Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak najlepiej i najciekawiej zwiedzić Mljet?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 20.06.2006 08:05

Czytam o tym w przewodniku i piszą o rowerach,albo o kajakach?
Może ktoś był i poda mi praktyczne porady,aby jak najwięcej zobaczyć?
Co polecacie?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.06.2006 10:55

Przede wszystkim polecam przegląd dotychczasowych wypowiedzi poprzez wyszukiwarke. Z tego co pamietam było kilka ciekawych tematów.

Od siebie mogę dodać, że Mljet to dosyć dzika wyspa. Brak rozwinietej komunikacji, tj. autobusy kursują wyłącznie wtedy gdy przypływa prom i zawożą turystów do PN z przystani promowej i spowrotem. Jadrolinija przypływa do miejscowości Sobra, więc jest kawałek drogi. Z informacji przekazywanych na naszym forum wynika, że mozna na Mljet dotrzec z Trstenika - bezpośrednio w rejon PN.

Rowery to fajny pomysł ale jak dla mnie za gorąco aby zwiedzać całą wyspę. Wydaje mi się, że poprostu najlepiej pojechac tam własnym autem.
Wyspa jest ciekawa ale i zarazem specyficzna, bo troszkę jakby na "uboczu turystycznej HR".

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone