Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Živogošće Blato 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.11.2010 12:35

woka napisał(a):Zdjęcia są ...... jestem i ja. :D

Zdjecia sa i nawet tak dosc zachecajaco wygladaja :)

Ja tez poczekam na ciag dalszy ...
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 02.11.2010 12:56

I ja chętnie pooglądam i poczytam :wink:
Olimpia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olimpia » 02.11.2010 15:08

Jak widzę takie zdjęcia to od razu mi cieplej...chętnie więc poczytam i pooglądam :)
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 02.11.2010 19:51

Ja też z wielką chęcią poczytam i popatrzę :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.11.2010 20:01

Też tam byłem kilka lat temu ... :D
A fotki zachęcają do zaglądania, więc będę zaglądał :D
Pozdravki.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 02.11.2010 20:09

Melduję się i ja do czytania i oglądania. :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.11.2010 03:10

woka, Dudek2222, sroczka66, ksenia, Ania W, Roxi, Dromader, Aneta.K, Marek73, Jolanda, Janusz Bajcer, anakin, Arek, piotrulex, monia85,Olimpia, marko350, wojan i Basik_63 dziękuję za przybycie i cieszę się,
że zaciekawiła Was moja "relacja".

Kurczę! Nie sądziłam, że ta moja mikro-relacyjka wzbudzi takie zainteresowanie :D

Roxi napisał(a):Mam nadzieję, że będzie trochę zdjęć z samego campingu.

No tu niestety muszę Cię zawieść... Ja nie mam pojęcia, jak my to zrobiliśmy, ale z samego campingu mam może ze 2-3 zdjęcia O_o i to takie na których widać mniej, niż więcej, ale te też wrzucę...
Usprawiedliwić, może nas chyba tylko to, że na campingu w zasadzie tylko spaliśmy...
Jeśli jednak masz jakieś pytania odnośnie campu, chętnie odpowiem ;)

Marek73 napisał(a):Dobrze wiedzieć, że w Głogowie to nie tylko my tacy niezdecydowani do końca jesteśmy :D

:lol:

Janusz Bajcer napisał(a):Tunel Mala Kapela ma długość 5760 m, jak do tej pory jet najdłuższym tunelem w Chorwacji

Bardzo możliwe, mogło mi się cosik pokiełbasić ;)
W każdym bądź razie trochę się zestresowałam, zwłaszcza, że zaraz za tym tunelem był taki straszecznie wysoki i dość długi most...
... przynajmniej dziecki miały ze mnie niezły ubaw :D

Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten niewielki przestój , ale jakoś nie dałam rady usiąść dziś przy kompie na dłużej niż 10 minut...
Jutro (hmmm... w zasadzie już jest jutro) postaram się zmontować ciąg dalszy, a dziś zostawiam Was z takim widoczkiem:
9.
Obrazek

-------------------------
Pozdrawiam
Anai
Ostatnio edytowano 04.11.2010 02:15 przez Anai, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.11.2010 06:46

Anai napisał(a):Kurczę! Nie sądziłam, że ta moja mikro-relacyjka wzbudzi takie zainteresowanie :D

A ktoś mówił, że to będzie mikrorelacyjka? 8O

Nie zawiedź nas :lol:
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 03.11.2010 07:33

Widok na Hvar a w oddali Peljeśac :-)
miło popatrzeć i powspominać.Czekam na c.d
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.11.2010 09:02

A nawet Peljeszac...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.11.2010 09:26

Anai napisał(a):Kurczę! Nie sądziłam, że ta moja mikro-relacyjka wzbudzi takie zainteresowanie :D

Takie mikro są najlepsze :!: Jest w nich wszystko co istotne a sprawy nieistotne są sprawami ..... nieistotnymi. :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.11.2010 19:43

Na dworze zimno i bura a tutaj ciepełko i jakie widoki :) Zostaję na dłużej :)
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.11.2010 00:26

Skoro piszesz nocami a ja nocami czytam - pełne porozumienie :wink: :)

Poza tym podróż w nieznane - esencja Przygody 8)
pozdrawiam
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.11.2010 02:04

weldon napisał(a):A ktoś mówił, że to będzie mikrorelacyjka? 8O

No tak, zdaje się, że ja - gdzieś tak na początku :P
A tak na marginesie, cudny, po prostu przecudny awatar :D

plavac napisał(a):Skoro piszesz nocami a ja nocami czytam - pełne porozumienie :wink: :)

No taki już ze mnie nocny marek, a może nawet nocna marka... :D

Pozdrawiam
Anai
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.11.2010 02:23

Na czym to ja skończyłam? Acha..., że dokładnie o 16:30 dnia następnego...
no właśnie, dokładnie po 24 godzinach podróży dotarliśmy na miejsce.

Miejsce na campingu znaleźliśmy dość szybko, bo i wybór był niewielki, - ludziuff jak mrófkóf...
zameldowaliśmy się, wysłaliśmy młode, żeby zobaczyły czy woda w morzu ciepła a sami wzięliśmy się za rozkładanie namiotu.
Jakimś cudem nawet nam się to udało, a było ciężko, mówię Wam... :P

Przyszedł czas, żebyśmy i my w końcu zobaczyli to chorwackie morze :)
No i kurde lipa, bo schodzę nad wodę, zanurzam duży palec u prawej nogi i...
...kurna co jest? Siakaś zimna ta woda, nie żeby lodowata, ale taka jakaś bałtycka :/

Już mieliśmy popaść w czarną rozpacz, bo przecież nie po to bujaliśmy się 1300 kilometrów, żeby moczyć tyłki w zimnej wodzie... kiedy przyszło nam do głowy (a raczej głów), że jest już przecież mocno po południu i słonko chyli się już raczej ku zachodowi, to może w ciągu dnia przy pełnym słońcu nie będzie aż tak tragicznie...

Tymczasem postanowiliśmy zwiedzić miejsce, w którym mieliśmy "mieszkać" przez następnych kilka dni.

Camping jak camping - nie za mały, nie za duży,
parcele ułożone tarasowo, toalety i prysznice mniej więcej po środku - szału może nie robiły, ale woda ciepła była, toalety czyste, nad umywalkami lustra, w sumie całkiem O.K.
przy plaży campingowa knajpka - byliśmy w niej raz, na kolana nas raczej nie powaliła.
Na campingu całkiem sporo Polaków, trochę Niemców i cała masa Czechów.
Panie z obsługi bardzo miłe, pożyczyły nam przejściówkę do prądu.

Z campingiem Boban sąsiaduje znacznie większy camping Dole (dzieli je jedynie płot, ale bez obaw jest i furtka :)), na którego terenie znajduje się sklepik spożywczo-przemysłowy, w którym zaopatrywaliśmy się codziennie w chleb, pyszne pączki z czekoladą i piwo,
kilka straganów owocowo-warzywno-monopolowych, lodziarnia, budka z pieczywem i kilka kramików z "pamiątkami".

Wspomniane wcześniej dwie fotki z "naszego" campingu - niestety, widać na nim głównie nasze młode... :D

10.
Obrazek

11.
Obrazek

I jeszcze jedno z campingu Dole

12.
Obrazek

Zwiedziliśmy oba campingi, daliśmy się młodym "naciągnąć" na lody o jakichś fikuśnych smakach i wróciliśmy do namiotu.
Potem już tylko szybki grill zapijany (jeszcze) Heinekenem z dużej puszki i padliśmy wszyscy jak stonki po opryskach... :D

... jako i ja dzisiaj padam :P

Pozdrawiam
Anai
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Živogošće Blato 2010 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies