rekordarek napisał(a):Podłączę się pod temat. Będę jechał do Dubrovnika z Pisaka - czy czasowo opłaca się wjechać na autostradę i pojechać do końca, czy jednak Jadranka?
z tego co widziałem to droga za autostradą zahacza chwilowo przez BiH (przez Wielki Prolog), a potem jest strasznie kręta droga. Może to summa summarum trwa dłużej? Jak radzicie?
Ojej Ludzie, ja rozumiem, że zawsze będą ci nowi i będą mieli nieraz naprawdę zielone pytania. Przecież te autostrady nie są tam od zawsze to efekt ostatnich 2 lal to jak sie tam można było dostać wcześniej? Ja tą trasę pokonywałem już jak autostrada była do Karlovaca.
Reasumując Jardrnka będzie mniej lub bardziej kręta bo biegnie po nabrzeżnym zboczu skalnym dająca bodźce wzrokowe ( enklawa BiH to krótki odcinek gdzie możesz taniej zrobić sprawunki i zatankować paliwo nie koniecznie ) Nie są wymagane paszporty bo jest podpisana umowa i możesz jechać tamtędy na dowody osobiste i w zasadzie nie odbywa się żadna kontrola. Jednak jeśli chcesz zyskać troszkę czasu - troszkę to jedź autostradą. I jednym i drugim wariantem dojedziesz do wspaniałego Dubrownika lądem bez promu jak wielu myśli .
Ps. Skoro chcesz zobaczyć Dubrownik co grzechu wart polecam zostać tam do zmroku kiedy pokaże swoje drugie równie piękne oblicze. Pisak super miejsce sąsiadka Brela zajeb..sta