Witam wszystkich
Za 2 tygodnie wyruszam po raz pierwszy do Chorwacji. Mam spory mętlik w głowie w przypadku pytania " co zabrać z sobą z żywności" ?? . Na forum rózne szkoły ( jedni biora wszystku, inni mniej a jeszcze inni nic) . Ja chciałbym jednak coś z soba zabrać . O ile w przypadku śniadań i kolacji jest łatwo ( wiadomo : jakaś konserwa, ser , zakupione na miejscu warzywka, itd.) o tyle w przypadku obiadów spory problem.
Bardzo prosze o sugestie i rady bardziej doswiadczonych " wyjadaczy" - jak zorganizować obiady ?. Bedę bardzo wdzięczny również za przepisy kulinarne , jak , np. przygotować w domu weki z mięsem badź inne dania ( tylko bardzo prosze w szczegółach bo nigdy tego nie robilismy)
pozdrawiam
Mirek S
PS. Jedziemy w 11 osób . Da się Waszym zdaniem zorganizować wspólnie jedzenie, czy jednak lepiej osobno ?