Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 04.10.2014 22:03

andeo napisał(a):Atrakcji moc! Sprawdziłam co to Via Krupp ,cudne miejsce ,pewnie przepiękne widoki,mówisz że zamknięte? tylko w określone dni można tam pospacerować?
a ten miejscowy aż zzieleniał,pewnie z zazdrości ;))
wiesz Eunike,ktoś napisał,że jedni zaliczają a inni zwiedzają czy jakoś tak,Wy na pewno zwiedzaliście,sporo się tam u Was działo,fajna wycieczka,a to przeciez jeszcze nie koniec :)

Dziękuję :) Też mi się tak wydaje, że to jednak było zwiedzanie ;) Co prawda troszkę w przyśpieszonym tempie, ale niektóre rzeczy nie były od nas zależne. Co do Via Krupp, nie mam pojęcia dlaczego wtedy była zamknięta. Może ze względu na pogodę? Fakt - widoki przednie! Niebawem załączę foty ;) Szkoda, że nie było nam dane przejść się Via Krupp w dół, do plaży, ale trudno ;)

karin74 napisał(a):Fajna ta relacja .. :-)

Dziękuję :) Miło mi :)

kadetdudi napisał(a):Ile sobie liczą za taką wycieczkę na Capri?

Cena promu w jedną stronę:
Dorosły - 18,30 E, a dziecko 10,5 E.

Cena opłynięcia wyspy:
17 E za osobę dorosłą.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 05.10.2014 07:11

Hejka :wink:

...musym tu ślod zaznocyć , co som my łobecni ..non stop :!: :wink: i Twoja relacja :wink: :wink: razym z relacjom ArliJ :wink: :wink: i łocywiście Gegusiowom :wink: :wink: som f moim skromnym Top 10 , w piyrwsej trojce :wink: :mrgreen: :smo:

...aha ..sorki za off..Italie tyz my zaceli zwiedzać , ino bez godzinke :( bo nie było casu :( :wink: , na pziśły rok napewno :wink: :wink:

Obrazek

Pozdrówki :wink: :wink: :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.10.2014 08:22

Już pisałem.
Z napitkami i jedzeniem, plażowaniem :wink: na łodzi, kilkoma kąpielami, 3-4h na wyspie, z odebraniem z hotelu i odwiezieniem po (Sorrento), 60-80€.
Warto.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 05.10.2014 10:59

FUX napisał(a):

Już pisałem.
Z napitkami i jedzeniem, plażowaniem :wink: na łodzi, kilkoma kąpielami, 3-4h na wyspie, z odebraniem z hotelu i odwiezieniem po (Sorrento), 60-80€.
Warto.

No to rzeczywiście warto. Cena nie rzuca na kolana, pomimo, że to Włochy. Dzięki Wam za info.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.10.2014 11:05

Aczkolwiek nie oczekuj, że są to ilości rodem z fishpicników.
Mowa o jedzeniu.
Płynęło kilka łodzi. Na jednej szyprem był Rafał, mieszkający w I.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 05.10.2014 18:28

Kowal38 napisał(a):Hejka :wink:

...musym tu ślod zaznocyć , co som my łobecni ..non stop :!: :wink: i Twoja relacja :wink: :wink: razym z relacjom ArliJ :wink: :wink: i łocywiście Gegusiowom :wink: :wink: som f moim skromnym Top 10 , w piyrwsej trojce :wink: :mrgreen: :smo:

...aha ..sorki za off..Italie tyz my zaceli zwiedzać , ino bez godzinke :( bo nie było casu :( :wink: , na pziśły rok napewno :wink: :wink:

Obrazek

Świetna fota :) Też chciałam odwiedzić Pisę, ale niestety nie było po drodze... :(
Cieszy mnie wiadomość, że jestem w czyimś TOP :mrgreen:
ArliJ relacje też śledzę, bo prawdopodobnie w przyszłym roku znowu pójdziemy w ich ślady ;)

Postaram się jutro zasiąść i napisać dalszy ciąg. Dziś nie dam rady ;)

kadetdudi napisał(a):
FUX napisał(a):

Już pisałem.
Warto.

No to rzeczywiście warto. Cena nie rzuca na kolana, pomimo, że to Włochy. Dzięki Wam za info.

Pozdrówki :wink: :wink: :papa:

Od nas z portu można było popłynąć łodzią na Capri, ale z przesiadką w Amalfi, za 60E/os. W przesiadki bawić się nie chcieliśmy, dlatego postanowiliśmy jednak płynąć z Sorrento ;)
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 06.10.2014 12:40

C.D.

Wyruszamy więc na zwiedzanie Capri: :D

Wysiadamy z łodzi i szukamy kasy biletowej na Funicural. Niebo robi się coraz bardziej granatowe, ale nie pada (...jeszcze... :roll: ) Kupujemy bilety i nagle 8O Jak nie wiuchnie wicher! Był tak silny, że przewrócił olbrzymi kosz na śmieci i myślałam, że zaraz zginiemy pod jego ciężarem. Strasznie wiało, piach przyniesiony przez wiatr uderzał o nas z taką siłą, że sprawiał ból. Szybko chwyciłam córkę na ręce i lecę w kierunku stacji kolejki. Mąż nas za chwilę dogonił z biletami... Zastanawiałam się, co nas czeka po wjeździe na górę. Jakie jeszcze atrakcje? :roll:

Może to brzmi dla Was niepoważnie, albo wydaje się Wam, że troszkę naginam prawdę (bo jak można oddać słowami, to co się tam wtedy działo?), ale uwierzcie - nie wyglądało to ciekawie :( Naprawdę myślałam, że jakieś tornado przyszło i zaraz nas zdmuchnie z powierzchni ziemi. W tym samym czasie znajomi byli w Grecji na wyspie (bodajże Korfu). U nich też była taka zadyma, że - jak to określili - "myśleli, że koniec świata przyszedł..." Więc chyba nie tylko my byliśmy przerażeni...

W każdym razie, po wjeździe na górę już nie wiało tak mocno. Niebo dalej miało ciemne barwy i zaczęło kropić. Ale mimo wszystko idziemy uliczkami i kierujemy się do ogrodów Augusta. Troszkę kapie, potem przestaje, na chwilę wychodzi słonko i znowu kapie. I tak w kółko...

A kiedy już wracaliśmy w kierunku kolejki, słonko wyszło na dłużej :evil:
Na dole też troszkę spacerujemy, robimy jakieś drobne zakupy i idziemy na prom, który już czeka. Byliśmy przemarznięci (na Capri!), troszkę zmoczeni, dlatego wsiadamy do wewnątrz - dość już mamy atrakcji. Natomiast Janek zostaje na zewnątrz i upamiętnia ogromne - OGROMNE - fale, które ciepały promem...

Wysiadamy zmęczeni (! :roll: ) i idziemy z portu uliczką, następnie pokonujemy tysiące schodów w górę - do miasta i ledwo człapiemy do samochodu.
Po drodze chłopaki zatrzymują się jeszcze, by spojrzeć na Sorrento. My już nawet nie wysiadamy...

A teraz kilka fotek: :)
Załączniki:
IMG_0415a.jpg
Zbliża się wichura... :/
DSC_1109a.jpg
Kolejka
DSC_1110a.jpg
Widoki z góry
DSC_1111a.jpg
DSC_1120a.jpg
Spacerujemy uliczkami
DSC_1124a.jpg
DSC_1132a.jpg
DSC_1134a.jpg
DSC_1136a.jpg
DSC_1144a.jpg
Ogrody Augusta
DSC_1145a.jpg
DSC_1140a.jpg
DSC_1146a.jpg
DSC_1147a.jpg
DSC_1149a.jpg
Widok na lewo z ogrodów Augusta
DSC_1150a.jpg
DSC_1164a.jpg
DSC_1181a.jpg
Widok na prawo z ogrodów
DSC_1194a.jpg
Via Krupp
DSC_1195a.jpg
DSC_1223a.jpg
Restauracje...
DSC_1231a.jpg
Drogie sklepy...
DSC_1232a.jpg
Znowu uliczki...
DSC_1236a.jpg
Sklep ze Spongebob'owymi ciuchami i nie tylko ;)
DSC_1237a.jpg
DSC_1256a.jpg
Kiedy trzeba wracać, słońce zaczyna się przebijać... :(
IMG_0561 (2)a.jpg
Na dole jest już słonko
IMG_0305 (2)a.jpg
DSC_1261a.jpg
DSC_1264a.jpg
W drodze na prom
DSC_1267a.jpg
Odpływamy
IMG_0606 (2)a.jpg
Morze "faluje"... :/
IMG_0614 (2)a.jpg
IMG_0691 (2)a.jpg
Wiejemy do auta...
IMG_0692 (2)a.jpg
Tyle schodów trzeba pokonać ;)
IMG_0698 (2)a.jpg
Ostatnie spojrzenie na Sorrento
DSC_1278a.jpg
DSC_1280a.jpg
Gdzieś z tyłu zostawiamy Capri...
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 06.10.2014 13:08

Do domku zbliżamy się akurat kiedy słonko chyli się ku zachodowi.
Paweł oczywiście stwierdza, że musi popływać w takie fale i wyskakuje z auta, a Janek leci za nim z aparatem. Nie przepuścił żadnemu zachodowi.
Ale jak się okazało - ten był wyjątkowy :)
Załączniki:
IMG_0761 (2)a.jpg
IMG_0764 (2)a.jpg
IMG_0772a.jpg
IMG_0774 (2)a.jpg
IMG_0790 (2)a.jpg
IMG_0795 (2)a.jpg
IMG_0810 (2)a.jpg
IMG_0815 (2)a.jpg
IMG_0823 (2)a.jpg
IMG_0852a.jpg
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 06.10.2014 13:13

Na razie to tyle ;)

W następnym odcinku wybierzemy się na spacer do latarni (tym razem normalną drogą, bo z dzieckiem ;) ), mój mąż zemści się na Pawle za swoje gacie ;)
I odwiedzimy Santa Marię nocą :)

Zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.10.2014 14:28

Ach jak pięknie tam!super wycieczka.Podziwiam małego gekona ,że tak dzielnie dotrzymuje Wam kroku ;)
Dzięki za zajawkę następnego odcinka,czekam z niecierpliwością zatem, jakaż będzie zemsta za pocięte gacie :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.10.2014 14:48

wspaniałości pokazujesz :D
powiem szczerze, że jak na razie trudno mi odpowiedzieć na pytanie z tytułu relacji
trochę tam daleko, ale chciałbym kiedyś odwiedzić Twoje miejsca
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 06.10.2014 15:20

andeo napisał(a):Ach jak pięknie tam!super wycieczka.Podziwiam małego gekona ,że tak dzielnie dotrzymuje Wam kroku ;)
Dzięki za zajawkę następnego odcinka,czekam z niecierpliwością zatem, jakaż będzie zemsta za pocięte gacie :lol:

Oj tak, wycieczka na Capri była dla mnie gwoździem programu :D Bardzo chciałam ujrzeć wyspę w barwach słońca. Szkoda, że nie było mi to dane :( Ale i tak bardzo się cieszę, że mogłam być na Capri :)
A co do "Gekonika" :mrgreen: To daje radę i dotrzymuje kroku, bo... podróżuje na baranie, znaczy się "na barana" :oczko_usmiech:

te kiero napisał(a):wspaniałości pokazujesz :D
powiem szczerze, że jak na razie trudno mi odpowiedzieć na pytanie z tytułu relacji
trochę tam daleko, ale chciałbym kiedyś odwiedzić Twoje miejsca

Fakt - trochę daleko, ale wszystko się da, jeśli tylko się chce ;) Myślę, że czasem warto jechać dalej i cieszyć się pięknymi widokami (co nie znaczy, że bliżej jest brzydziej ;) ) Ale często to właśnie odległość odstrasza i rezygnuje się z fajnych "wypraw".

Pozdrawiam i zapraszam na jutrzejszy odcinek :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.10.2014 19:39

Obrazek
Rezerwuję sobie buty.. Powodują uśmiech na twarzy, a nadchodzący czas będzie w niego ubogi na ulicy...
Ale inne rzeczy tu pokazane też są fajne :D

Włochy kuszą, odległość niestraszna, ale ceny odstraszają.....
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.10.2014 08:23

Eunike1984 napisał(a):Dobra, dosyć zalewania Was słowami. Oceńcie wyspę sami :)

Całkiem ładna ta wyspa... i jaki cudny kilwater w tle :mrgreen:
Jak narazie Italia nabija sobie punktów ;)

Piękne zachody słońca! Super!
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 07.10.2014 10:20

piekara114 napisał(a):Obrazek
Rezerwuję sobie buty.. Powodują uśmiech na twarzy, a nadchodzący czas będzie w niego ubogi na ulicy...
Ale inne rzeczy tu pokazane też są fajne :D

Włochy kuszą, odległość niestraszna, ale ceny odstraszają.....

Mnie się strasznie torebki podobały ;) Ale wolałam nie sprawdzać cen - raz, że Włochy, dwa, że Capri - więc mogłabym dostać zawału :oczko_usmiech: A tak - nacieszę się fotką :mrgreen:

Roxi napisał(a):
Eunike1984 napisał(a):Dobra, dosyć zalewania Was słowami. Oceńcie wyspę sami :)

Całkiem ładna ta wyspa... i jaki cudny kilwater w tle :mrgreen:
Jak narazie Italia nabija sobie punktów ;)

Piękne zachody słońca! Super!

Dzięki :)
Fakt - piękne rejony, więc Italia zbiera punkty, ale czy przebije Cro? :mrgreen:
Przekonamy się na końcu ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone