Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadę 4 sierpnia na istrię szukam towarzyszy z samochodem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 27.07.2006 12:24

paolo napisał(a):My śmigamy 4 sierpnia. Wyjazd z Kraka ok 18- 19tej, przez Słowacja i Węgry. Docelowo Tucepi.
a przez ktore przejscie graniczne smigasz??
ew@
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ew@ » 27.07.2006 15:25

A my wyjeżdżamy 5 sierpnia, w okolice Splitu. :D
brodatty
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brodatty » 27.07.2006 15:44

ew@ napisał(a):A my wyjeżdżamy 5 sierpnia, w okolice Splitu. :D

W Splicie szacunkowo będę koło 3 sierpnia, 5-tego to już pewnie gdzieś na Makarskiej Riwierze, tudzież w okolicach Dubrovnika.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 27.07.2006 16:05

A my 4 sierpnia z samego rana przez Słowację i Węgry do Rogoznicy.
damian u
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian u » 27.07.2006 20:26

Wyjeżdzam 4-go ok 6.oo rano i jadę w okolice Opatiji. Jadę z Poznania i mam zamiar spokojnie jechać cały dzień i trochę nocy aby być na 5-go na miejscu.Jadę przez Hradec Kralowe Brno Wiedeń Maribor i tu pytanie lepiej przez Ljublianę czy Zagrzeb do Rijeki . Napiszcie. A może po drodze znacie ciekawe miejsca gdzie można spędzić chwilkę.
brodatty
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brodatty » 27.07.2006 20:32

Po wielu kombinacjach, w końcu wykombinowałem, że przez Rijekę przejadę jednak drogą wiodącą przez Ljubljanę i przejściem GP Rupa.

Dla mnie to droga nieco krótsza i mniej oblegana jak te przez Zagrzeb gdzie chyba większość wali na południe Chorwacji i jest sporo korków. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
damian u
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian u » 27.07.2006 20:37

brodatty napisał(a):Po wielu kombinacjach, w końcu wykombinowałem, że przez Rijekę przejadę jednak drogą wiodącą przez Ljubljanę i przejściem GP Rupa.

Dla mnie to droga nieco krótsza i mniej oblegana jak te przez Zagrzeb gdzie chyba większość wali na południe Chorwacji i jest sporo korków. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Dzięki "brodaty} wezmę pod uwagę
ew@
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ew@ » 28.07.2006 08:01

Pierwszy raz jadę do Chorwacji. Mamy taki plan, by jechać non stop, na zmianę :roll: Nie wiem czy to osiągniemy... Wyjeżdżamy ok. 6tej rano z Warszawy. Czy ktoś ma zbliżone plany?
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 28.07.2006 08:18

Też wyjeżdżamy ok 6 może troche wcześniej z Warszawy ale wolimy sobie zrobić odpoczynek i planujemy jakiś nocleg na Węgrzech - prawdopodobnie nad Balatonem. W końcu bardzo nam się nie śpieszy ( kwaterę mamy od 05.08)
gonzus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzus » 28.07.2006 18:02

My jedziemy w dwa samochody na Ciovo 04.08 i wyjeżdżamy koło 18 przez Słowacje i Węgry.
rafi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafi1975 » 29.07.2006 20:31

Ja tez jadę na ciovo ale z okolic łodzi a dokładnie z sieradza ,kwaterę mam od 5 ale wyjeżdzamy na dwa auta juz 3 ,nie spieszy mi sie ,jadę z małym dzieckiem wiec ostrożnie ,jadę sam n ie wiem gdzie ale jak dziś zobaczyłem w tv korki i czego sie nasłuchałem o słowenii i austrii to mnie krew zalewa ,trasa głubczyce -ołomuniec-brno-wien-graz-maribor-zagrzeb jest niby najkrótsza i w większośći to autostrady i trasy szybkiego ruchu pozdrawiam wszystkich cel podrózy to okrug gornij na ciovo pozdrawiam
rafi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafi1975 » 29.07.2006 20:31

Ja tez jadę na ciovo ale z okolic łodzi a dokładnie z sieradza ,kwaterę mam od 5 ale wyjeżdzamy na dwa auta juz 3 ,nie spieszy mi sie ,jadę z małym dzieckiem wiec ostrożnie ,jadę sam n ie wiem gdzie ale jak dziś zobaczyłem w tv korki i czego sie nasłuchałem o słowenii i austrii to mnie krew zalewa ,trasa głubczyce -ołomuniec-brno-wien-graz-maribor-zagrzeb jest niby najkrótsza i w większośći to autostrady i trasy szybkiego ruchu pozdrawiam wszystkich cel podrózy to okrug gornij na ciovo pozdrawiam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 29.07.2006 21:41

andrzej_bialy napisał(a):
paolo napisał(a):My śmigamy 4 sierpnia. Wyjazd z Kraka ok 18- 19tej, przez Słowacja i Węgry. Docelowo Tucepi.
a przez ktore przejscie graniczne smigasz??

Chyżne-Ruzomberok-BanskaBystrica-Sahy-Budapest-Siofok-Letenye-Varazdin-Zagrzeb-Karlovac-Knin-Split-Tucepi
gonzus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzus » 30.07.2006 09:51

Jadę przez Węgry pierwszy raz i mam pytanie czy dobrze oznakowany jest zjazd na Redics/Lendava ? Czy może lepiej jechać na Letenye ?
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 30.07.2006 13:16

Mała poprawka, przez Knin i Plitvickie to jak będziemy wracać a do Cro oczywiście autostrada Granica- Split. Jechałem przez Węgry 2 razy ale dosyć dawno i nie pamiętam ale zawsze przejście Lentenye.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jadę 4 sierpnia na istrię szukam towarzyszy z samochodem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone