Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jajka

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.12.2024 17:38

romuald22 napisał(a):Ale jednak youtube wydaje się dla niektórych prawdziwym źródłem informacji.
A dla niektórych jedynie źródłem wizualizacji jakiejś informacji.
Podobnie ze słynnym wzorem Einsteina: E=mc²
Dużo łatwiej wytłumaczyć (większości) skąd się to wzięło, przy pomocy Krzywej Wieży w Pizie i zrzucanych z niej kul,
niż zasypać ich wielomianami.

A na temat pokojów (pomieszczeń, również okna) Amesa jest wiele ciekawych publikacji.
Na YT znajdziesz lepsze lub gorsze wizualizacje zagadnienia.

Przy okazji E=mc²,
tak mi się przypomniało ile to jest...
Bomba w Hiroshimie miała ~13 kT TNT.
A powyższe równanie oznacza, że zaledwie 0,66 grama masy (ot, taki śrucik do wiatrówki) zamieniło się w energię.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.12.2024 18:42

Poznałem wiele osób z tego forum. Wielu osobiście, niektórych tylko wirtualnie. Ale Einsteina mi się nie udało. :lol:
W Pizie nie byłem i krzywą wieżę widziałem tylko w Toruniu. Nikt nic tam nie rzucał. Nawet bomby atomowej.
Z trinitrotoluenem to polecam kawałek AC/DC. Ale to już bardziej w wątku muzycznym.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.12.2024 20:41

Zbliżają się święta. Nasze panie oczekują męskiej pomocy w przygotowaniach. Staramy się generalnie jak możemy i czasem nie wiemy co zrobić by pomóc. Ale przewodnie hasło kobiet w tym okresie to " nie wkur.......j mnie". I dlatego po usłyszeniu tegoż oddalmy się na bezpieczną, ustaloną pozycję. Z dala od źródła niesnasek. ;)

599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 20.12.2024 21:00

Zbliżają się święta,
wszystkim którzy dostali głupawki w temacie sprzątania
przedświątecznego przypominam,
to nadchodzą Święta,
nie wizyta sanepidu,
;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.12.2024 21:04

599 napisał(a):Zbliżają się święta,
wszystkim którzy dostali głupawki w temacie sprzątania
przedświątecznego przypominam,
to nadchodzą Święta,
nie wizyta sanepidu,
;)

Dobre. Powiem to mojej żonie. 8)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.12.2024 18:58

Prawie jak jajka. Orzechy włoskie.Cenna zawartość otoczona skorupką.
Bóg/przyroda to wymyśliła i jest. Do surowego jajka dostać się jest prosto, natomiast do zawartości orzecha już trudniej. Jesienią sobie nazbierałem, dzisiaj z pancerza obierałem na polecenie kierownika robót domowych. 8) Ważne, że nie musiałem kupić.
W galerii...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.12.2024 18:09

romuald22 napisał(a): Ważne, że nie musiałem kupić.
W galerii...

Przed świętami omijam galerie.
Korki na parkingach, korki wokół w promieniu 500 m.
I niezłe jaja przy próbie wydostania się z parkingu.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.12.2024 19:33

Trochę stare. Nie do końca aktualne, ale jednak. 00.38. jest słowo jajka. No to w temacie i świątecznie. 8)
Poprzednia strona

Powrót do Po godzinach...

Jajka - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone