Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak najbezpieczniej dojechać do SPLITU - Chorwacja z Elbląga

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2012 20:04

jacek1965 napisał(a):Choć temat już prawie zamknięty to pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.
W czerwcu trzeba w planowaniu podróży przez Polskę uwzględnić euro 2012. Może się okazać, że najszybsze drogi przez nasz kraj to będą te tzw boczne, nocleg może być trudniejszy do zdobycia, a czas przejazdu może wydłużyć się do kilkunastu godzin tylko do naszej granicy...
Pewnie to wszystko wiecie ale ja jakoś o tym momentami zapominam, że może nie być lekko.
Jacek

Dobrze, że piszesz, bo można zapomnieć, a może wiesz do kiedy ten bajzel ma trwać? Naprawdę nie wiem, bez jaj :)
jacek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 04.02.2012 20:15

http://www.2012.org.pl/
tam jest sporo informacji na bieżąco :)
Pozdrowienia
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 04.02.2012 23:00

Jeśli jedziecie przez Brno i E431 na Wiedeń, to dobry nocleg macie tu:
http://www.hoteltermal.cz/pl/ht/kontakt ... a=mqonmlpa
Nazwa jest prawdziwa :)))
Jan 123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jan 123 » 14.02.2012 14:05

Witam - z Iławy od lat jeżdzę na Łódz i Cieszyn , Wiedeń , Grac i przez Słowenię ( z przyczepą ) , koledzy mają rację z noclegiem w Polsce przy granicy a pózniej to już pestka , solówkami przelecicie w mig ja w ubiegłym roku ruszyłem z Wiednia o 8 jadąc 80 - 90 z przyczepą ( no w porywach troszkę więcej) byłem po 21 za Makarską z przerwami na posiłki kawkę i odpoczynek - powodzonka :papa:
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 17.02.2012 20:49

Po pierwsze ja zaczynam o 4:00 wyjazd , póżniej 7-k aż za Płońsk potem Grodzisk , Błonie i Girkówka . Cieszyn - Źylina - Bratysława - Eisenstadt - Gratz - Maribor . Tu ok. 19:00 nocleg , można w ciemno jeśli jedziesz starą drogą od granicy Słoweńskiej i się rozglądasz - nocleg znajdziesz . A drugi dzień tak jak wszyscy . Ja osobiście przez Maribor bocznymi drogami do granicy z HR . Powrót jak najwięcej autostadami [łącznie se Słowenią] aż do PL , tu nocleg , inaczej się nie da .

W 2011 jechałem na W-wę K-ów Chyżne Żylinę strata co najmniej 4 godziny kompletna porażka . Powód tej pochopnej decyzji to - remont Gierkówki i chęc jej ominiecia . W drodze powrotnej okrutnie żałowałem tej decyzji .
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jak najbezpieczniej dojechać do SPLITU - Chorwacja z Elbląga - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone