Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak namówić M na podróż autem?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 29.02.2012 10:09

Temat jw. Mamy skodę Fabię z klimą- on twierdzi że to za daleko. Jak go namówć?Myślę o Dalmacji środkowej (chyba) Np Primosten albo jeszcze wyżej Po ostatnim pobycie mam dość autokaru- do Podgory jechaliśmy 26 godzin (ze Śląska). Ja myślę że on boi się drogi min dlatego że sami i przerażają go autostrady, opłaty, że zgubi drogę.
Jak go przekonać?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.02.2012 10:19

A był kiedyś autem w Gliwicach, Katowicach albo Rybniku? Bo jak tak to nie powinien mieć obaw. Droga do Cro jest 5 razy prostsza niż przejechanie z jednego na drugi koniec Bytomia. Jak autem jeździcie tylko w niedzielę 200 m do kościoła to jedźcie do Cro autokarem :wink:
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 29.02.2012 10:23

Nie.... No bez przesady. Jeżdzimy- nawet zakopianką :roll: i to często, Nasze morze też zaliczone- ale jednak była to męka
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 29.02.2012 10:32

Przywieź M na spotkanie do TG to cromaniacka brać tak go zachęci,że nie będzie się mógł doczekać urlopu :wink:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 29.02.2012 10:36

onka37 napisał(a): Nasze morze też zaliczone- ale jednak była to męka

Ja wole trzy razy zrobić drogę do Chorwacji niż raz nad nasze morze:)
Nad nasze zajeżdżam i jestem jak z krzyża zdjęty a do Chorwacji cała noc i do wieczora jak młody Bóg :))))

Powodzenia w przekonywaniu :))) i bezpiecznej drogi :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.02.2012 10:41

onka37 napisał(a):Nie.... No bez przesady. Jeżdzimy- nawet zakopianką :roll: i to często, Nasze morze też zaliczone- ale jednak była to męka

No bo dojazd nad polskie morze to jest męka :) Dziurska, korki, chamstwo na drogach. Do Cro ludzie jadą z uśmiechem na twarzach i jeśli wybierzesz dobry termin to i korków nie uświadczysz a wolność na miejscu to rzecz niesłychanie ważna. Jak nie macie problemu z urlopem to możecie rozplanować podróż na 2 dni, wtedy dojazd staje się częścią wakacji a i po drodze coś zobaczycie.

Jak mnie ktoś by kazał jechać tam autobusem to chyba wyłącznie za sporą dopłatą :D
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 29.02.2012 10:42

Kolacja przy świecach, kwiaty i dobre wino powinny załatwić sprawę :D
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 29.02.2012 10:54

Rysio dobrze napisał. Droga prosta i przyjemna. Dla mnie wakacje też zaczynają się w momencie wejścia do samochodu :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.02.2012 11:03

Kobieta i nie potrafi męża przekonać :roll:

kmusial napisał(a):Kolacja przy świecach, kwiaty i dobre wino powinny załatwić sprawę :D

Takie rzeczy to się w drugą stronę robi ... Jak chłop chce kobitę przekonać.
Dorzuciłbym jakiś drobiazg z błyszczącym kamieniem - to zawsze działa ;)

Moja rada jest taka: daj mu do wyboru - Chorwacja albo Krym, upierając się na Krym.
Zobaczysz, że cię sam przekona do Chorwacji :D

Może nawet tą kolacją przy świecach :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.02.2012 11:13

Jakbym widziała sytuację u mojej siostry.
Szwagier uparł się, że trasa do Chorwacji to dłuuuuga, niebezpieczna droga, pełna granic i zdradliwych przepaści... dlatego co roku wybiera Bałtyk, bo szybciej 8O
Jest niereformowalny, zobaczymy jak będzie w tym roku, ale pewnie wiele się nie zmieni.

Jeżeli jakoś przekonasz swojego męża, to daj znać jak to zrobiłaś, sprzedam temat siostrze :lol:
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 29.02.2012 11:19

jeszcze nie tak dawno ludzie jeździli MALUCHAMI ...po całej europie i było OK a czego M się boi , daj mu poczytać forum to może sie przekona ...nie ma się czego bać , swoim samochodem jest niezależny i na miejscu też można pojeździć .............a może zrób prawko(jeśli nie masz) i powiedz że Ty pojedziesz to może się przestraszy .....każdy sposób jest dobry...........naprawdę nie ma się czego bać
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.02.2012 11:19

To ma być urlop, relaks, wypoczynek.
Ja bym go nie przekonywał.
Nawet jak uda się dojechać to potem przez cały pobyt będzie w stresie bo przecież trzeba jeszcze wrócić.

Potrek - toż to sabotaż.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 29.02.2012 11:22

do Roxi i nie tylko ..........nad nasze morze jedzie się czasem dłużej niż do CRO a jest bliżej
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.02.2012 11:23

weldon napisał(a):Moja rada jest taka: daj mu do wyboru - Chorwacja albo Krym, upierając się na Krym.

Moja żona przebąkuje od czasu do czasu o Grecji ale koniecznie samolotem, bo niby za długa podróż (tak jakby jechała choćby godzinę jako kierowca). Stwierdziłem że jak załatwi samolot do którego zabiorą mnie z pontonem, silnikiem i resztą graciarstwa to nie ma sprawy. Na razie szuka już kilka lat :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.02.2012 11:24

8O 8O 8O
ja tam nikogo do niczego nie namawiam, mówię i jedziemy :)

a do zgubic drogę do cro??? przecież tam się prosto jedzie :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone