Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadę z Tarnowa na wyspę Pag po raz pierwszy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
spokojny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) spokojny » 07.06.2006 12:46

Mam prośbę.Wyjeżdżam z rodziną po raz pierwszy do chorwacji i proszę o pomoc w zaplanowaniu drogi przejazdu oraz o przekazanie obowiązujących po drodze opłat etc, mam ochotę dojechać w jednym dniu ale mogę zmienić plany.Dziękuję za pomoc !!!!!!!! :D :D :D :D :D
tkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 07.06.2006 13:41

Proponuje Ci drogę, ktora ja zawsze jedę (jestem z Mielca). A wiec Tarnów, Łapczyca, Myślenice, Chyżne, Dolny Kubin, Martin, Żylina, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlowac, i autostrada na Split. Z uwagi na to ze nie mam za duzo czasu na przejazd jezdzę autostradami. I tak winetka w słowacji na 10 dni 150 koron, winetka w Austrii 7,60 Eur, w Sloweni odcinek autostrady 0,8 Eur, w Chorwacji okolo 130 kun.
Zawsze wyjezdzam okolo 2 w nocy i jestem w Chorwacji po południu, ale uwazam ze jezeli masz czas to warto troche pozwiedzac po drodze np. Plitwickie jezior.

Pozdrowienia i milej drogi

:D
spokojny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) spokojny » 08.06.2006 07:03

dziękuję ci Tkus za opis trasy ale ja jadę na 14 dni i czy muszę kupić winietki na 10 dni dwie czy może są inne? Mam prośbę może pamiętasz ceny na jakieś artykuły np. owoce napoje etc, przepraszam że marudzę ale jadę pierwszy raz tak daleko i mam boja. :?: :?: :?: :?:
tkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 08.06.2006 09:30

Jezeli jedziesz na 14 dni to radze kupic w Słowacji jedna miesieczna za 300 koron. W Austri musisz kupic dwie. Co do cen to jest bardzo roznie w zaleznosci gdzie co kupujesz. Generalnie ja starem sie brac napoje ze soba z Polski, co do innych rzeczy to nie bede mogł Ci wiele pomoc bo nie bardzo pamietam, gdyz rzadko kupowalem jakies jedzenie ze wzgledu na to ze jezdzilem zawsze do hoteli w ktorych bylo minimum dwa posilki. Ale nie ma jakis duzych roznic w cenach.
Moze kto inny z forumowiczow Ci cos więcej powie albo sprawdz inne wczesniejsze posty.

Jade do Chorwacji w poniedzialek 12.06 i po powrocie okolo 27.06 sluze wieksza dawka informacji.

mile podrozy.
spokojny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) spokojny » 08.06.2006 13:04

TKUS życzę ci szerokiej drogi i jak tylko wrócisz to odezwij się na forum. Twoje rady są dla mnie naprawdę ważne. Baw się dobrze i wspaniałej pogody!!!!! :D :D :D
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 09.06.2006 15:19

:D

dlaczego akurat Pula??
puzle
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) puzle » 16.06.2006 10:42

W odpowiedzi na PYTANIE " Jadę z Tarnowa na wyspę Pag po raz pierwszy "

My jedziemy na wyspę PAG z Krakowa 23.VII.2006 około godziny 16:00, jeśli termin odpowiada to możesz się dokleić do nas będzie raźniej (byliśmy tam dwa lata temu i wyprawa była udana Miejscowoć MANDRE nas zauroczyła)

Pozdrowienia

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone