JoeF napisał(a):Nasza metoda pasteryzacji to:
Pierwotne źródło tych informacji pochodzi z książki:
"Przetwory w gospodarstwie domowym" autor inż. Kazimiera Pyszkowska
wydanie z 1988 roku
Wiedza ta była już kilkakrotnie wykorzystana również w domu...
volumen napisał(a):Massetra napisał(a):Właśnie o to chodzi Volumen, po kiego ... wozić jedzenie z Polski.
Jeśli jest róznica to na dzień dzisiejszy niewielka. Wystarczy napewno na 1-3 pierwsze dni a resztę na miejscu kupić. Chociaż powiem Wam, że ja nie biorę zupełnie nic i też przeżyję^^. W końcu w domach Wasze żony, matki, kochanki^^, dziewczyny gotują codziennie i trochę odpoczynku też im się należy. Poza tym trochę to pracochłonne stać 2-3 dni przed wyjazdem w kuchni i gotować jak w kantynie zakładowej dla 3-4 osób na cały lub pół wyjazdu.
Ale to tylko moje skromne zdanie^^
Pozdrawiam i tak wszystkich ( tych co wożą i nie^^ )
Zgroza... kochanka do garów! Wstyd
darrou napisał(a):Witam. My zastanawialiśmy się nad robieniem wek ale przy cenie ok 3.50 np. fasolki po br. pulpetów lub klopsów nie wiemy czy było by warto. Poza tym trzeba by mieć szczelne nakrętki do słoików a wiemy że jest z tym problem. Oprócz w.w. zabieramy konserwy typu Turystyczna, Tyrolska kilka rybnych, pasztety (do konserw konieczna jest na miejscu lodówka. Ciepłe są okropne). Do tego zupki w torebkach, sos do spagetti, makaron. Poza tym na pierwsze 2-3 wieczory mięso na grilla w zalewie olejowej, które przewożę w lodówce. Bierzemy też napoje typu woda min. pepsi i zawsze kilka piwek przynajmniej na początek. HEJ
ibiz napisał(a):Zabralismy troche jedzenie w Polski co w sumie sie oplacilo, ceny sa tam poprostu troche wieksze niz u nas, podaje ceny, zachowal mi sie paragon z marketu po Sibenikiem (wybieralismy najtansze z gamy, wiec prosze to brac jako minimum i to w markecie w dyzym miescie, na prowincji jest drozej nie mowic o sezonie nad samym morzem)
woda mineralna jamcina 1.5 niegazowana- 4,49
vino biale do obiadu, wytrawne - 9,99 - promocja
vino biale do obiadu, wytrawne - 26,99 - takie lepsze
sok multivita 1l - 5,29
musli do mleka - 17,99
kleko w kartonie 2.8% - 5,49
cipsy - 11,39
jogurt - 2,19
darrou napisał(a):Witam. Co sądzicie o zupkach z torebek?
pzdr
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne