Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak namówić M na podróż autem?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 02.03.2012 10:29

Wtedy darek1 zrozumie ze mowa jest srebrem a milczenie złotem.
Kobieta wwzdenerwowana to niebezpieczeństwo porównywalne
z tsunami na Seszelach .
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 02.03.2012 14:35

onka37
Jak twój M ma faktycznie obawy takie jak opisałaś (sam pamietam, że tez o tym myślałem przed pierwszym wyjazdem) - może po prostu tu na forum jest forumowy autostop. można spiknąć się z kimś, kto jedzie w tym samym terminie i pojechać w ekipie. Zawsze raźniej.

Gawarantuję, że jak dojedzie do Cro - to nie będzie miał już żadnych oporów, żeby wracać.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.03.2012 15:04

Powiedz M, że baby kierowniczki przemierzają tą trasę to on Facet rady nie da? ;)

A tak na poważnie.
Myślę, że pierwszego razu każdy się bał, choć się nie przyzna. Ja się bałam, boję się każdej trasy. No może nie tego, że się zgubię (choć w Słowenii gubię się notorycznie co rok) ale kłopotów z autem. No ale, do odważnych świat należy.
Ja tam myślę, że na spokojnie go przekonasz. Poczytaj mu co ciekawsze fragmenty forum (pomiń te gdzie mówią, że dupa z niego), pooglądajcie filmiki z tras (masa tego na youtube). Nie taki diabeł straszny jak go malują.
Możecie sobie podróż podzielić, nikt nie każde trzaskać na raz tylu kilometrów (i kto to mówi ;) ).

Dacie radę :)
Powodzenia.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 02.03.2012 16:08

Jeśli jedziecie bez dzieci to;
powiedz swojemu M że jeśli pojedziemy to na każdym parkingu{jeśli Cię kocha}będzie 10 minut seksu.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 02.03.2012 16:42

mireks napisał(a):Jeśli jedziecie bez dzieci to;
powiedz swojemu M że jeśli pojedziemy to na każdym parkingu{jeśli Cię kocha}będzie 10 minut seksu.

oj to sporo wczesniej musza wyjechac,parkingow sporo po drodze :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.03.2012 16:43

chyba Ci chodzi o super mega szybki numerek :)
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 02.03.2012 17:10

Dla pewności że M nigdy nie zobaczy wpisów na swój temat i "dobrych rad" poproś moda o usunięcie tematu do śmieci. A swoją drogą nie ma czego obawiać się w podróży do Chorwacji- km więcej niż nad nasze morze ale szybko i przyjemnie.Sam też miałem obawy przed pierwszym razem- czy dam radę, czy auto da radę, czy się nie zgubię itp. Pojechaliśmy ze znajomymi (też pierwszy raz)żeby w razie czego sobie pomagać, CB radio i GPS.Nigdzie się nie zgubiliśmy, na GPS nie patrzyłem zbytnio a Cb wyłączyłem bo mnie wnerwiało.
Mam nadzieję, że M da się przekonać. Udanych wakacji.Pozdrav.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.03.2012 17:45

szary779 napisał(a):Dla pewności że M nigdy nie zobaczy wpisów na swój temat i "dobrych rad" poproś moda o usunięcie tematu do śmieci.

I to jest najmądrzejsza rada dla Ciebie w tym temacie. 8)
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 02.03.2012 18:30

Świat składa się z ludzi którzy lubią jeździć bardzo, średnio i nie lubią - widocznie gość nie lubi i koniec. Jest zresztą zdiagnozowana fobie - strach przed wypadkami samochodowymi - po polskich drogach się nie dziwię. Można lecieć samolotem i wynająć na miejscu samochód - no problem. Ja akurat należę do ludzi, którzy mogliby 4 razy w roku jeździć do Chorwacji, bo bardzo dobrze się tam czuję, a nawet rozmyślam nad emeryturą tam jeśli zdrowie, premier i IKE pozwoli.
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 02.03.2012 18:43

Zapewniam Cię że nie będziesz pierwszy i jedyny :(((((((((
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 02.03.2012 19:50

BeJur napisał(a):

chyba Ci chodzi o super mega szybki numerek :)

To ma być tyle seksu aby nie zdążył dojść i nie mógł się doczekać następnego parkingu,nie obejrzy się i będzie w Chorwacji,tu niech dochodzi.
Darraz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darraz » 07.03.2012 21:36

mireks napisał(a):To ma być tyle seksu aby nie zdążył dojść i nie mógł się doczekać następnego parkingu

Jak da radę chłop dojechać do Chorwacji "na tym pomyśle" to będzie prawdopodobnie nieźle znerwicowany - za wikipedią:
"Uprawianie stosunku przerywanego (...) u mężczyzn może być źródłem frustracji"
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.03.2012 07:43

Ja bym pojechał aaaaaale z obcą żoną :wink: .
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 08.03.2012 16:21

To by doszedł na pierwszym parkingu.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

jak namówić M na podróż autem? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone