napisał(a) jackuc » 14.03.2014 07:42
konopackir napisał(a):Wracając do tematu - a ktoś z Was próbował już D425 zjechać? Też wygląda malowniczo.
Na openstreet maps widzę, że 425 jest miejscami przerywana, nie wiem co to oznacza , ale jak przypuszczam tunel
Ew. D513 ale
te kiero już pisał:
"
wg mnie Vrgorac -> Ploce kiepścizna (jechałem w sierpniu '12: mnóstwo zawijasów i eSek, ale to standard; w pewnym momencie brakło asfaltu i dziura na dziurze; słabo z wyprzedzaniem; jednak widoczki super, wiejska dzicz i wyjeżdża się drogą 513 k. Bacińskich Jezior); jechałem 2 razy by sprawdzić jak idą roboty drogowe na A1 itp; po tym/potem tylko przez Śestanovac + 8ką; może Ktoś inny będzie miał inne spojrzenie
"
a1-do-dubrownika-t31807-120.htmlRuwado jeszcze pisał:
"
Byliśmy w lipcu 2012 w Orebicu. Jechałem
z Vrgoraca do Ploce. 2 razy tam i z powrotem. Moje spostrzeżenie:
- po zjeździe z bramek we Vrgoracu, na skrzyżowaniu w kształcie litery T znaki kierują w prawo na Dubrovnik i Ploce - droga jest wąska kręta i stroma miejscami (podjazdy i zjazdy)
- lepszy wariant - na ty skrzyżowaniu jedziemy w lewo na Vrgorac, a w mieście na pierwszym skrzyżowaniu ze światłami w prawo - jedziemy cały czas do przejścia granicznego (chyba Crveny Grom, czy jakos tak - dojazd do Medugorje) - jak mijamy droge w lewo na to przejście to za kawałek jest droga w prawo (tak lekko pod górkę). skręcamy w nia i jedziemy na Ploce - Dubrovnik. Po minięciu budowanej autostrady do Ploce (jedziemy pod nią) na skrzyżowaniu skręcamy w lewo (prosto jest droga na Bacinskie jez.). Po kilku tunelach jestesmy koło Ploce. Ta droga jest wg, mnie lepsza.
"
a1-do-dubrownika-t31807-135.htmlOn pojechał drogą 513 odchodzącą od 62 i wynika z tego że D425 to budowana autostrada do Ploce więc nie wiem czy da się nią już pojechać ?
Może ktoś się wypowie ?
Ostatnio edytowano 14.03.2014 11:37 przez
jackuc, łącznie edytowano 1 raz