Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak kawa w Chorwacji?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.03.2012 20:31

http://caffeprego.pl/phpBB3/index.php
tylko kolby szukaj + młyn; na awtomaty nie patrz... :wink:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 10.03.2012 20:57

bodzios napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lokalna to Franck i jest naprawdę przyzwoita (w domu nasza Gaggia bardzo dobrze toleruje).
Poza tym w kafejkach mają naturalnie Lavazzę, Illy, Moak, Hausbrandt .. te chyba najczęściej.
Pozdrawiam

Witam Kasiu ,przez Twoje zachwalanie Gaggia na forum moja małżonka nie daje mi żyć[ nie wspomnę o innych przyjemnościach] ale wróćmy do tematu postanowiła napić się kawy ze słynnego expresu, problem w tym że u nas tzn. w Polsce cena tego expresu przyprawie mnie o ból głowy, :cry:a więc poproszę o adres gdzie w Chorwacji mogę kupić taniej takowy expres- :lol: pozdrawiam.

Może trochę pomogę, bo już kiedyś ten temat ćwiczyliśmy na forum :wink: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=300 ... c&start=60
Pozdrawiam
K
Ostatnio edytowano 11.03.2012 17:20 przez krombocher, łącznie edytowano 1 raz
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 11.03.2012 00:06

O kawę Chorwacką pytałem się ponieważ zajmuję się dystrybucją i sprzedażą kawy w internecie... głównie portugalskiej i trochę włoskiej (ale portugalska jest specjalnością). Zastanawiałem się czy gdyby pojawiła się kawa chorwacka (tzn palona w Chorwacji bo rosnąć to w Chorwacji raczej kawa nie rośnie) to czy byli by na nią chętni.

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.03.2012 08:41

Piotr Lutynski napisał(a):ponieważ zajmuję się dystrybucją i sprzedażą kawy w internecie...
Pozdrawiam

Załatw do oferty Mehmeta Efendiego.
Parę kg w roku u mnie schodzi...
marlon35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon35 » 11.03.2012 08:55

Moze jakiś fachowiec poleci dobry expres ciśnieniowy :?:
Tylko żebym nie musiał sprzedawać samochodu żeby go kupić. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.03.2012 09:01

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.03.2012 09:56

http://www.delicarte.pl/cms/

i powołaj się na mnie.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 11.03.2012 10:31

FUX napisał(a):http://www.delicarte.pl/cms/

i powołaj się na mnie.

Ostatnio na allegro widziałem do sprzedania dwa Ascaso serwisowane przez tego dystrybutora. Więc jak kolega marlon35 rozważa opcję budżetową, to może warto zastanowić się nad takim rozwiązaniem ?
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 11.03.2012 11:27

FUX napisał(a):www.caffeprego.pl

http://caffeprego.pl/phpBB3/

Co do tego portalu to wbrew temu jakie robi wrażenie nie jest portalem pasjonatów kawy ale przedsięwzięciem bardzo komercyjnym. Nawet forum nie jest wolnym forum wymiany poglądów bo jeśli moderator czy admin uzna że w czyimś wpisie ktoś za bardzo sam się chwali to wycina wpisy i przysyła cennik własnego wątku za 1999pln.....
Dlaczego to piszę.. otóż po to by zwrócić uwagę, że do zamieszczanych tam na forum rad należy podchodzić bardzo ostrożnie bo piszący często nie są bezinteresowni i to tak po polsku czyli nie zachwalić swoje ale zohydzić konkurenta.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 11.03.2012 11:39 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 4 razy
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 11.03.2012 11:29

FUX napisał(a):Załatw do oferty Mehmeta Efendiego.
Parę kg w roku u mnie schodzi...

Nie za bardzo rozumiem....?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.03.2012 12:05

Obrazek
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 13.03.2012 12:02

Piotr Lutynski napisał(a):
FUX napisał(a):www.caffeprego.pl

http://caffeprego.pl/phpBB3/

Co do tego portalu to wbrew temu jakie robi wrażenie nie jest portalem pasjonatów kawy ale przedsięwzięciem bardzo komercyjnym. Nawet forum nie jest wolnym forum wymiany poglądów bo jeśli moderator czy admin uzna że w czyimś wpisie ktoś za bardzo sam się chwali to wycina wpisy i przysyła cennik własnego wątku za 1999pln.....
Dlaczego to piszę.. otóż po to by zwrócić uwagę, że do zamieszczanych tam na forum rad należy podchodzić bardzo ostrożnie bo piszący często nie są bezinteresowni i to tak po polsku czyli nie zachwalić swoje ale zohydzić konkurenta.

Pozdrawiam

Z tym caffeprego.pl to mnie zaskoczyłeś 8O, bo naprawdę robi fajne wrażenie. Miejmy nadzieję, że nie dotyczy to innych, podobnych portali :wink:

:papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.03.2012 12:24

A możesz podać przykład tej "dyskryminacji"?

Dystrybutorów kawy jest cała masa i jakoś nikt się nie skarży, jak czyjaś kawa zbierze kiepskie opinie, czy towar jest dostarczany z opóźnieniem.

Myślę, że lekko przesadzasz...
MichelNey
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MichelNey » 21.05.2012 13:11

Marlon z ekspresami jest analogicznie jak z samochodami. Jeden powie Ci, że jeśli ekspres do kawy ciśnieniowy to tylko Saeco, inny Jura, a kolejny Krups. Dla każdego cos innego. Osobiście mam czteroletni, zaawansowany model Saeco i jestem zadowolony gdyż oprócz wymiany uszczelki wszystko działa bez zarzutu.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Jak kawa w Chorwacji? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone