Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.09.2014 11:15

Ja nie głosowałam,muszę więcej się dowiedzieć i więcej zobaczyć w relacji z Włoch :) moja intuicja podpowiada mi ze Chorwacja wygrywa,ale to tylko intuicja :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.09.2014 11:20

andeo napisał(a):Ja nie głosowałam,muszę więcej się dowiedzieć i więcej zobaczyć w relacji z Włoch :) moja intuicja podpowiada mi ze Chorwacja wygrywa,ale to tylko intuicja :)

I ja :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.09.2014 11:25

O,to my zagłosujemy pewnie za...kilka stron :lol:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 11:42

C.D.

W hotelu pytam o 2 pokoje - 2os. i 3os.
- Są - słyszę w odpowiedzi. I recepcjonista pokazuje nam rozkład, jako dowód, że są wolne.
2os. - 60 E, 3os. - 70 E.
- W takim razie bierzemy je.
Recepcjonista, jakiś przymulony (i na pewno nie było to niewyspanie. Nie wiem co brał, ale powinien zmienić dealera :mrgreen: ) - patrzy na naszą czwórkę i pyta dla kogo te pokoje.
Tłumaczę, że jeden dla mojego przyjaciela i jego żony, a drugi dla mojej rodziny - czyli 2+1.
- Gdzie jest dziecko - pyta... :roll: Dziwny jakiś, ale niech mu będzie - tłumaczę więc:
- W aucie, śpi.
Pewnie zaraz zapyta o żonę Pawła - jakiś taki szczegółowy... A tu zonk - nie pyta. Popatrzył na Pawła i Janka stojących obok siebie, chwilę pomyślał, pokreślił w rozkładzie wolnych pokoi i mówi:
- 3 os. już nie ma.
Znalazła się za to jakaś jedynka...
- Jedynki nie chcemy. Przed chwilą były pokoje, jakie chcemy. Co się z nimi stało?
- Pomyliłem się. Bierzecie?
- Nie, dzięki.

Spławił nas dziad! Mój M. wsiadł na Janka:
- Po coś właził do tego hotelu, jak i tak nie chcesz pokoju?
- Chciałem se obejrzeć...
- Gościu pomyślał chyba, że jesteś żoną Pawła... I mu się odwidziało wynajęcie nam pokoi.
- Trzymaj się ode mnie z daleka - rzucił Paweł do Janka. - W życiu bym na taką brzydką gębę nie spojrzał... :mrgreen:
No cóż, wkurzeni i cholernie zmęczeni jedziemy dalej. Błądzimy po uliczkach. Szukamy campingu, na którym pierwotnie chcieliśmy nocować, ale nie spisaliśmy ulicy. Wjeżdżamy w jakąś uliczkę - jednokierunkową...
- Srać to. Bierzemy pierwszy lepszy hotel.
Wchodzę i pytam kobity. Ma jeden 2 os, ale możemy w nim spać z dzieckiem. Cena 75 E ze śniadaniem.
- Bierzcie go, a my szukamy dalej - mówi Paweł.
- Dobra, niech będzie.
Załatwiamy formalności, Janek układa się do snu w aucie... Ciekawe jak się wyśpi na naszych profilowanych siedzeniach... :mrgreen:
Paweł wrócił do hotelu, w którym znikają pokoje i wynajął dwójkę. Recepcjonista poznał nową żonę Pawła i widocznie ta mu bardziej spasowała, dlatego zdecydował się im wynająć pokój :oczko_usmiech:
Wieczorem dostaliśmy SMS:
- Jaki macie pokój? Nasz pozostawia wiele do życzenia... Mały, nie do końca czysty, na korytarzu karaluch... - pisał Paweł.
- Nasz ok. Czysty, wystarczająco duży, jak dla nas. Łazienka też ok. Nie mamy na co narzekać.

Mieliśmy wyjechać o 7, ale śniadanie mieliśmy o 7.30 więc wyjazd opóźnił się do 8.00

Poniżej zdjęcie hotelu, w którym spaliśmy - robione przez niewyspanego Janka, dlatego koślawe :mrgreen:
Wygląda niepozornie, ale wewnątrz jest naprawdę przyzwoicie ;)
Załączniki:
IMG_9003.JPG
Nasz hotel
Ostatnio edytowano 22.09.2014 11:49 przez Eunike1984, łącznie edytowano 2 razy
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 11:44

jara napisał(a):
andeo napisał(a):Ja nie głosowałam,muszę więcej się dowiedzieć i więcej zobaczyć w relacji z Włoch :) moja intuicja podpowiada mi ze Chorwacja wygrywa,ale to tylko intuicja :)

I ja :D

Czyli mam przyjąć 2 głosy na Cro? :mrgreen:
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 22.09.2014 11:46

I jeden na Włochy :)
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 11:52

Ok. Głosy przyjęte :)
Jak na razie mamy remis :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.09.2014 11:54

Nie nie,ja się na razie wstrzymuję...muszę mieć więcej danych :oczko_usmiech:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 12:01

OK :)
To na razie prowadzą Włochy ;)
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 22.09.2014 12:10

Posiadam bardzo dobry namiar na kwaterę w Ascoli Piceno - pisałem o tym w relacji - mieszkanie u Polki (3p +k), bardzo miłej i sympatycznej, cenowo ok.
Pozdrawiam i śledzę wasze przygody i kwatery :papa:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 12:30

C.D.

Jedziemy więc wzdłuż włoskiego buta ku dołowi ;)
Trochę żal, że jesteśmy tak blisko Wenecji, bo tylko 10 min drogi, a nie możemy o nią chociaż zahaczyć :( Ale trudno, może innym razem. Zresztą i tak pogoda nie sprzyja zwiedzaniu.
Ranek przywitał nas deszczem...
- Gdzie ja jestem? W Polsce? Tu miało być ciepło :x
- Spoko, zobaczysz, że im dalej w dół, pogoda się zmieni - pocieszał mnie mój M.
- To się okaże...
Jedziemy: mijamy Bolonię, kierujemy się na Rzym, później na Neapol, a niebo ciemne, pada, leje...
Zaczęłam już gadać ze słońcem, że ma wyleźć, bo się wścieknę...
Czujemy jednak znaczący wzrost temperatury -25, 27, 29 st.! :) Zawsze to jakiś plus, ale nie uspokoję się dopóki nie poczuję, że jestem we Włoszech - chcę cieszyć oczy pięknymi barwami przyrody, a do tego konieczne jest słońce!
Na jednym z postojów, na stacji uderza nas silniejszy wiatr, ale jest przenikliwie ciepły :)
- Jest dobrze :) Oczyma wyobraźni widzę piękne niebo przed nami :)
- Gnamy ku słońcu - krzyczę! :D
Paweł się ze mnie śmieje, że jestem wariatka i gadam ze słońcem, a co najlepsze - że to działa :mrgreen:
W końcu, przed sobą ujrzeliśmy SŁOŃCE :D
Na miejsce dotarliśmy akurat na jego zachód :) Cudowne powitanie z Włochami.
Załączniki:
DSC_9500.JPG
DSC_9501.JPG
DSC_9504.JPG
DSC_9510.JPG
DSC_9519.JPG
DSC_9551.JPG
DSC_9555.JPG
Niebo nie zachęca... :/
DSC_9557.JPG
DSC_9565.JPG
Jeszcze jakieś 400 km do celu
IMG_9026a.jpg
Już dojeżdżamy :)
IMG_9028a.jpg
Pierwsze spojrzenie na zachód słońca, na naszym tarasie - zaraz po dotarciu na miejsce :)
Ostatnio edytowano 22.09.2014 16:55 przez Eunike1984, łącznie edytowano 2 razy
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 12:31

Witaj MARK1 :)
Zapraszam.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 23.09.2014 12:19

C.D.

Dotarliśmy wreszcie na miejsce! :D Jesteśmy w San Marco di Castellabate (prowincja Salerno).
Sympatyczne miasteczko turystyczne, które leży bezpośrednio na wybrzeżu cilentskim, otoczone piękną naturą i ciągłymi zboczami Apenin, które w tym regionie tworzą park narodowy z licznymi grotami.
Mało który Polak (o ile w ogóle) tu dociera, bo większość woli górne rejony - no, co najdalej to do Sorrento się wypuszczają ;)

Dochodziła już godzina 20.00. Czas się wypakować, umyć i ułożyć do snu.
Chłopaki wrzucili bagaże do pokoi, Janek w międzyczasie zdążył się już zaciąć w klopie i wzywał pomocy...
Przyszedł pracownik i go ratował... A ile się przy tym napocił... :mrgreen: Drzwi były suwane, zamek źle zamontowany i zapadka nie chciała się podnieść - czy coś w tym stylu.

Janko dołączył do reszty męskiego grona i oznajmili, że idą PO piwo.
- Idźcie, chętnie się napijemy.
Minęły 2 godziny...
- Co oni, kurcze do Neapolu poleźli po to piwo?
Aga chwilę czekała na ten złoty napój w łóżku, ale szybko "odleciała" i już tego wieczoru nie "powróciła" do nas ;)
Dzwonię po chłopaków, czy się czasem nie zgubili, tudzież - ktoś ich nie porwał, lub nie zeżarł itp...
- yyy, no mamy piwo...
- A gdzie jesteście?
- yyy, na deptaku... jest imprezka. Siedzimy i pijemy :mrgreen:
- A ja głupia myślałam, że to piwo dotrze w całości do domu... I że poszliście PO piwo, a nie NA piwo...
- Zaraz przyjdziemy. Też ci kupiłem.
- O jakiś ty łaskawy...
- Imprezka jest.
- Słyszę. Całe miasto słyszy.
- Jakiś zespół gra, bo jest komunia :mrgreen:
- Komunia? Po nocy?
- No, pisze pod kościołem, że jest "komune di Castellabate"... Jakieś tłumy idą ze świeczkami... Nie wiem po co, przecież prąd jest... ;)

Kiedy wreszcie wrócili, walneliśmy po piffku na dobry sen i legliśmy w łóżkach :mrgreen:

I nastała noc i nastał ranek - dzień drugi ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 23.09.2014 13:53

Eunike1984 napisał(a): Czyli mam przyjąć 2 głosy na Cro? :mrgreen:

1,5 na Cro. 0,5 na Włochy. Wenecja.
Ostatnio edytowano 23.09.2014 14:06 przez jara, łącznie edytowano 1 raz
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 23.09.2014 14:02

Eunike1984 napisał(a):
Arooo napisał(a):Witam
I zasiadam w czytelni. :papa:
Byliśmy w rejonach Neapol-Sorrento dwa lata temu i było super.
Czekam z niecierpliwością co zwycięży.
Cro czy It ???
W tym roku było jezioro Garda (barrrdzo drogo ) i region Abruzzo i też jesteśmy zadowoleni ale...
Włochy bardzo lubimy,ale serce zostało w Chorwacji :wink:

A co obstawiasz? ;)

;)

Włochy i Chorwacja to dwie różne bajki, więc ...
Remis
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone