napisał(a) Eunike1984 » 24.09.2014 20:29
Witaj Sara76
Zapraszam na C.D.
Nastał ranek...
Nasza córcia o 7.00 była już na nogach, więc i my musieliśmy być już na "chodzie"...
Spało nam się bardzo wygodnie - wypoczęliśmy i zregenerowaliśmy siły po podróży
Mój kochany M. zaproponował, że skoczy obok do sklepu po chrupiące pieczywko. Super pomysł! Jaki on kochany :*
Po pysznym śniadanku wszyscy w pośpiechu szykują się do wyjścia na plażę. Nie wiem dlaczego każdy tak goni?
Przecież słońce nie ucieknie... Poza tym mamy niedzielę. Spokojnie. Ze wszystkim zdążymy... Zawsze byłam zdania, że na wakacjach trzeba się najpierw wyspać, żeby później mieć siły wypoczywać na plaży
Dobra, na razie obadamy teren: gdzie jaka plaża, gdzie mniej ludzi, gdzie czyściej, gdzie ciszej, gdzie można posnoorkować itp.
Nadmienię tylko, że plaże, w pobliżu których pomieszkiwaliśmy dostały najwyższe odznaczenie - błękitną flagę - co znaczy, że są jednymi z najczystszych plaż we Włoszech. Więc trza iść to ocenić. Tak zachwalali te Włochy - że czyste, że piękne i w ogóle - że to
cywilizowany kraj
A np. Chorwacja czy inne kraje turystyczne to niby co? Wioski Masajów?
Idziemy więc w kierunku morza. Do portu mamy 200 metrów. Na prawo od portu znajdujemy najbliższą plażę, która jednak nie przypadła nam do gustu...
Bardzo długo była zacieniona.
- Załączniki:
-
- Idziemy uliczką w kierunku portu
-
- Widok na port z lewej... ;)
-
- I widok na port z prawej... ;)
-
-
- Najbliższa plaża - nie bardzo przypadła nam do gustu...