Kowal38 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=o3OWZaIpEDk
minimartini napisał(a):Pisząc tu ten post, zacznę od tego, co niedawno napisałam u siebie w relacji:
„Paulinko, a wiesz co ja Ci powiem? Przez nieobecności na forum, to człowiek nawet tematu nie ogarnia... Wczoraj wchodzę do Twojej włoskiej relacji i szukam... Swojego postu
... Szukam, szukam... I nic.
Oczywiście dopiero dzisiaj mnie olśniło, że robiłam sobie notatki w pliku wordowskim - a potem Ci tego nie wkleiłam "
W każdym razie Twoja relacja pomogła mi wybić z głowy tę część Włoch mojemu M. z głowy
… Więc za to w pierwszej kolejności chcę Ci podziękować no i przeprosić, bo pewnie pomyślałaś, że nawet zajrzeć nie raczyłam… A my tu oboje z M. czytaliśmy o waszych wojażach
Te plaże… Przyznam szczerze, że męczyłabym się na nich potwornie…
Ale dla takich widoków, warto...:
[url=https://www.cro.pl/download/file.php?id=80813[/url]
Wybrzeże Amalfi, widokowo – zapiera dech w piersiach. Capri odwiedziłabym (M. też) z ogromną przyjemnością - na dłużej.
No i Wenecja – zawsze magiczna, wyjątkowa… A nocą
Wiadomo, że Chorwacja i Włochy, ściślej – rejony, które odwiedzaliście rok po roku – są zupełnie inne, nieporównywalne. Lecz moje serce – jak i Twoje – bije mocniej na myśl o Korčuli.
minimartini napisał(a):Pisząc tu ten post, zacznę od tego, co niedawno napisałam u siebie w relacji:
„Paulinko, a wiesz co ja Ci powiem? Przez nieobecności na forum, to człowiek nawet tematu nie ogarnia... Wczoraj wchodzę do Twojej włoskiej relacji i szukam... Swojego postu
... Szukam, szukam... I nic.
Oczywiście dopiero dzisiaj mnie olśniło, że robiłam sobie notatki w pliku wordowskim - a potem Ci tego nie wkleiłam "
W każdym razie Twoja relacja pomogła mi wybić z głowy tę część Włoch mojemu M. z głowy
… Więc za to w pierwszej kolejności chcę Ci podziękować no i przeprosić, bo pewnie pomyślałaś, że nawet zajrzeć nie raczyłam… A my tu oboje z M. czytaliśmy o waszych wojażach
Te plaże… Przyznam szczerze, że męczyłabym się na nich potwornie…
Ale dla takich widoków, warto...:
[url=https://www.cro.pl/download/file.php?id=80813[/url]
Wybrzeże Amalfi, widokowo – zapiera dech w piersiach. Capri odwiedziłabym (M. też) z ogromną przyjemnością - na dłużej.
No i Wenecja – zawsze magiczna, wyjątkowa… A nocą
Wiadomo, że Chorwacja i Włochy, ściślej – rejony, które odwiedzaliście rok po roku – są zupełnie inne, nieporównywalne. Lecz moje serce – jak i Twoje – bije mocniej na myśl o Korčuli.
Eunike1984 napisał(a): FUX - ile ludzi tyle opinii i każdy ma prawo do własnych wniosków Ja tam uważam, że chociażby np. plaże włoskie nawet w 5% nie są w stanie - jak Ty to ująłeś - "zbliżyć się" do plaż chorwackich.
........
P.S. Mam znajomych, którzy od wieeeelu już lat rok w rok jeżdżą do Włoch i złego słowa nie dadzą sobie na ten kraj powiedzieć - bronią go jak lew Raz tylko zdradzili go na rzecz Chorwacji, by sprawdzić, co tam ciągnie takie tłumy. Zanim jeszcze pojechali już żałowali. Plaże (zatoczki) ich rozłożyły na łopatki - jak powiedzieli : "to nie jest plaża". Szemrali strasznie na Cro i prawie śmiali się w twarz, że komuś może się tam podobać...
Eunike1984 napisał(a): FUX - ile ludzi tyle opinii i każdy ma prawo do własnych wniosków Ja tam uważam, że chociażby np. plaże włoskie nawet w 5% nie są w stanie - jak Ty to ująłeś - "zbliżyć się" do plaż chorwackich.
Eunike1984 napisał(a):Fajnie, że się relacja podobała, mam nadzieję, że nie zgorszyłam Was (jak co niektórych ) i że pomogłam przeanalizować ZA i PRZECIW tamtym rejonom....
(...)
A Chorwacja urzekła mnie, zanim jeszcze ją zobaczyłam na własne oczy.... No cóż, serce nie sługa
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe