara" europa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robi
Croentuzjasta
jak nas widzi "stara" europa

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 31.08.2005 07:10

Byłem świadkiem bardzo dla mnie przykrego zdażenia:
Na kemping Prapratno przyplątał się człek umysłowo niedorozwinięty. Nieszkodliwy, cichy, mamroczący do siebie
nadużywajacy alkoholu. Od czasu do czasu zaczepiał ludzi - zwłaszcza nowoprzybyłych gdyż inni go ignorowali.
Był narodowości nieznznej ale prawie napewno z byłej jugosławi.
Pewnego dnia zaczepił bełkocząc nowoprzybyłego włocha. Ten widząc podpitego brudasa wyciagnął palec i zapytał:"POLACCO?".
Wściekłem się, dlaczego nie przyszło mu do głowy zapytać: rusco?;czecho?;chorwato?; a nawet eskimoso?
No odpowiedzcie sobie dlaczego......?
Pozdrawiam
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 31.08.2005 08:10

hm...trudno powiedzieć, może kiedyś miał do czynienia z jakimś POlakiem???:)

a skąd wiesz ,że zapytał Polacco, ..a może mówił "polako", co chyba oznacza powoli. Może chciał powiedzieć."powoli, chłopie, ale taki do mnie nie podchodź."???:)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 31.08.2005 14:27

No wlasnie, ja nigdy nie wiedzialam czy mowia cos o nas czy ze chodzi o "wolniej" ;)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 31.08.2005 16:31

POLAKO to po chorwacku powoli , a tamten co pytal byl wlochem !!!!
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 01.09.2005 07:20

no nie rozczulajcie mnie, troche znam włoski a przede wszystkim intonacja wypowiedzi była pytajaca - ??????? Włoch nie znał innego jezyka poza własnym - sprawdziłem (to u nich nagminne - a to my mamy kompleksy ze nie znamy obcych jezykow)
Pozdrawiam
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 01.09.2005 11:26

No właśnie kompleksy, jakiś Włoch coś tam sobie powiedział a Ty nad tym sie zastanawiasz.
Inna sprawa, że gdybyś wiedział co Polacy w dawnych czasach ( moze teraz też ale nie wiem) odstawiali we Włoszech to byś taki zdziwiony nie był.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone