napisał(a) MARK1 » 11.08.2014 17:15
Witaj Ajdadi ! Pizzy nie odwiedziliśmy, coś trzeba było wybrać, kosztem czegoś - Włochy wszak przebogate w ciekawe miejsca.
Teraz proponuję wycieczkę do Rzymu. Dla wielu pewnie przypomnienie, ale może ktoś nie był. Na pewno już obfotografowane z wszystkich stron, ale tak dla przypomnienia parę fotek wrzucę. Wyjechaliśmy z Ascoli o 6.30 rano. Do Rzymu to ok. 200 km. Marta proponowała wyjazd wcześniej i ... miała rację. W Rzymie spory korek tak więc trasa , która powinna nam zająć ok. 2,5 godziny (nie jechaliśmy autostradą) zajęła 3,5
.
Zaparkowaliśmy w pobliżu Placu Św. Piotra - ok. 10-15 min. spacerem. Parking znalazłem w internecie: Gregory Parking. Szukając go (GPS) stanąłem na ulicy, na której miał być Via del Gelsomino 44 i nie ma. Marta zagadnęła jakiego Włocha, który się "napatoczył", a on zaproponował parkowanie u niego - okazało się, że stoję przy jego warsztacie samochodowym. Wjechaliśmy, cena 2e za godzinę, w "naszym" parkingu też miało być tyle. Okazało się, że nasz był ok 10 metrów dalej. Po powrocie właściciel zaproponował 3e za godzinę , ale Marta była nieugięta
. A przed wyjściem na miasto ostrzegał nas przed złodziejami
W Rzymie 2 x w jednym i tym samym autobusie próbowano mnie okraść, ale o tym później. teraz ujęcie Fontanny di trevi w nowej instalacji - teraz modne jest takie modernistyczne podejście
- Załączniki:
-
-
Ostatnio edytowano 15.08.2014 13:33 przez
MARK1, łącznie edytowano 1 raz