Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak droga Barwinek-Koszyce-Miszkolc-Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rekuc
Globtroter
Przez Bardejow czy Barwinek

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekuc » 01.07.2024 11:43

Cześć
Jeżdżę do CRO z północnego Podkarpacia. Do tej pory moja trasa wiodła przez Barwinek. Jednak często wujek google pokazuje trasę przez Bardejow. Pytanie zatem do znających obydwa warianty. Który lepszy? tzn. Jakość dróg, ilość wiosek, miejscowości po drodze, wygoda jazdy itp. Wiem, że każdy może mieć swoje preferencje ale liczę na konkrety. Dzięki.
dbh
Globtroter
Re: Przez Bardejow czy Barwinek

Nieprzeczytany postnapisał(a) dbh » 02.07.2024 09:02

Serio masz taka rozkminę? Chcesz jechać wioskami gdzie psy nie powiem czym wodę piją po to żeby tylko tracić czas na początku podróży, która podejrzewam skoro z północnego Podkarpacia zajmie Ci jakieś 15-16h?
Masz główną drogę na Barwinek - Svidnik, owszem ruch spory, szczególnie duża wielkiego "żelaza" leci bo to tranzytowa trasa na Madziara, Romka i Bułgara ale jedynym plusem trasy na Bardejov mogą być walory turystyczne, które dla mnie sie nie liczą w drodze do Chorwacji bo chce jak najszybciej dojechać na miejsce, a trasa od Barwinka do Koszyc jest najbardziej uciążliwa ze względu na kiepską jakość dróg w porównaniu do reszty.
markid
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markid » 02.07.2024 09:51

Jeździłem jedną (Konieczna) i drugą (Barwinek), a nawet trzecią (Muszynka) trasą (tak z ciekawości, bo czasowo - jadąc z Kielc do CRO - nie opłaca mi się żadna z nich) i ciężko stwierdzić, która lepsza. W kolejności jakości dróg to: Barwinek, Konieczna, Muszynka. W kolejności natężenia ruchu - odwrotnie. Wariant przez Konieczną ma fajny bonus - restauracja "Stary dworzec" w Gorlicach - po drodze. A w niej smaczne i nie drogie jedzenie domowe i ciekawy klimat starego, nieczynnego już dworca kolejowego.
euh
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) euh » 02.07.2024 14:31

rekuc napisał(a):Cześć
Jeżdżę do CRO z północnego Podkarpacia. Do tej pory moja trasa wiodła przez Barwinek. Jednak często wujek google pokazuje trasę przez Bardejow.

Dla mnie (z Lublina) najbardziej oczywista trasa wiedzie przez Barwinek, stąd też zdziwiło mnie że google podaje jako wariant pierwszego wyboru trasę przez Bardejov (sprawdzałem co proponuje google bo mój ostatni wyjazd do Cro był w 2021). Moim zdaniem wynika to z faktu, że wg. google na odcinku Kapusany-Presov pojawia się zamknięta droga.
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 02.07.2024 16:32

rekuc napisał(a):Pora chyba odnowić wątek.
Ostatnio pojawiły się w mapach google zamknięte drogi w okolicach Preszowa i Koszyc (za Koszycami wjazd na autostradę) Do tego dochodzą remonty autostrad na Węgrzech. Jak ktoś teraz jechał lub jedzie tamtędy do CRO to podzielcie się info czy znacząco utrudnienia wpływają na czas jazdy.
Dzięki

Jechałem 17 czerwca, tyle, że w nocy. Zamknięty jest fragment nowej autostrady do Miskolca, trzeba było wcześniej zjechać na starą drogę. Na Węgrzech kilka zwężeń do jednego pasa z ograniczeniem do 80 km/h. O ile nie trafi się nadgorliwiec, który na wszelki wypadek będzie jechał 70 km/h to przejazd jest sprawny - nawet 100 km/h.
Wracałem sobotnim popołudniem, dramatu też nie było, oprócz korków z niczego w Chorwacji.
rekuc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekuc » 02.07.2024 19:08

Dzięki za info. Swoją drogą mapy google często mają przekłamania jak np. droga przed Preszowem - w złym miejscu oznaczenie że nieprzejezdna, a faktycznie nie ma problemu bo utrudnienie jest w innym miejscu i nie wpływa na naszą trasę, to samo za Koszycami, wzięli się za budowę łącznika z autostradą na Preszow i zakaz jest w Google w złym miejscu. Ot tak. Google traktujmy jak bardzo dobrą pomoc a nie wyrocznię.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 14.07.2024 19:52

Tydzień temu jechałem przez Barwinek-Koszyce-obwodnica Budapesztu - bez problemu i poszło gładko
Bartolo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolo » 15.07.2024 10:32

Trasa przez Bardejov miała sens, gdy w budowie był odcinek autostrady od granicy do Miszkolca. Sam tak dwa razy jechałem. Odkąd jest autostrada, to szkoda czasu i nerwów.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 25.07.2024 21:26

W ten weekend ponownie przez Barwinek udałem się na Hungaroring i poszło gładko, ale oczywiście ponownie google wysyła na Bardejow, nie wiem z czym to się wiąże.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jak droga Barwinek-Koszyce-Miszkolc-Budapeszt - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone