Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadę przez Węgry

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
młynek
Plażowicz
Jadę przez Węgry

Nieprzeczytany postnapisał(a) młynek » 28.07.2006 06:49

Czy brać forinty ,czy wystarczy karta,może ktoś zna jakieś tanie miejsce na nocleg na Węgrzech w okolicach Budapesztu .Dzięki
tatuś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tatuś » 28.07.2006 07:26

Kartą zapłacisz za hotel, za paliwo, zakupy w marketach, mi się udało także opłacić kartą za węgierską winietkę.
Ale gdy mały chciał pizzę lub lody, bez forintów nie da rady. Kazali szukać kantoru, ale po 20.00 były wszystkie zamknięte. Ubłagałem żeby przyjęli w Euro. Drobne Euro przydają się w drodze - dwójki, piątki i dziesiątki - na lody, na opłaty na autostradzie, na winietki na Słowacji - nie chcieli w Bratysławie przyjąć kartą (za małą suma?).
Lokalne waluty tylko obciążają kieszenie, przywiozłem z wyjazdu ok. pół kilograma chorwackich, węgierskich, czeskich i słowackich monet. Syn będzie chyba robił kolekcję.
Z nocklegiem po drodze nie ma problemów, ale lepiej szukać za Budapesztem, wzdłuż Balatonu od Siofoku do Nagykanizsa jest niekończący się pas miejscowości wypoczynkowych z hotelikami i pensjonatami. Lepiej szukać w hotelach, tam nikt się nie krzywi, że na jedną noc.
W dwugwiazdkowym w Balatonlelle zapłaciłem za dwie osoby + dziecko 9 lat 9500 HUF (ok. 140 zł), ze śniadaniem.

Powrót do Chorwackie ABC

Jadę przez Węgry
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone