majkik75 napisał(a):A Jaffa się coraz bardziej przybliża
Jaffa / Joppa jestem bardzo ciekawy jak to obecnie wygląda i Waszym okiem.
majkik75 napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):
Nie Matko tylko MAMUSIU Nie wiesz jak się zwracać do tesciowej?
Mea culpa
majkik75 napisał(a):Jaffa się coraz bardziej przybliża...
Już prawie na wyciągnięcie ręki ...
wiola2012 napisał(a):Wydaje się, że niedaleko, jednak dobrych kilka kilometrów zrobiliście
Pudelek napisał(a):Ja w przypadku telawiwskich plaż miałem mieszane uczucia. Fakt, woda cieplutka (w październiku miała około 27 stopni!), piasek czysty, ale... te bliżej centrum zatłoczone mocno, te bliżej Jaffy puściejsze, lecz kiepsko z infrastrukturą: na długich odcinkach brak toalet, szatni (raz przebierałem się w kiblu ), zamiast pryszniców to niski kran z wodą... Nie mniej fajnie było się tam wykąpać, zwłaszcza mając za sobą wieżowce jak na jakiejś Florydzie.
Pani Kapitan - a na czym tutaj się ludzie uczą pływać ?
Kapitańska Baba napisał(a):Pani Kapitan - a na czym tutaj się ludzie uczą pływać ?
Jakieś optiski czy jak? Tak się uczyć to bym mogła
Tylko tymi meduzami mnie wystraszyłeś. Te dzieciaki przecież przewracają sie z łódkami i wpadają do wody - ciekawe czy są bezpieczne od tych meduz
Pchli targ - petarda
majkik75 napisał(a):
Ja to się nie znam, dlatego pytałem specjalisty
Tymi meduzami to chyba niewiele się osób przejmowało, mimo zakazów i wyraźnych częstych oznaczeń byli ludzie w wodzie ...
A z bliska jak widziałem jak wchodzili Ci ludzie na te łódki, to mieli pianki, więc to chyba chroni ?
pozdrawiam, Michał
majkik75 napisał(a):
Tak, są zatłoczone, szczególnie te gdzie jak piszesz jest lepsza infrastruktura. Ale, ja sobie tak myślę, że przecież plaża nie jest tutaj clou programu i takie plaże też warto zobaczyć. Widokowo na pewno fajnie, oczywiście kompletnie inaczej od "dzikich plaż"
Jesteśmy z Łodzi, gdzie żyła kiedyś jedna z największych grup Żydów przed wojną
Pudelek napisał(a):oglądac blogi podróżnicze, to w przypadku Tel Awiwu plaże są dość często clou programu Bauhaus mało kogo interesuje, Jaffa wiadomo, ale ją jednak traktowałbym jako osobną jednostkę, natomiast pisze się głównie o plażach
Pudelek napisał(a):Jesteśmy z Łodzi, gdzie żyła kiedyś jedna z największych grup Żydów przed wojną
ale przecież Jaffa to dawna miejscowość arabska, do tej pory jest ich tam najwięcej w aglomeracji TA. Żydzi osiedlali się w Tel Awiwie, więc ci z Łodzi na pewno nie zamieszkali w Jaffie