Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Izrael szykuje się do operacji lądowej?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2009 13:48

powinno sie dla zydow znalezc jakas wyspe daleko stad

To już kiedyś było... Żydzi na Madagaskar!!!
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.01.2009 14:15

A ja się zastanawiam skąd ta polska "żydofobia" czy "semitofobia".. ?

Że nawet jesteśmy w stenie zracjonalizować terrorystyczne akty arabów?..

To jest niesamowite?

Wytłumaczcie mi proszę skąd w Polakach tyle niechęci, a czasem nawet nienawiści do Żydów.

Akurat miałem okazję mieszkać przez kilka lat w kraju, gdzie jest dość sporo ludzi tej narodowości i zaprzyjaźniłem się nawet z kilkoma rodzinami żydowskimi
... hm.. i zupełnie jakoś nie stałem się syjonistofobem..

A wy znacie wielu Żydów osobiście?

Skądinąd jeden z najmądrzejszych króli Polski, za którego rządów kraj nasz mlekiem i miodem opływał wręcz sprowadzał Żydów do nas i dawał im całe dzielnice na użytkowanie.. np. w Krakowie..
Czyżby był idiotą i nie wiedział co robi?

pozdro
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2009 14:25

I stąd potem powiedzenie żydowskie- "ulice wasze , kamienice nasze..." I za to Żydów w Polsce się nie lubi :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2009 14:29

A może był Żydem?? :) Trzeba by jakieś służby ruszyć żeby to zbadać...
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.01.2009 14:34

Sławomir Wocial napisał(a):I stąd potem powiedzenie żydowskie- "ulice wasze , kamienice nasze..." I za to Żydów w Polsce się nie lubi :)

To jest smutny powód antysemityzmu , reprezentuje go raczej starsze pokolenie (np.dziadek mojej żony) wyobrażacie sobie spór którego doświadczam
antysemity kontra liberał - prawdziwy folklor.
Antysemityzm w Polsce u młodych to ignorancja a raczej wychowanie .
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.01.2009 14:34

Sławomir Wocial napisał(a):..A może był Żydem?? :) Trzeba by jakieś służby ruszyć żeby to zbadać...

Sławomirze.
Stwórzmy komisję i dojdźmy do sedna sprawy.
Ten Kazik to chyba coś miał z nimi wspólnego, bo im prawie pół Krakowa sprezentował, a potem jeszcze kazał na siebie mówić "Wielki"..
Trzeba by exhumację jaką zorganizować i zobaczyć najpierw czy czasem koleś nie był obrzezany.. to by od razu wszystko wyjaśniło..
:roll: :twisted:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.01.2009 14:35

janniko napisał(a):A ja się zastanawiam skąd ta polska "żydofobia" czy "semitofobia".. ?

To jest niesamowite?

Wytłumaczcie mi proszę skąd w Polakach tyle niechęci, a czasem nawet nienawiści do Żydów.

Akurat miałem okazję mieszkać przez kilka lat w kraju, gdzie jest dość sporo ludzi tej narodowości i zaprzyjaźniłem się nawet z kilkoma rodzinami żydowskimi
... hm.. i zupełnie jakoś nie stałem się syjonistofobem..

A wy znacie wielu Żydów osobiście?

Skądinąd jeden z najmądrzejszych króli Polski, za którego rządów kraj nasz mlekiem i miodem opływał wręcz sprowadzał Żydów do nas i dawał im całe dzielnice na użytkowanie.. np. w Krakowie..

pozdro

nie wiesz, że my mamy to od urodzenia, wraz z mlekiem matki :D :) :D :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.01.2009 14:36

A tak na marginesie ciekawe który z epitetów dla nas Polaków jest ostatnio najbardziej obrazoburczy
żyd , pedał czy liberał :D :?:
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 07.01.2009 14:41

janniko napisał(a):A ja się zastanawiam skąd ta polska "żydofobia" czy "semitofobia".. ?

To jest niesamowite?

Oczywiście mieszasz pojęcia :roll:
Ja byłam w Izraelu, spotkałam tam różnych ludzi, w większości sympatycznych, nic do nich nie mam. Niczego złego im nie życzę. Również w Polsce znam kilka osób, o których wiem, że są zydowskiego pochodzenia. Wiem bo o tym mówią. I cóż, jak to ludzie, różni są. Jedni fajni, inni wręcz przeciwnie.

Jakoś tak jest, że Żydzi na wszelką krytykę krzyczą natychmiast - antysemityzm. Nie ukrywam, że mnie to drażni. Bo to bardzo wygodne, nie uważasz? Wśród Żydów, dokładnie tak jak wśród innych ludzi są geniusze, ludzie prawi, uczciwi, wspaniali i są również debile, zboczeńcy, przestępcy itd. I nie widzę żadnego powodu, żeby o jakimś podlecu nie mozna było powiedzieć podlec tylko dlatego, że jest Żydem. A tak to się często dzieje - krytykujesz X to znaczy, że jesteś antysemitą.

I wiele rzeczy mi się nie podoba i ma prawo mi się nie pdobać. Nie jest to antysemityzm, tylko ocena.
- nie podoba mi się polityka Izraela w stosunku do Palestyńczyków
- nie podoba mi się Gross i niedopowiedziana historia o Jedwabnem, bo winni są po obu stronach
- nie podoba mi się kłamliwa książka Kosińskiego "Malowany ptak"
- nie podoba mi się, że w trakcie najazdu grup żydowskiej młodzieży musiałam opuścić knajpkę Ariel na krakowskim Kazimierzu, ponieważ młodzież ta zachowywała sie w sposób agresywny, chamski, wrogi. Tak sobie, bez zdania racji. Ich ochroniarze nie reagowali, bo przecież chronili ich przed nami (?) widać.
Wiele takich rzeczy mi się nie podoba. W odniesieniu do wielu państw, obywateli różnych krajów. Tylko nikt nie robi z tego zaraz afery na cały świat. Poza, jak mi się wydaje jedną jedyną nacją.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.01.2009 14:42

Przeniesione z "Trochę humoru"

Janusz Bajcer napisał(a):Murzyn, Żyd, i Polak złowili złotą rybkę.

Rybka prosi ich wypuszczenie , a w nagrodę każdemu z nich spełni po jednym życzeniu.

Pierwszy Murzyn:
- Złota Rybko, ja chciałbym aby wszyscy Czarni Bracia zostali przeniesieni do Afryki, żebyśmy tam stworzyli swoje odrębne państwo, nie wtrącalibyśmy się do świata, ani świat do nas...
Złota Rybka na to: - Nie ma sprawy.

Następny w kolejce jest Żyd:
- Ja w sumie mam bardzo podobne życzenie. Chcę aby wszyscy Żydzi zostali przeniesieni do Ziemi Świętej. Tam stworzymy swoje własne, państwo, i też nie będziemy się wtrącać do świata, ani świat do nas...
Złota Rybka i tym razem nie widziała żadnych przeszkód.

Na końcu Złota Rybka pyta Polaka: - a Ty jakie masz życzenie ?

- Hmm, nooo.... ja właściwie to już nie mam żadnych życzeń...

:wink:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.01.2009 14:55

http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2869151.html

Czy Żydzi nie lubią Polaków?

Andrzej Niziołek: Co jakiś czas media przynoszą informacje o nieprzychylnych Polakom wypowiedziach Żydów. Jaka część Żydów myśli o Polakach negatywnie, z niechęcią czy nawet wrogością?

Laurence Weinbaum: - Dość dużo Żydów, może nawet większość. Jestem o tym przekonany. Ilu, musieliby jednak zbadać socjologowie.

Poprawiłem link - mod Leszek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.01.2009 15:17

janniko napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):..A może był Żydem?? :) Trzeba by jakieś służby ruszyć żeby to zbadać...

Sławomirze.
Stwórzmy komisję i dojdźmy do sedna sprawy.
Ten Kazik to chyba coś miał z nimi wspólnego, bo im prawie pół Krakowa sprezentował, a potem jeszcze kazał na siebie mówić "Wielki"..
Trzeba by exhumację jaką zorganizować i zobaczyć najpierw czy czasem koleś nie był obrzezany.. to by od razu wszystko wyjaśniło..
:roll: :twisted:

Chyba ekshumacja nie pozwoli nam stwierdzić czy był obrzezany ale po nosach i kościach szczęki go poznamy :D
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 07.01.2009 15:41

Przyjacielu, spedzilem duzo czasu w Stanach Zjednoczonych, konkretnie w jednej z wiekszych enklaw zydowskich-Nowym Jorku.
Nigdy i nigdzie nie spotkalem sie z taka bezczelnoscia, arogancja i niechecia do swojej osoby tylko dlatego ze...jestem Polakiem.
Sposob w jaki tam traktuje sie naszych rodakow jest porazajacy, zydowki wyzywaja sie na kobietach ktore zatrudniaja jako pomoce domowe.
Upadlaja w kazdy mozliwy sposob, az przykro czasem sluchac przez co przechodza kobiety nasze, Polki tam :twisted:
Oczywiscie powiecie "po co tam pracuja", to jednak ni ejest takie proste, za cos trzeba zyc.
Do tego zachowania dochodza jeszcze bardzo nieprzychylne artykuly pojawiajace sie w kontrolowanej przez zydow New York Times, czy New York Post...chocby traktujace o "POLSKICH obozach zaglady" czy ogolnie wysmiewajace nas Polakow w niewybrednych zartach.

Czy dalej zatem bedziecie twierdzic ze Zydzi sa naszymi braćmi?
I do not think so!
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 07.01.2009 18:49

Dość szokujące wypowiedzi.Wszyscy be ;Żyd ,Polak ,Murzyn,Arab ,Muzułmanin,Palestyńczyk.
Powaliło was.
Obojętnie czy Żyd ,Polak ,Murzyn,Arab ,Muzułamanin,Palesteyńczyk jak któryś z nich jest dobrym człowiekiem .A nie powiecie ,że oni wszyscy i my wszyscy jesteśmy do dupy.Jakiś odsetek złych zawsze się zdarza . Dużo złego napędza w ludziach polityka no i ........ takie wypowiedzi.
Sami rasiści na forum, ..cholera. :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.01.2009 19:03

AndrzejJ. napisał(a):Dość szokujące wypowiedzi.Wszyscy be ;Żyd ,Polak ,Murzyn,Arab ,Muzułmanin,Palestyńczyk.
Powaliło was.
Obojętnie czy Żyd ,Polak ,Murzyn,Arab ,Muzułamanin,Palesteyńczyk jak któryś z nich jest dobrym człowiekiem .A nie powiecie ,że oni wszyscy i my wszyscy jesteśmy do dupy.Jakiś odsetek złych zawsze się zdarza . Dużo złego napędza w ludziach polityka no i ........ takie wypowiedzi.
Sami rasiści na forum, ..cholera. :D

Kolego nie sami rasiści są na forum Po co zawracacie sobie tym tematem dupę. Nie będziecie się wzajemnie napędzać to i będzie sprawy. Dajcie sobie luz z tym tematem. Najlepiej go zlekceważyć i nie zajmować się nim. W końcu to polityka i brud. To, że inne nacje mówią o nas żle (współcześnie np. złodzieje samochodów) to i nasza zasługa i wina polityków którzy stanowią władzę i nic pożytecznego w tym kierunku nie zrobili choćby żeby zlikwidować handel częściami używanymi. To że bydło mieszka w w innych państwach to też prawda i ocenia nas według przestarzałych stereotypów tak jak i my rosjan. Itd. itd. ..........

Jedno jest sprawdzone, że jak masz pieniądze to bydło nabiera do Ciebie szacunku, a winno chyba być trochę inaczej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Izrael szykuje się do operacji lądowej? - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone