Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jacy są Chorwaci...

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.04.2011 10:41

Nives napisał(a):Rasiu, czy ja to dobrze widze, czy na twoim awatarze jest Papiez z Gotovina 8O

Dobrze widzisz :D a poniżej jeszcze lepiej :D

Obrazek

Marko też był u Naszego Papieża, i piosenkę śpiewa

Ivane Pavle II, hrvatski te narod ljubi
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.04.2011 10:51

strasznie 8O

chyba chodzi o to ze papiezowi nie wolno nikomu odmowic, a ci zbrodniarze specjalnie tam chodza i na dodatek robia sobie zdjecia, aby uzbierac troche punktow politycznych.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 19.04.2011 11:10

Nives napisał(a):strasznie 8O

chyba chodzi o to ze papiezowi nie wolno nikomu odmowic, a ci zbrodniarze specjalnie tam chodza i na dodatek robia sobie zdjecia, aby uzbierac troche punktow politycznych.
Meni jest strasznie jak Ty nie cali czas oczarniasz moga generala i bochatera wsziskich Horwatuw.To jest jusz nie do zneszenia.Ne moge jusz tego czytacz bo to jest karegodnie.Co Ty wiesz o Gotowini i skond Ty prawo da piszesz takwe obrażliwe tekste?
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.04.2011 12:44

Nivas, a morze general Gotovina jako katolik poprostu wxbaczil Miloševićovi za to co zrobil jego ojcziznie.

Možna tesz i tak nato patczeć.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.04.2011 12:53

ante_ napisał(a):Nivas, a morze general Gotovina jako katolik poprostu wxbaczil Miloševićovi za to co zrobil jego ojcziznie.

Možna tesz i tak nato patczeć.

ante_, jego adwokat tez dal ten sam argument, ale jesli chodzi o Milosevica, ja tego nie jestem w stanie zrozumiec. I nie chodzi tylko o to co zrobil Chorwatom, on unieszczescliwil cale Balkany, zabil tyle ludzi. Nie wiem jak ty to odczuwasz i czy kazdemu za wszystko jestes w stanie wybaczyc - ja prawie kazdemu, ale zbrodniarza wojennym i tym ktorzy robia czyszczenia etniczne - zdecydowanie nie, nie wazne po ktorej sa stronie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.04.2011 13:34

Nives napisał(a):czy kazdemu za wszystko jestes w stanie wybaczyc - ja prawie kazdemu, ale zbrodniarza wojennym i tym ktorzy robia czyszczenia etniczne - zdecydowanie nie, nie wazne po ktorej sa stronie.

"Są ludzie, których religia polega na przebaczaniu zniewag; przebaczają, ale nie zapominają ich nigdy."

Albert Canus
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.04.2011 14:07

Janusz Bajcer napisał(a):"Są ludzie, których religia polega na przebaczaniu zniewag; przebaczają, ale nie zapominają ich nigdy."

Albert Canus

Przebaczyc czy nie, to jego sprawa, ale podpisanie sie pod listem kondolencyjnym do rodziny Milosevica (skladajacej sie takze ze samich zlodziejow), wyrazajac wspolczucie, to juz za duzo.

Czy podpisal by sie takze pod listem kondolencyjnym dla kazdej z ofiar Oluji, ktore prawdopodobnie (czy pewnie) znacznie mniej zawinili (jesli wogole), niz Milosevic.

Jesli chce byc "wielkim" katolikiem, niech poprosi o wybaczenie wszystkich ktorzy przez jego decyzje ucierpiali, musiali opuscic swoje domy i niech takze zaapeluje o uspokojenie fali nienawisci i wrogosci do innych narodow i ludzi dla ktorych Chorwacja jest takze ukochanym domem i ojczyzna, a ktore spowodowal jego wyrok.

To by wypadalo.
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.04.2011 14:41

[quote="Nives"][quote="ante_"]Nivas, a morze general Gotovina jako katolik poprostu wxbaczil Miloševićovi za to co zrobil jego ojcziznie.

Možna tesz i tak nato patczeć.[/quote]

ante_, jego adwokat tez dal ten sam argument, ale jesli chodzi o Milosevica, ja tego nie jestem w stanie zrozumiec. I nie chodzi tylko o to co zrobil Chorwatom, on unieszczescliwil cale Balkany, zabil tyle ludzi. Nie wiem jak ty to odczuwasz i czy kazdemu za wszystko jestes w stanie wybaczyc - ja prawie kazdemu, ale zbrodniarza wojennym i tym ktorzy robia czyszczenia etniczne - zdecydowanie nie, nie wazne po ktorej sa stronie.[/quote]

Mysle že nasz General udovodnil že nikogo nienawidzi, co nam niekturzy zarzucajom.

Jestem z niego naprawde dumny.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.04.2011 17:21

Zbrodniarzy bez względu na narodowość razem z ich klakierami spalić żywcem na stosie. Zabrać majątki i rozdać dzieciom z domów dziecka oraz osobom poszkodowanym w wyniku kofliktów wojennych i ludobójstwa. Nie interesuje mnie kto za tym się kryje czy chorwat, serb, bośniak, słoweniec, polak, ukrainiec, rosjanin, macedończyk itp. Zbrodnia jest zawsze zbrodnią.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.04.2011 17:31

Dečki prestanimo raspravljati sa srbskim provokatorima o "hrvatskim zločinima" za poljake je to samo novi Big Brother a Srbi skreću pozornost sa svojih zlodjela koji se u novijoj povjesti nalaze odmah iza Hitlera i Staljina. Imaju stare ruske NKVD metode kompromitiranja, kao što Rusi vuku za nos Poljake s Katinom Samo zamagljuju stotine tisuća žrtava koje su ostavili iza sebe. Tisuće silovanih žena........
A Vas samo živciraju. Ja sam se uvjerio da je onaj trofazni ultimte patološka pojava. Sve žrtve srbske nacionalnosti ne predstavljaju 1% ukupnih njihovih žrtava. Pozdrav i ugodne Uskrsne blagdane u krugu obitelji vam želim
chlebak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) chlebak » 19.04.2011 19:01

dobre, polityka i waśnie narodowe na portalu turystycznym
To w końcu jacy są Chorwaci? bo chyba tego wątek dotyczy?
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 19.04.2011 19:15

chlebak napisał(a):dobre, polityka i waśnie narodowe na portalu turystycznym

Mało Wam polityki u nas w kraju :evil:

Dla mnie na pierwszy wyjazd w te strony rewelka :wink:
Odświeżyłem niemiecki, angielski przed wyjazdem a tu zaskoczenie...na miejscu :"Poljak" mów po polsku...tak mi powiedział właściciel...reszta to my dla nich w knajpach Kubica :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2011 19:51

radkoski napisał(a):

Odświeżyłem niemiecki, angielski przed wyjazdem a tu zaskoczenie...na miejscu :"Poljak" mów po polsku...tak mi powiedział właściciel...reszta to my dla nich w knajpach Kubica :wink:

Radkoski, widzisz, to nie jest takie proste jak Ci się wydaje :lol:
W sprawach turystycznych na pewno ludzie Ci pomogą informacjami, które posiadają z ubiegłych lat.
Portal cro.pl to nie tylko turystyka, to także poglądy na wiele spraw nie związanych bezpośrednio w piwem i smażoną rybka na promenadzie. :wink: :lol:
To po prostu cro.pl :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.04.2011 19:53

chlebak napisał(a):To w końcu jacy są Chorwaci? bo chyba tego wątek dotyczy?

z mojej perspektywy - "simply the best" :P
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 19.04.2011 20:30

slapol napisał(a):
radkoski napisał(a):

Radkoski, widzisz, to nie jest takie proste jak Ci się wydaje :lol:
W sprawach turystycznych na pewno ludzie Ci pomogą informacjami, które posiadają z ubiegłych lat.
Portal cro.pl to nie tylko turystyka, to także poglądy na wiele spraw nie związanych bezpośrednio w piwem i smażoną rybka na promenadzie. :wink: :lol:
To po prostu cro.pl :lol:

Tak też myślałem :wink:
Widocznie temat mnie zmylił :wink: -Jacy są Chorwaci- po prostu nie zrozumiałem pytania :wink:
Jacy są Chorwaci...w polityce...pewnie w 2011 roku :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko