Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak dojechac do Jagodnej bez auta?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.07.2005 08:00

Czy ktos moze wie jakie sa szanse dostania sie do campu Lilly w Jagodnej autobusem, busem czy czmkolwiek? (wybieramy sie bez auta) znalazlam jakis rozklad jazdy, ale nie wiem ktora JAGODNA to ta o ktorej piszecie. Na mapie mam 2 miejscowosci o tej samej nazwie:
Jagodna na zachodzie
Jagodna na poludniu obok Ivan Dolac.
Prosze o info.
POZDRO!!! :papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2005 08:06

Kemping Lilli to Jagodna obok Ivan Dolac.
Moim zdniem powinnaś rozpocząć podróż ze Splitu-> Stari Grad -> Jelsa i tam mogą się zacząć schody. Niemniej wydaje mi się, że kursują busy na południową stronę ( autobusu nie widziałam) ale napewno stopem dojedziesz bez problemów.
Uprzedzam jednak, że mozesz mieć problem ze zwiedzaniem wyspy z uwagi na kiepskie połączenia po tej stronie wyspy.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.07.2005 08:27

Tak sie zastanawialam, czy nie skierowac tego pytania wprost do Ciebie, ally, (jestes niezawodna nie tylko wtym temacie)...
Serdeczne dzieki, bo obstawialam ta druga Jagodna zwlaszcza, ze zaznaczono tam namiocik.
Chcemy wpasc i zobaczyc jak wyglada to super mijsce, o ktorym tyle czytam na forum. Szukamy takich wlasnie malych, spokojnych miejsc na 1-2 dni bo podroz rozpoczynamy w Zadarze, chcemy dojechac na poludnie Albanii i wrocic do Zadaru (lotnisko).
A z Ivan Dolac pichotka byloby daleko? :?:
:papa:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 11.07.2005 20:18

wiolak3 napisał(a):A z Ivan Dolac pichotka byloby daleko? :?:
:papa:

Sam szedłem z Ivan Dolac do kempingu w Jagodnej. Miałem nadzieje że uda mi się dojśc tam wybrzeżem, ale mniej więcej w połowie trasy musiałem dać za wygraną, poprzez haszcze wydostałem się na główną drogę i tamtędy dotarłem do Jagodnej :-)
Myśle że z Ivan Dolac to ok 3 km, więc nie tak daleko.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2005 22:15

Spacerek drogą zajmuje troszkę ale to zupełnie normalna odległość. Ja osobiśie wybrałam się do Ivan Dolac po ... piwko, gdyż Jagodna to cztery domy ( pensjonaty) + kemping. Zresztą Ivan Dolac metropolią równiez nie jest :wink:
Spokojnie spacerkiem - żaden problem.

Widzę, że masz bardzo ciekawe plany wyjazdowe. Podziwiam.
Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie z dojazdem. O tych busach mówił mi mój ojciec, który spedził również w zeszłym roku ( zaraz po mnie) trzy tygodnie w Jagodnej. Ja byłam przekonana o tym, że żadnej komunikacji tam nie ma. A że swego czasu (a i mam takie plany) podróżowałam z plecakiem to również i pod tym kontem spoglądam na miejsca gdzie spędzam wakacje.
Jestem przekonana, że nawet jeśli nie będzie komunikacji miejskiej to stopem jakoś dojedziecie.

Ja przemyślałabym jednak również pobyt w Małej Milnej ... Co prawda czytałam też tegoroczny mało pozytywny komentarz z tego miejsca ale równiez bywały na forum bardzo pozytywne. Plusem jest to, że dostaniesz się tam bez problemow - widziałam przystanek autobusowy na głównej drodze do Hvaru ( a to już twz. rzut beretem do Milnej). Sama miejscowoś jest położona zaledwie 5km od Hvaru...

Co do drugiej Jagodnej na Hvarze ... tam też jest kemping ... podobno. Specjalnie pojechałam tam zobaczyć, nawet stoi drogowskaz ale nic z tego, nie byłam w stanie odnaleźć. Niemniej tam też jest trudno się dostać.

Ahh. Pamiętaj, że Lilli i Jagodna to dziura zabita dechami -> to takie ostrzeżenie abyś się nie rozczarowała. Ja poprostu preferuje takie miejsca :D coż kazda wypowiedź na forum to bardzo subiektywna ocena wakacyjnych doswiadczeń.
Czekam na relację z pobytu.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 12.07.2005 08:09

Dzieki za extra porady!
Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze pouklada...A nawet jesli nie, to przeciez w podrozach najwazniejsze jest podrozowanie a nie cel (czy jakos tak... :D ) Tak czy inaczej milo byloby dostac sie do Jagodnej.

ALLY, Typ- jeszcze raz dzieki KONKRET, bo wiadomo ze z plecakiem to zupelnie inaczej niz z autkiem.
Ruszamy we dwie 3 sierpnia zBielska do Bratyslawy, stamtad samolotem do Zadaru i na poludnie...
POZDRO!!! :hut:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.07.2005 08:12

Ja będę czekać z niecierpliwością na relację. Takie podróże to prawdziwe podróże.
Mi się marzy właśnie taki wyjazd do Turcji ... może w przyszłym roku :roll:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 12.07.2005 08:37

Napisze zaraz po powrocie!
Ah, te klimatyczne arabskie rejony: maja cos w sobie! Jesli chodzi o Turcje-bylam tylko w Stambule: pieknie!
Zycze aby Ci sie udalo zmienic plany w rzeczywistosc!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.07.2005 08:57

Muszę się zabrać za czytanie o Turcji to jedyny dobry sposób na zaplanowanie takiej podróży...
Chciałabym zobaczyć wiele ale i ominąć to czego nie znoszę, czyli ogromnych hoteli :evil:
Ciekawi mnie Izmir, Stambuł i wybrzeże to gdzie jeszcze nie dotarła komercjalizacja. Pytanie tylko czy takie znajdę.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone