Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jagnięcina

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aras519
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aras519 » 09.07.2021 20:18

Witajcie. Jadłem dziś w konobie Bonaca we Vrboskiej jagnięcinę z grilla. Jadłem pierwszy raz. Pytanie do znawców. czy tak przyrządzona jagnięcina powinna być mięciutka i krucha? Bo ta którą jadłem była raczej twardawa, ścięgnista, i więcej było kości i tłuszczu niż mięsa. Ale może się nie znam i tak ma być.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 09.07.2021 20:48

Zapewne dostałeś przechodzonego barana zamiast jagnięcia ;)
Pierwsze podejście do jagnięciny radzę robić w sprawdzonych i zaufanych miejscach, bo można zrazić się na długo do tego mięsa.
aras519
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aras519 » 09.07.2021 20:57

Ja już go więcej nie zamówię, jeżeli to ma być totolotek. Dobrze, że frytek było dużo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2021 21:03

aras519 napisał(a):Witajcie. Jadłem dziś w konobie Bonaca we Vrboskiej jagnięcinę z grilla. Jadłem pierwszy raz. Pytanie do znawców. czy tak przyrządzona jagnięcina powinna być mięciutka i krucha? Bo ta którą jadłem była raczej twardawa, ścięgnista, i więcej było kości i tłuszczu niż mięsa. Ale może się nie znam i tak ma być.

Bo to była jagnięcina z 2011 roku :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.07.2021 21:31

naszastruga napisał(a):Zapewne dostałeś przechodzonego barana zamiast jagnięcia ;)

Dawno, dawno temu mój św pamięci szef na moje stwierdzenie Szefie to są parówki cielęce a my tam same wołowe dowomy odpowiedział: "Dyć tak krowa jesszcze pora lot tymu była cielńciem :oczko_usmiech: :mrgreen:
Leemonka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leemonka » 09.07.2021 22:14

Dzisiaj wieczorem jedliśmy pyszną jagnięcinę w konobie Luka Gardelin (100 m za Bonaca). Bardzo polecam, jedzenie pyszne, niedrogie. Świetna obsługa. Konoba polecana przez Habanero. Serdecznie dziękuję :D
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone