Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak brać to...Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.08.2011 07:49

mysza73 napisał(a):Jestem i ja :lol: :lol:
Po relacji nero decyzja zapadła i za rok jedziemy na Brač :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Już szukam jakiegoś fajnego lokum i czytam relacje, więc będę tu na bieżąco.
:papa:

Ja jeszcze nie podjęłam decyzji, ale nie wyklucza zdrady Orebicza na rzecz np. Brač :) Jeszcze kilka relacji i kto wie, kto wie :)
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 17.08.2011 10:47

Zasiadam i czekam na cd :) miło popatrzeć na zdjęcia bo nasz pobyt już się skończył. Do zobaczenia za rok Chorwacjo
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2011 21:52

Splitska to najlepszy wybór na Bracu ... z tym, że apartman powinien być usytuowany na Krnji Rat , inaczej mówiąc po drugiej , tej lepszej stronie Splitskiej :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.08.2011 09:44

mkm napisał(a):Splitska to najlepszy wybór na Bracu ... z tym, że apartman powinien być usytuowany na Krnji Rat , inaczej mówiąc po drugiej , tej lepszej stronie Splitskiej :wink:

Zapisałam sobie :wink:
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 18.08.2011 18:01

16 VIII 2011

Po całoporannym jęczeniu dzieci, aby znowu jechać na plażę Lovrecina - ulegliśmy. Tym bardziej, że spryciule wymyśliły, że możemy jeszcze poszukać zaginionej tam komórki.
Oczywiście, ze jej nie było, ale wyjazd lepszy niż wczoraj, bo ludzi mniej.
Wieczorem miła knajpa w Splitskiej, gdzie Mąż zajadał tagiatelle z frutti di mare, a dzieciaki rybkę oradę z frytami. Ja kolacji nie jadam, ale wino pijam:) . Tzn. nie zawsze i nie w zamian kolacji :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 18.08.2011 21:22

mysza73 napisał(a):
mkm napisał(a):Splitska to najlepszy wybór na Bracu ... z tym, że apartman powinien być usytuowany na Krnji Rat , inaczej mówiąc po drugiej , tej lepszej stronie Splitskiej :wink:

Zapisałam sobie :wink:
... co kto lubi można dyskutować jest ciekawym miejscem to fakt ale Sutivan tez ma swój klimat
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.08.2011 21:33

Czesiek, nie przewracaj już w głowie myszy ... jest w dobrych rękach :wink:
A co do Sutivanu , to zgoda ... ale Splitska jest jedyna i niepowtarzalna :D
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 19.08.2011 21:43

mkm napisał(a): ... ale Splitska jest jedyna i niepowtarzalna :D

Potwierdzam :D Splitska ma w sobie to coś ;)

Oczywiście Povlja też jest niczego sobie ... wiecie jak to jest ... do miejsca w którym się stacjonuje i co za tym idzie,
spędza najwięcej poranków przy wschodzie słońca i wieczorów na tarasie, zawsze podchodzi się z największym sentymentem ... :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.08.2011 21:51

nero napisał(a):

... w takim razie, nastepnym razem jesteśmy umówieni na rybkę :D
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 19.08.2011 22:54

17 VIII 2011

Dziś wycieczka do Sutivanu i kawałek za nim pobyt na plaży z piaszczystym dnem, choć leżymy na kamykach. Zatoczka nazywa się Likva o ile pamiętam i nie jest duża, raczej przytulna. Obok znajduje się prysznic ze słodką wodą, którą moja Córa chciała koniecznie popijać jako substytut cukierków :).
Kamyczki okrągłe, dzieci znowu czerpią kilogramami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taki miły Kocurek gdzieś przy budowanym domku:

Obrazek

Wieczorem lody w Splitskiej, ale tylko na patyku sklepowe, bo nigdzie nie mogliśmy znaleźć takich gałkowych.
Splitska jest malusia jeśli chodzi o "centrum" to jest sklep też malusi, restauracje dwie, kilka pijalni, w których głównie przesiadują miejscowi.
Mimo to miłe to miejsce jako kwatera do innych wypadów.
W drodze do centrum

Obrazek

I widok Splitskiej:

Obrazek
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 20.08.2011 00:15

18 VIII 2011

Wstajemy o 7.00 i jedziemy do miejscowości turystom świetnie znanej – do Bolu, na plażę Zlatni Rat.
Uznaliśmy, ze skoro już Brać to Bol też trzeba brać!:)
Byliśmy na plaży o godz. 8.30 i wówczas wyglądała ona tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Około 12.00 wyglądała już inaczej:

Obrazek
Wrażenia?
Przereklamowane miejsce, jeśli to jedna z najpiękniejszych plaży na świecie to i owszem, ale chyba tylko wcześnie rano!
Potem nie można przemieszczać się pomiędzy rozłożonymi ciałami, dmuchawcami i torbami.
Poza tym ów lasek, który reklamowany jest jako dający cień i wytchnienie w realu śmierdzi moczem (nie korzysta nikt z toalet, które tam postawiono??).
Plaża jest kamyczkowa - drobny żwirek, a dno morza również takie kamyczki posiada.
Lepiej więc w butkach jeśli ktoś ma stópki wrażliwe :)

Ceny:
Parking 50 kn
Leżak i parasol 80 kn
Wieczorem kolejna wizyta w Lidlu w Supetarze, a także piekarnia z pycha bułami i lody wreszcie gałkowe.
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 20.08.2011 06:24

Wrażenia?
Przereklamowane miejsce, jeśli to jedna z najpiękniejszych plaży na świecie to i owszem, ale chyba tylko wcześnie rano!
Potem nie można przemieszczać się pomiędzy rozłożonymi ciałami, dmuchawcami i torbami.
Poza tym ów lasek, który reklamowany jest jako dający cień i wytchnienie w realu śmierdzi moczem (nie korzysta nikt z toalet, które tam postawiono??).
Plaża jest kamyczkowa - drobny żwirek, a dno morza również takie kamyczki posiada.
Lepiej więc w butkach jeśli ktoś ma stópki wrażliwe :)

Ceny:
Parking 50 kn
Leżak i parasol 80 kn
Wieczorem kolejna wizyta w Lidlu w Supetarze, a także piekarnia z pycha bułami i lody wreszcie gałkowe.[/quote] fantastyczna plaza z lotu ptaka :) tylko :!: i fajne miejsce na deske :!:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.08.2011 08:08

mkm napisał(a):Czesiek, nie przewracaj już w głowie myszy ... jest w dobrych rękach :wink:
A co do Sutivanu , to zgoda ... ale Splitska jest jedyna i niepowtarzalna :D

Mam nadzieje, że te "ręce" dobrze mnie kierują :wink:
Jak na razie mam wypisane ponad 50 apartmanów, większość w Sutivanie i Povlji :lol: .
Coś ze Splitską mam słabo :oops:
Ale szukam, szukam i jak reszta ekipy się konkretnie zdeklaruje, to od września zacznę rozsyłać maile :P.

Ale już się na Brać świetnie czuję :wink:

Pozdrawiam doradzaczy :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.08.2011 20:28

Mysza , nie panikuj z tym wrześniem ... tylko starannie i solidnie montuj ekipę , a resztę zostaw już mnie :D
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 22.08.2011 08:46

mkm napisał(a):
nero napisał(a):

... w takim razie, nastepnym razem jesteśmy umówieni na rybkę :D

;) My będziemy zajadać te rybki ... już w przyszłym tygodniu :D i z miłą chęcią zawitamy znów do Splitskiej ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży