Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jajce - nocleg

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grga
Croentuzjasta
Jajce - nocleg

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 08.07.2012 18:00

Witam wszystkich forumowiczów.

Nadzedł wreszcie tem czas, 13.07 wybieramy sie w trzy samochody do Orebica z Wrocławia.
Jedziemy drogą przez BiH, z noclegiem w Jajcach. Czy ktoś z Was ma jakieś sprawdzone namiary na kwatery w tym mieście?
B. proszę o pomoc.

Pozdrowienia.
ojtus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojtus » 08.07.2012 18:13

http://www.bhtourism.ba

Szukaj na dole po lewej stronie. Rozwijana lista :D
grga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 08.07.2012 19:07

Dzięki, strona o.k., tylko mi chodzi o jakieś namiary na kwatery poznane z autopsji.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 08.07.2012 19:38

Coś ten avatar taki dziwny ? Jakieś aluzje ? 8O
grga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 08.07.2012 19:51

Pytanie nie na temat, (a teraz na koszulkach chyba powrót do korzeni :) ) zawsze ktoś z Wielkiejpolski ma jakieś ale lecz pamiętajcie, prawda nas wyzwoli!!!
Ostatnio edytowano 11.07.2012 21:57 przez grga, łącznie edytowano 1 raz
ojtus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojtus » 08.07.2012 20:50

grga napisał(a):Dzięki, strona o.k., tylko mi chodzi o jakieś namiary na kwatery poznane z autopsji.

Z autopsji to nie wiem. Też jadę pierwszy raz. 12 lipca. Albo będę spał gdzieś w okolicach Jajec ( :D ) albo w Letenye na Węgrzech jeśli będę jechał dłużej niż myślę.

Pozdrawiam.
grga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 08.07.2012 21:55

Na razie znalazłem tylko to:
http://www.jajce-youth-hostel.com,
z tego co na stronie, cenowo w porządku, ale przy próbie korespondencji e-mailowej, piszą jakieś bzdury. Może ktos tam był?

Pozdrav
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 09.07.2012 09:06

Ja tam byłem we wrześniu 2011. Wszystko OK, zero problemów, czysto, do dyspozycji wspólna kuchnia, internet. Hostel ma świetną lokalizację w pobliżu starego miasta. Nie wiem jak w sezonie, ale w połowie września było pusto, oprócz mnie i żony było tylko kilku niemieckich motocyklistów.
grga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 09.07.2012 18:03

kmusial napisał(a):Ja tam byłem we wrześniu 2011. Wszystko OK, zero problemów, czysto, do dyspozycji wspólna kuchnia, internet. Hostel ma świetną lokalizację w pobliżu starego miasta. Nie wiem jak w sezonie, ale w połowie września było pusto, oprócz mnie i żony było tylko kilku niemieckich motocyklistów.

Dzięki
A gastronomię hostel prowadzi? (jakieś śniadanie ranną porą), gdzie się stołowaliscieie w czasie pobytu.

Pozdrav
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 10.07.2012 11:57

Na parterze jest jakiś lokal, ale nie wiem czy można tam zjeść wczesne śniadanie. Ja kolację zjadłem w knajpce przy wejściu na starówkę, jest ich tam kilka, natomiast śniadanie zrobiliśmy sobie sami. W sumie spędziliśmy tam tylko jedną noc.
grga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 11.07.2012 21:56

Jedziemy zatem do tego hostelu.
Dzięki za informacje.
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 28.07.2012 22:24

grga napisał(a):Jedziemy zatem do tego hostelu.
Dzięki za informacje.

I jak, dotarłeś? Jakieś słowa zachwytu? Jakiekolwiek słowa?
grga
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) grga » 27.01.2013 09:41

Cmok_Wawelski napisał(a):
grga napisał(a):Jedziemy zatem do tego hostelu.
Dzięki za informacje.

I jak, dotarłeś? Jakieś słowa zachwytu? Jakiekolwiek słowa?

Witam

Odpowiadam z dużym opóźnieniem, ale może w tym roku komuś się przyda.
Jeżeli chodzi o ceny to jest o.k., przespać się można, ale wysoki standard to nie w tym miejscu,
takie nasze schronisko PTTK.
Jeden duży!!! plus dla właścicieli (zarządcy?), znaleźli coś dla zmęczonych wędrowców,
mimo oficjalnego braku miejsc i przyjazdu o północy.
I jeszcze jedna sugestia, jeżeli ktoś chce jechać drogą przez Bośnię i Hercegowinę do Chorwacji,
to radzę tylko za dnia, bo opowieści o miejscowych kierowcach którzy przepisy drogowe traktują
jako spis bajek są jak najbardziej prawdziwe (wyprzedzanie na ciągłej linii przed zakrętem,
poganianie długimi światłami na krętych górskich drogach nawet przez autobusy i to wszystko po zmierzchu!!!)
Jeżeli chcecie mieć mniej siwych włosów to radze jazdę w dzień, pozwoli to też na podziwianie niesamowitych widoków.
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 16.03.2013 18:03

Może komuś się przyda. Polecam nocleg w Jajcach tu http://www.hotel-turist98.com/. Nocowałam tam w 2011 r. - hotel jest w samym centrum, czyściutko, przyjemnie, nie drogo i pyszne śniadanko. A stamtąd wszędzie blisko - by zwiedzić to ciekawe, tajemnicze miasteczko.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.03.2013 09:26

Ela50 napisał(a):Może komuś się przyda. Polecam nocleg w Jajcach tu http://www.hotel-turist98.com/. Nocowałam tam w 2011 r. - hotel jest w samym centrum, czyściutko, przyjemnie, nie drogo i pyszne śniadanko. A stamtąd wszędzie blisko - by zwiedzić to ciekawe, tajemnicze miasteczko.

rezerwowałaś wcześniej, czy można znaleźć nocleg 'z drogi' :?:
pytam, bo nie wiem jak wyjdzie mi czasowo przejazd i po drodze zwiedzanie i zastanawiam się między noclegiem w kilku miejscach
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone