Sadeczanin78 napisał(a): Jadranke przejechałem kilkakrotnie od splitu po Dubrownik i jeżeli jedzie się zgodnie z przepisami to nie ma w niej nic niebezpiecznego i wyjątkowo trudnego ot droga jak droga ( z cudownymi widokami ) i wiem co mówię bo jestem od kilkunastu lat instruktorem nauki jazdy
Jeśli kogoś tak bardzo " przeraża " jazda taka droga to może lepiej zastanowić się nad oddanie prawa jazdy lub podniesieniem swoich umiejętności bo takie osoby mogą zagrażać innym
Skoro jesteś instruktorem, to powinieneś wiedzieć, że "twoja" prędkość to nie wszystko. Najwięcej wypadków ma miejsce na tej drodze podczas sezonu wakacyjnego. Kolizje idą tam w setki, jak nie tysiące rocznie. Skąd to się bierze skoro to taka lajtowa droga?
Pośpiech, frustrujące korki, czasem alkohol i masa pojazdów. Zauważyłem, że również tam jazda zgodnie z przepisami wkurza wielu kierowców i za wszelką cenę próbują wyprzedzać w niedozwolonych miejscach.
Sam wracając z wycieczki w zeszłym roku miałem tam sytuację, kiedy jadący z naprzeciwka autokar postanowił wyprzedzić osobówkę, z tym że zrobił to jakby mnie tam nie było. Prosta droga, żaden zakręt, więc musiał mnie widzieć. Zawodowy kierowca jadący z ludźmi. Przytuliłem się do barierki i zacisnąłem zęby, że mało mi się plomby nie wykruszyły.