Witam!
Mam do Was pytanie, jaka jest najpopularniejsza kawa w Chorwacji lub ich lokalna marka kawy?
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lokalna to Franck i jest naprawdę przyzwoita (w domu nasza Gaggia bardzo dobrze toleruje).
Poza tym w kafejkach mają naturalnie Lavazzę, Illy, Moak, Hausbrandt .. te chyba najczęściej.
Pozdrawiam
krystek napisał(a):Zasadniczo w HR otrzymać można było namiastkę espresso lub cappuccino. Jeden, jedyny raz, kiedy dostałem, to co zamówiłem, to na stacji OMV koło Rijeki. Naprawdę, było to espresso. W pozostałych przypadkach, szkoda gadać ...
Ps Kawy ziarnistej, wartej uwagi, w HR nie widziałem ... Niestety , to nie Italia.
krombocher napisał(a):Zasadniczo się nie zgadzam. Przy tak silnych wpływach włoskich, które przez wieki odcisnęły swe piętno na tej ziemi co jak co ale właśnie w CRO bez trudu można się napić dobrej kawy. Musiałeś mieć wyjątkowego pecha. Zresztą wspomniany tu producent DAN Cafe to tylko lokalna filia włoskiego importera i palarni w Trieście. Więc dostępne w CRO mieszanki raczej nie różnią się zasadniczo od tych z Italii.
Pozdrawiam
K
krystek napisał(a): ...Zasada "4 M"- to tak w skrócie. Zainteresowani wiedzą o czym mowa.
krystek napisał(a):krombocher napisał(a):Zasadniczo Dan to mieszanka bezkofeinowa z palarni Danesi, więc to taka namiastka kawy. Nawet producent nie podaje dokładnego składu mieszanki.
krombocher napisał(a):krystek napisał(a):krombocher napisał(a):Zasadniczo Dan to mieszanka bezkofeinowa z palarni Danesi, więc to taka namiastka kawy. Nawet producent nie podaje dokładnego składu mieszanki.
No proszę człowiek całe życie się uczy. A ja myślałem, że ta chorwacka marka i jej producent to część grupy COGECO, tak jak nas ściemniają na ich stronach http://kavaimpex.hr
To samo z kawą. Niby pisze na opakowaniu strong i nawet wydaje się że ma tą odpowiednią moc, a tu się okazuje że bezkofeinowa Uff, chociaż dobrze, że są specjaliści, którzy potrafią wyprowadzić z błędu
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lokalna to Franck i jest naprawdę przyzwoita (w domu nasza Gaggia bardzo dobrze toleruje).
Poza tym w kafejkach mają naturalnie Lavazzę, Illy, Moak, Hausbrandt .. te chyba najczęściej.
Pozdrawiam