napisał(a) daros » 09.09.2010 17:55
A ja własnie siedzę w Z. Blato. Pogoda taka sobie...słońca mało ale... na plaży się spiekłem !?! Jest ciepło o 24:00 w krótkich spodenkach bez uczucia chłodu. Ludzi mało czuje się klimat końca sezonu (coraz więcej "akcji" czyt. wyprzedaży). Woda w morzu ciepła jak pochmurnie i zimna jak słońce świeci
Generalnie bardzo fajnie. Jestem z 4 miesięcznym dzieckiem i pogoda jest w sam raz.
Jeżeli chodzi o Drasnice. Jest to po drodze jadąc w do Z.Blato. Zjedź zobacz. Byłem zobaczyłem i wyjechałem. KONIEC SEZONU. Knajpki co prawda czynne, wypiłem z żoną mrożona kawę (bardzo dobra) i pojechałem do Z.B. Jak dla mnie brak klimatu wakacji.
Po drodze odwiedziłem jeszcze Baska Voda i Brela ale za dużo ludzi a ja z maleństwem wolimy ciszę i spokój.
Jeśli chodzi o plaże to w Z.B plaże są lepsze od Drasnic...
Spacery: promenada przy plaży ma może 400-500 metrów. Można iść w kierunku kampingów (trasa wydłuża się o 1-1,5 km można tam zrobić pentelkę
) lub w stronę Makarskiej nad klifem...
jest jeszcze kilka innych możliwości... to wyjścia w kierunku gór.
Jeśli chodzi o góry to jest gdzie spacerować... mój brat nawet te górki w zeszłym roku na motorku objechał...
Mogę ci wysłać fotki apartamentu w którym obecnie jestem oraz fotki apartamentu Dalmatina o którym pisał kolega kilka postów przede mną.
Piwo karlowacko w sklepie 6,8 K. W Konzumie w Makarskiej 5,29 K (butelkowe) W knajpie 15-16 K. Jedzenie w knajpkach w Z.B. 40 K za mix miesny z grilla (nie do zjedzenia dla jednej osoby) lody 6 K. przelicznik w sklepie (nie uganiam się po kantorach (menicach)) 7,2 K za 1 euro.
W Dalmatinie łącze wifi 4 mb/s (tylko dla mieszkańców) ale się rwie . Przez Skype można pogadać...