_Rafi_ napisał(a):nabuchodonozor napisał(a):Dowód osobisty zamiast paszportu wystarczy (na MSZ czytałem że tak)? Pytam bo mam już nieważny a nie mam czasu wyrabiać...
Ja zapytam,kiedy zaczynacie planować wyjazd za granice,że nie ma czasu wyrobić paszportu ?
Ja zacząłem myśleć już w listopadzie i po nowym roku 4 paszporty bez problemu w dwa tygodnie wyrobiłem.Uważam ,że to trochę kamikadze jechać 1500-1800km i dumać czy będą problemy czy nie .
Ja zapytam o co Ci chodzi?
Tydzień temu postanowiłem tam pojechać, w tym czasie załatwiłem sobie nocleg, dowiedziałem się wszystkiego o geografii Chorwacji, drogę mam całą w pamięci, tak że bez gpsa trafię (gps oczywiście będzie, ze względu na zamiłowanie do geografii), listę wycieczek też. Nie potrzebowałem na to pół roku, żeby się bardzo dobrze przygotować, specjalnie poruszyłem dyskusję, bo czytałem w FAQ że można tam wjechać na dowód, ale zmartwiły mnie glosy dezinformacyjne w niektórych tematach, więc z premedytacją poruszyłem temat by trafić na kogoś tak konkretnego jak Raul, który mi nie pozostawił cienia wątpliwości. Chorwacja do łatwy i bezproblemowy kraj do turystyki.