Asia&Grześ napisał(a):adamk3 - no znowu ktoś pomylił fora!! Stary jak chcesz szerzyć swoją propagandę to nie te forum !
A skoro zacząłeś...
Powiedz mi dlaczego aż tak bardzo jesteś ZA ta wolna Palestyną ?
Bo ja osobiście jestem za tym co teraz państwo żydowskie robi a dlaczego, bo żaden żyd do cholery nie wszedł z ładunkiem wybuchowym do dyskoteki, żaden nie wysadził się w autobusie czy w samolocie oraz żaden powtarzam nie wszedł do innego państwa i tam zrobił zamach bombowy! . Po prostu nie działają jak palestyńczycy pod przykrywką Hamasu, najpierw jak zauważyłeś przyjmują ciosy w postaci wystrzeliwanych pocisków w ich stronę w czasie podpisanego pokoju i ostrzegaja, że jak nie przestaną to zrobia to co zrobili. Ale Palestyna nic, olewa ostrzeżenia i dalej pruja z rakietników w imię wolności w cywilne cele! A teraz sie wielce dziwią że Izrael i USA są nagle przeciw nim ? Stary a to że swoich rannych cywilnych ludzi nie chcą wypuszczać do Egiptu który obiecał pomoc, to też git i extra?
Naprwdę jak chcesz coś tu na tym forum promować to najpierw poczytaj historię tych obydwu państw a potem mów o wolności palestyny.
Owszem ja osobiście nie mam nic przeciwko wolnemu państwu Palestyna - niech sobie będzie, ale nie zgadzam się na taką metodę do wolności!
Zaraz mi powiesz że może jestem za Izraelem - też nie ! Poprostu sprowokował mnie ten wątek oraz ostatnie pseudo islamskie zagrywki w świecie...
I powtarzam - nie to forum do tego celu !
odpowiem zamiast adamk3.
Tak, jestem za wolną Palestyną bo z reguły już tak jest, że jakoś się zajmuje stanowisko. A to Palestyńczycy są strona pokrzywdzoną, mimo, iż retoryka GW i zbliżonych mediów chętnie przerzuca na nich odpowiedzialność za całość konfliktu. I bardzo się owe media dziwią czemuż, ach czemuż nie podoba się Palestyńczykom rola obywateli drugiej kategorii. Swoją drogą ciekawe kiedy będą musieli naszywać sobie zielone (a może żółte?) półksięzyce na ubraniach.
I oczywiście w czasach gdy budowali swoje państwo, Żydzi, jak najbardziej stosowali metody terrorystyczne. A teraz płaczą, że robią to inni. I budują swoje mury oraz osiedla złożone z ortodoksów i mają dokładnie w d... wszelkie ustalenia. Nie ma innej drogi do wolności dla Palestyńczyków, bo świat ma ich w nosie.