Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadran Express

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak
Jadran Express

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 29.11.2005 11:50

Jak podróżują Czesi do Chorwacji?

Ano tak...

Plumek
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 19.12.2005 13:02

my sobie troszkę na to poczekamy. Choć jazda autkiem po Chorwacji jest super i nie wiem czy chciałbym zamienić ją na coś innego. A jak tam sprawuje się Dacia? Moja Thalia sprawowała się super i w tym roku mam nadzieję też tak będzie
Pozdraowienia z Rabki
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.12.2005 13:28

bosc napisał(a):my sobie troszkę na to poczekamy. Choć jazda autkiem po Chorwacji jest super i nie wiem czy chciałbym zamienić ją na coś innego. A jak tam sprawuje się Dacia? Moja Thalia sprawowała się super i w tym roku mam nadzieję też tak będzie
Pozdraowienia z Rabki

Ale Czesi biorą autka ze sobą na vlak :)

A Dacia - dziękuję :) Na razie ma się dobrze - nic się jeszcze nie zepsuło - oprócz usterek związanych z alarmem marki renault ;)

Plumek
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 19.12.2005 19:41

tylko samochód na wagonie...nie można się zatrzymać gdzie mi się podoba i co najważniejsze trzeba jechać już wcześniej zarezerwowane miejsce - a jak się coś spodoba po drodze? :papa:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.12.2005 20:26

bosc napisał(a):tylko samochód na wagonie...nie można się zatrzymać gdzie mi się podoba i co najważniejsze trzeba jechać już wcześniej zarezerwowane miejsce - a jak się coś spodoba po drodze? :papa:

Ależ skąd! Znaczy wsiada się w Czechach, a wysiada w Splicie, ale na miejscu hulaj dusza! Tylko na powrotny bilet trzeba zdążyć. Ale coś za coś :) Poza tym - niektórzy wolą od razu na miejscu :)

Plumek
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 25.05.2007 11:17

Plumek napisał(a):Jak podróżują Czesi do Chorwacji?

Ano tak...

Plumek

W tym roku Jadran Express pojedzie znów: ROZKŁAD

Cena w relacji Praga - Split ok. 2000 CZK z małym haczykiem.

A PKP..?

Pozdrawiam
Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2007 11:27

asikx napisał(a):....A PKP..?....Pozdrawiam
Rafał

a odpowiedź bardzo prosta - albo się nie chce, albo się nie opłaca albo jedno i drugie (w mniemaniu PKP oczywiście :wink: ) :lol:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 25.05.2007 12:45

Piotrek_B napisał(a):
asikx napisał(a):....A PKP..?....Pozdrawiam
Rafał

a odpowiedź bardzo prosta - albo się nie chce, albo się nie opłaca albo jedno i drugie (w mniemaniu PKP oczywiście :wink: ) :lol:

To było pytanie retoryczne :wink:

Pozdrawiam
Rafał
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 25.05.2007 12:50

asikx napisał(a):
Plumek napisał(a):Jak podróżują Czesi do Chorwacji?

Ano tak...

Plumek

W tym roku Jadran Express pojedzie znów: ROZKŁAD

Cena w relacji Praga - Split ok. 2000 CZK z małym haczykiem.

A PKP..?

Pozdrawiam
Rafał

Było ;-)
forum/viewtopic.php?t=11914

A tak btw to ta cena jest za "twarz" czy za rodzinę + samochód?
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 25.05.2007 13:09

Lider16 napisał(a):Było ;-)
forum/viewtopic.php?t=11914

Ale nie w odpowiednim topicu ;)

Lider16 napisał(a):A tak btw to ta cena jest za "twarz" czy za rodzinę + samochód?

Za twarz. Transfer samochodu osobowego w relacji Praha - Split to 1611 CZK. Do tego prawdopodobnie dochodzi cena miejscówki (sypialnej/kuszetki 1 kl/kuszetki 2 kl): 519/399/268 CZK.

Pozdrawiam
Rafał
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.04.2009 14:57

Szczegółowy rozkład pociągu "Jadran Express" na rok 2009 i wszelkie informacje:
http://www.cdtravel.cz/jadran/
http://www.cdtravel.cz/jadran/jadran-spojeni.pdf
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2009 20:04

Na szybko w dużym zaokrągleniu...dla 4 osób wychodzi 2500 pln...ciekawe ilu by chętnych się załadawało w Polsce,zakładając podobne ceny?
Jeden pociąg w sezonie? :wink:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.04.2009 21:51

hepik napisał(a):Na szybko w dużym zaokrągleniu...dla 4 osób wychodzi 2500 pln...ciekawe ilu by chętnych się załadawało w Polsce,zakładając podobne ceny?
Jeden pociąg w sezonie? :wink:

2500 w obie strony (ok. 20000 CZK w wersji full czyli 4 osoby, wagon sypialny, samochód) Zakładając, że odpada Ci paliwo, winietki, opłaty na bramkach, 2 noclegi tranzytowe i ew. mandaty to różnica wcale nie wychodzi taka wielka.
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 22.04.2009 23:04

A ja tam wolę sam swoim vozidlem jechać , vlakem byłoby wygodniej , można pokimać a i autko się nie zmęczy - jednak ja poprostu lubię jeździć.
Czekając na wakacje , czekam min. na podróż , na połykanie kliometrów .
pozdrowionka :D
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 23.04.2009 07:21

Jeśli z dziećmi to pociąg może byc dla nich atrakcją. Mogą pobiegać więcej miejsca. Jednak cena nie jest najniższa i to że nie mozna sie zatrzymac coś zobaczyć, zmienic trasy. Chyba raczej jednak bym pojechał autem.
Tak jak teraz sie wybieram.
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji