...toteż ręce mi opadają i przechodzę na inne wątki....
BTW: "Podłość ludzka nie ma granic."
Piotrek_B napisał(a):... on po prostu musi co jakiś czas popisać sobie o ... A później mu przechodzi na chwilę
jan_s1 napisał(a):...Zadaję sobie mianowicie pytanie, kto stanowi dla nas (Europy, a więc i Polski) większe zagrożenie : żydzi, czy muzułmanie? Tu nie mam żadnych wątpliwości. Jeśli nic się nie zmieni, za 30-40 lat niektóre kraje zachodnie mogą stać się muzułmańskimi....
JacYamaha napisał(a):jan_s1 napisał(a):...Zadaję sobie mianowicie pytanie, kto stanowi dla nas (Europy, a więc i Polski) większe zagrożenie : żydzi, czy muzułmanie? Tu nie mam żadnych wątpliwości. Jeśli nic się nie zmieni, za 30-40 lat niektóre kraje zachodnie mogą stać się muzułmańskimi....
Jakoś nie czuję zagrożenia.
jan_s1 napisał(a):Są wydarzenia na świecie, które nie pozwalają pozostać mi obojętnym. Jednym z takich wydarzeń jest np utworzenie Kosowa, przy której to okazji złamano coś, co umownie nazywamy prawem międzynarodowym, oraz otworzono kolejną bramę do Europy islamowi (przepraszam za dygresję). Izrael i Hamas na okrągło szykują się do ataku i atakują. Pewnie, że to tragedia, bo giną ludzie, ale jak Andrzej słusznie zauważył na tym paskudnym świecie bez przerwy giną ludzie, z różnych powodów zresztą. Hamas rozpoczął, bo pewnie potrzebował wsparcia (również dolarowego) ze strony innych krajów muzułmańskich, a Izrael podjął kroki, jakie podjął, bo gdyby nie zrobił nic, sondaże by mu spadły na łeb, a w demokracji sondaże to rzecz najważniejsza. I tyle. Zachowałbym więc w tym temacie całkowitą neutralność, gdyby nie jedno ale. Zadaję sobie mianowicie pytanie, kto stanowi dla nas (Europy, a więc i Polski) większe zagrożenie : żydzi, czy muzułmanie? Tu nie mam żadnych wątpliwości. Jeśli nic się nie zmieni, za 30-40 lat niektóre kraje zachodnie mogą stać się muzułmańskimi. Oriana Fallaci była kobitką z jajami (feministkom może się nie spodobać to sformułowanie, ale mnie się nie podobają feministki) i nie ma w Jej książkach nic oprócz prawdy. Pojedynczy muzułmanie sprawiają wrażenie łagodnych, ale tam, gdzie ich populacja wzrasta zmieniają skóry owcze w wilcze. Faktów potwierdzających ten stan rzeczy jest cała fura, ale chyba nie chodzi o to, aby je tu przytaczać. No cóż, wyraziłem tylko obawę o przyszłość Europy, która dąży do samozagłady jakby na własne życzenie.
Pozdrawiam. Jan
mkm napisał(a):jan_s1 napisał(a):Są wydarzenia na świecie, które nie pozwalają pozostać mi obojętnym. Jednym z takich wydarzeń jest np utworzenie Kosowa, przy której to okazji złamano coś, co umownie nazywamy prawem międzynarodowym, oraz otworzono kolejną bramę do Europy islamowi (przepraszam za dygresję). Izrael i Hamas na okrągło szykują się do ataku i atakują. Pewnie, że to tragedia, bo giną ludzie, ale jak Andrzej słusznie zauważył na tym paskudnym świecie bez przerwy giną ludzie, z różnych powodów zresztą. Hamas rozpoczął, bo pewnie potrzebował wsparcia (również dolarowego) ze strony innych krajów muzułmańskich, a Izrael podjął kroki, jakie podjął, bo gdyby nie zrobił nic, sondaże by mu spadły na łeb, a w demokracji sondaże to rzecz najważniejsza. I tyle. Zachowałbym więc w tym temacie całkowitą neutralność, gdyby nie jedno ale. Zadaję sobie mianowicie pytanie, kto stanowi dla nas (Europy, a więc i Polski) większe zagrożenie : żydzi, czy muzułmanie? Tu nie mam żadnych wątpliwości. Jeśli nic się nie zmieni, za 30-40 lat niektóre kraje zachodnie mogą stać się muzułmańskimi. Oriana Fallaci była kobitką z jajami (feministkom może się nie spodobać to sformułowanie, ale mnie się nie podobają feministki) i nie ma w Jej książkach nic oprócz prawdy. Pojedynczy muzułmanie sprawiają wrażenie łagodnych, ale tam, gdzie ich populacja wzrasta zmieniają skóry owcze w wilcze. Faktów potwierdzających ten stan rzeczy jest cała fura, ale chyba nie chodzi o to, aby je tu przytaczać. No cóż, wyraziłem tylko obawę o przyszłość Europy, która dąży do samozagłady jakby na własne życzenie.
Pozdrawiam. Jan
... Sama Europa , na własne życzenie , otworzyła bramę islamowi w serbskim Kosovie . Przecież nie po to powstała UE , by strzelać gole do własnej bramki
Zastanawiające jest , dlaczego USA nie robi humanitarnych nalotów na Tel Aviv Przecież ten sam scenariusz
mkm napisał(a):... Sama Europa , na własne życzenie , otworzyła bramę islamowi w serbskim Kosovie . Przecież nie po to powstała UE , by strzelać gole do własnej bramki
Zastanawiające jest , dlaczego USA nie robi humanitarnych nalotów na Tel Aviv Przecież ten sam scenariusz
janniko napisał(a):...Ale skoro jesteś tak bacznym obserwatorem...
janniko napisał(a):.....piszę te swoje "mało istotne posty" i .. potem mi przechodzi, aż do czasu, gdy znów ktoś ostro "pojedzie"...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko