mkm napisał(a):To jo jeszcze słówko o tym panszkrautcie :
Gotuja 1 kg kartofli , sztamfuja na pure.osobno gotuja 500g kapusty kiszonej
drobno pokronej , ugotowano kapusta mieszom z kartoflami dodowom czosnek
zmiażdżony z solom na ta ilość panszkrautu 4 ząbki potym maggi 1 łyzka potym
zeskwarza ok 100 g wędzonego boczku na szpyreczki i tustym maszcza panszkraut a
szpyreczkami posypuja u góry coby boły chrupkie dodać soli cukru tak 1-2 łyzki
magii czosnek w/w wymieszać niektórzy dowajom przysmażono cebula . podować że
karminadlami abo z żeberkami w sosiku lub z biołom przysmażonom kiełbaskom
Smacznego
nie dało mi to spokoju...znałem kiszono kapusta z zesmoszkom i zimiokami
ale panszkrautu nie.
...no to zrobiłem sobie....mkm jesteś lepszy niż niejaki Remigiusz Rączka z TVS-u