Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jadamy w Chorwacji czy bierzemy jedzenie z Polski?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 09.06.2005 16:05

Łukasz napisał(a):A po ile te Podravki?

Mówisz i masz przykładowe ceny zupek z Podravki i nie tylko.
Pzdr
kaszub
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszub » 14.06.2005 13:17

byłem w zeszłym roku pierwszy raz w CRO, i zgodnie z zaleceniami zabraliśmy prowiant z PL, suchy+soki flaszki z %. Bo niestety w CRO jest pieruńsko drogo, aż włos się jeży. Nie należę do skąpiradeł, ale tam czasami każdą kunę 3 razy obracałem w ręku, jak poznaniak, bez obrazy.
Niestety nie wystarzczyło na cały pobyt i co nieco musieliśmy dokupić. Więc jeśli macie kasę, to chyba lepiej ją wydać tam, na miejscu, ale na przyjemności, a karmę zakupić w PL. Aha, piwo tylko w Czechach, w np. w Mikulowie, przy stacji Schela jest duzy market, i tam mozna kupic dobre, niedrogie czeskie piwo
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 28.06.2005 18:45

rany! wy na prawde bierzecie jedzenie ze soba? moi znajomi wpadli na taki genialny pomysl, ale jestem przeciw!
fajnie jest poznawac nowa kuchnie, probowac, a na sniadanie mozna zjesc bulke z dzemem albo owoce.
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 28.06.2005 20:45

Jasne że fajnie :!: Tylko trzeba też znać swoją kieszeń.
A nie wszyscy mają jednakowo głęboką.

Czy brałaś to pod uwagę :?: :!:
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 28.06.2005 20:49

oczywiscie!
zastanawiam sie tylko czy rzeczywiscie jaest tak drogo.
bylam ostatnio w rzymie - fajne jedzonko bylo juz za 5 - 7 euro/osobe + wino. knajpka z fajna atmosfera.
tak mysle czy w chorwacji bedzie drozej?
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 29.06.2005 19:36

Czy tanio, czy drogo to należy do indywiualnej oceny.
5 euro x 3 os x 14 dni ( w moim przypadku ) - żal to przejeść, lepiej coś zobaczyć.
darek552
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek552 » 08.07.2005 17:16

Ja zabrałem ze sobą wszystko: chleb{długoterminowy Schuschland},wodę
mineralną gazowaną,zupy, konserwy, masło,słodycze,salami,kiełbasy.Polecam zabrać z Polski jak najwięcej żywności a to dlatego, że jest droga w Chorwacji a chleb to waciane pieczywo do kitu w cenie ok. 6 kun za 350 gram.Pomidory bez smaku,ogórki to mutacja cukini,brzoskwinie pozbawione cukru,woda mineralna gazowana ze smakiem sody oczyszczonej.Dobre jest piwo Karlowacko i Ożujsko.Reszta piw to poziom Biedronki.Polska żywność jest THE BEST! Mamy najlepszą żywność w Europie i stosunkową tanią. Taka jest niestety prawda.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 08.07.2005 18:05

Chorwackie pomidory bez smaku 8O 8O 8O boszsz czego to ludzie nie wymyślą. Jadłeś je kiedyś ? Toż to dopiero tamte pomidory mają smak i zapach, czego o polskich plastikowo-szklarniowych powiedzieć nie można...
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 08.07.2005 18:06

no tak, ale chyba po to sie jedzie na wakacje, szczegolnie za granice, zeby od tej Polski troche odpoczac, zeby bylo inaczej...
zabieranie ze soba calego wyzywienia, bo chleb jest inny, to chyba lekka przesada.
ale kazdy robi wg uznania.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 08.07.2005 20:18

darek552 napisał(a):Ja zabrałem ze sobą wszystko: chleb{długoterminowy Schuschland},wodę
mineralną gazowaną,zupy, konserwy, masło,słodycze,salami,kiełbasy.Polecam zabrać z Polski jak najwięcej żywności a to dlatego, że jest droga w Chorwacji a chleb to waciane pieczywo do kitu w cenie ok. 6 kun za 350 gram.Pomidory bez smaku,ogórki to mutacja cukini,brzoskwinie pozbawione cukru,woda mineralna gazowana ze smakiem sody oczyszczonej.Dobre jest piwo Karlowacko i Ożujsko.Reszta piw to poziom Biedronki.Polska żywność jest THE BEST! Mamy najlepszą żywność w Europie i stosunkową tanią. Taka jest niestety prawda.

Kolega ma szklarnię to wstrzykuje barwnik do pomidorów by szybciej dojrzały. :D :wink:
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 08.07.2005 20:36

Podobno najszybszy sposób na dojrzewanie pomidorów nierzadko stosowany:

niedojrzałe pomidory w skrzynkach zamyka się w szczelnym garażu,
uruchamia się silnik zarżniętego diesla, po paru godzinach efekt murowany - brrrrrrr :twisted: :twisted: :twisted: czerwoniutkie pomidory :twisted:

Dawno zasłyszane ...
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 08.07.2005 20:45

brrrrr... co wy za horrory opowiadacie? ;-)
Marcold
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcold » 08.07.2005 23:24

Wydaje mi sie ,ze za duzo krytyki za malo pozytywnego podejscia do specjalow kuchni chorwackiej.
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 09.07.2005 08:42

witam. a może ktoś pamięta po ile lody w cro takie kulkowe bo u nas 1-1,5zł a takich lodów to z polski w wafelku raczej większej ilości nie wezmę a moje dziecko nie może żyć bez takowych. a ha i jak w smaku???
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 09.07.2005 08:48

swiniakk napisał(a):witam. a może ktoś pamięta po ile lody w cro takie kulkowe bo u nas 1-1,5zł a takich lodów to z polski w wafelku raczej większej ilości nie wezmę a moje dziecko nie może żyć bez takowych. a ha i jak w smaku???

W Rovinju były od 3 kun za gałkę (w Porecu-4 kuna), która jest 2 razy większa niż w naszych lodziarniach, a i smak jest całkiem inny.
Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jadamy w Chorwacji czy bierzemy jedzenie z Polski? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone