witam,
czy ktoś może mi powiedzieć jaka trasa najlepsza jest do Puli z Krakowa? jadę samochodem 8 osobowym, chce żeby droga była jak najmniej zakorkowana i najtańsza:) wyjazd z Krakowa w godzinach 18;) pozdrawiam
magiczne napisał(a):...chce żeby droga była jak najmniej zakorkowana i najtańsza...
eStefan napisał(a):Ja bym pojechał:
Kraków (A4/A1) Chałupki/Bohumin (CZ) - Brno - Wiedeń (A) - Graz - Maribor (SLO) - Ljubljana (A1/H5) - Koper - Granica SLO/HR (A9) Pula (HR)
eStefan napisał(a):Trasa Kraków - Budapeszt przez: Banska Bystrzyca - Zvolen- Sahy to porażka wg mnie.
no_fear napisał(a):ja również ruszam z Krakowa ok godz 18 (1.09)
Moja trasa
Chyżne-Banska Bystrzyca (odbicie na "69")-Zvolen-Sahy-Budapeszt (przez miasto bo noc)-Letenye-Zagrzeb...
Potrzebna winietka tylko na Węgry.
Z Krakowa chyba nie ma lepszej trasy
eStefan napisał(a):Opłaty za przejazd tam i z powrotem:
Kursy walut z dnia postu kantoru osiedlowego
SLO winietka miesięczna - 1 x 30 Euro * 4.1 = 123zł
HR opłata Umag - Pula - 2 x 37 kun * 0.60 = 44zł
TRASA: Chyżne-Banska Bystrzyca (odbicie na "69")-Zvolen-Sahy-Budapeszt (przez miasto bo noc)-Letenye-Zagrzeb...
HR opłata Goričan - Pula - 2 x 158 kun * 0.60 = 190 zł
Ewentualnie pojechać: Kraków - Zilina - Wiedeń... Wtedy pomijamy Polskę i Czechy dodajemy wnietke SK 14 euro * 4,1 = 57zł zamiast 341zł będzie 289zł. Różnica 28zł w porównaniu z trasą przez Słowację/Węgry i nie trzeba się bawić w objazd płatnych dróg w Słowacji.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi