betty842 napisał(a):gusia-s napisał(a):betty842 napisał(a):Tyle komentarzy ale nie wypowiedziała się ani jedna osoba, która rzeczywiście tym autokarem do Chorwacji jechała...
No faktycznie ... ani jednamarcin_wawa85 napisał(a):...3 lata temu, autokarem, do Makarskiej, z wawy jechalismy 24h, z dłuuuugim postojem w cieszynie i kilkoma mniejszymi na tankowanie autokaru po drodze...
Z Cieszyna jest ok. 400 km bliżej, rachunek jest prosty ... ale nie, nadal będziesz się upierać przy swoim.
Ręce opadają
Nie,rachunek wcale nie jest prosty.Skąd wiesz ile postojów mieli zanim do Cieszyna dotarli? My wsiadaliśmy w Żorach,potem zbieraliśmy klientów z Jastrzębia a potem z Cieszyna.Trasa która normalnie zajmuje pół godziny trwała 1,5h. Tak więc nie pisz głupot,ze rachunek jest prosty.
marcin_wawa85 napisał(a):... z wawy ruszaliśmy ok 8 rano, w kato byliśmy ok 12.
Po drodze z kato do Cieszyna autokar się nie zatrzymywał, ale za to w Cieszynie czekaliśmy 1.5h na kolejnych podróżnych, których to autokar się opóźnił. w Makarskiej byliśmy ok 10 rano następnego dnia
... Co 2-3h był postój na ok 20 min i kilka dłuższych na tankowanie autokaru.
I jak to wielu przede mną napisało- autokarem wiesz mniej więcej ile czasu będziesz jechać, ale pewności nie masz że to będzie 18h- równie dobrze może być 24, a jak będą dodatkowe przygody po drodze to i 30 można jechać....
betty842 napisał(a): Myślałam,że napiszą jeszcze o której wyjazd z Cieszyna jest ale właśnie napisali tylko,że nad ranem powinniśmy być na miejscu.
gusia-s napisał(a):marcin_wawa85 napisał(a):... z wawy ruszaliśmy ok 8 rano, w kato byliśmy ok 12.
Po drodze z kato do Cieszyna autokar się nie zatrzymywał, ale za to w Cieszynie czekaliśmy 1.5h na kolejnych podróżnych, których to autokar się opóźnił. w Makarskiej byliśmy ok 10 rano następnego dnia
... Co 2-3h był postój na ok 20 min i kilka dłuższych na tankowanie autokaru.
I jak to wielu przede mną napisało- autokarem wiesz mniej więcej ile czasu będziesz jechać, ale pewności nie masz że to będzie 18h- równie dobrze może być 24, a jak będą dodatkowe przygody po drodze to i 30 można jechać....
Przestań marcin ... co Ty możesz wiedzieć o jeździe autokarem, przecież Ty jechałeś z Warszawy a nie z Cieszyna
Katowice godz. 12 - Makarska 10 następnego dnia=22 h minus 1,5 h oczekiwanie w Cieszynie = 20,5 h minus przejazd z Katowic do Cieszyna ok. 90 km niech będzie 1,5 h ... ile wychodzi?
Nie mam pojęcia przecież
betty842 napisał(a):Witam! Nie wiem czy zdąży mi ktoś odpowiedzieć przed podjęciem decyzji ale spróbuję...W przyszłym roku wybieramy się do Chorwacji (rodzina 2+2). Na pewno pojedziemy z biurem podróży i bardziej skłanialibyśmy się ku przejeździe autokarem a nie samochodem. ALE trochę dołuje mnie czas podróży.W biurze poinformowano nas,ze czas przejazdu z Cieszyna do miejscowości Baśka Voda to 18h! Długo...
betty842 napisał(a):Dziękuję.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji