mdzej25 napisał(a):i myśle o wiedzeniu Jugosławi cos wiecie na temat czy tam jest bezpiecznie? Czy trzeba mie karte zielona ? Moze cos jescze innego pozytecznego mozecie mi napisac. Dzieki za wszystko z gory
Byłem w Dubrowniku dwa tygodnie - pytaj - co wiem to powiem
Eos napisał(a):Byłem w Dubrowniku dwa tygodnie - pytaj - co wiem to powiem
Gdzie spales, ktoredy jechales? Ile wyszedl Cie przejazd przez poszczegolne kraje? Co jest w okolicy wartego specjalnej uwagi? Jaki(-e) kemping(-i) polecasz?
Wybieram sie do Dubrovnika pod namiot w najblizszy weekend, a poniewaz nie ma szans, zebym 2 tygodnie wylezal na plazy, wiec chcialbym pozwiedzac okolice Przez okolice rozumiem teren w promieniu 100 km, wiec pewnie o Split tez zahacze
billea napisał(a):Jechaliśmy w zeszłym roku podobnie z tym że nocowaliśmy na węgrzech (ok 6 euro nocleg na kampie z gotowymi namiotami niedaleko Balatonu w Siofoku) W drodze przez bosnie naliczyliśmy 15 patroli z radarem pomimo to ze jechaliśmy prawie cały czas 70 - 80 ( na zakretach to maximum) nie zatrzymali na ani razu!!! Dzięki uprzejmosci bosniackich kierowców którzy zawsze mrugali swiatłami hehehehe.
W Bosni poza tym jest (przynajmniej było w zeszłym roku) tanie paliwo.
W dubrowniku spalismy dwa dni na campingu solitudo, przyzwoity i czysty camping nie pamietam cen ale na pewno były przyzwoite.
Nie polecam drogi przez bosnie kierowcom , którzy nie maja doswiadczenia w jeździe po górach.
Wracalismy druga strona znaczy magistralą przez split, zagreb i budapeszt.
Trase przez bosnie polecam ze wzgledu na piękne widoki i pyszną baraninkę w knajpach
Rataj napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):przy wynajmowaniu lodeczki nie oczekiwano od Ciebie jakichś dokumentow, typu licencja?
nic oprócz paszportu
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi