Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 09:55

W takim razie zapraszam na C.D. :)

Widzę, że trudno Wam wybrać, czym jechał Paweł z Agą - dobra, zdradzę Wam ;)

Może dla niektórych nie będzie to nic dziwnego, bo mnóstwo osób tak podróżuje...
Jechali motorem - Yamaha FJR 1300. Turystyczny motor. Niby żadna nowość, ale...
No właśnie, ALE.
Na pomysł takiej jazdy Paweł wpadł zaraz po wakacjach w Chorwacji. W październiku zapisał się na kurs prawa jazdy na motor, w listopadzie zdał egzamin i zaczął szukać sprzętu. A że jest wybredny - a to wygląd motoru, a to cena, ten za stary, ten klepany itp... I tak zeszło pół roku. Nastał maj. Zaczęłyśmy z Agą wątpić, że go kupi. Ale się uparł i w końcu nadejszła ta wiekopomna chwila... Tak więc mieli 3 miesiące na przygotowanie się do jazdy.
Plan był taki:
Wyjeżdżamy w piątek rano. Jedziemy 1000 km i nocujemy w okolicy Wenecji. W sobotę rano ruszamy i robimy resztę - czyli 820 km. Dla nas w aucie - żaden problem to myknąć. Natomiast dla nich już nie będzie to takie łatwe. Choć są uparci, to jednak brak większego doświadczenia w jeździe na dłuższe dystanse tak czy siak wyłaził...
Oczywiście przygotowywali się do tego - jakieś masaże itp, ponieważ Paweł ma problemy z kręgosłupem i kolanami. Aga również musiała przygotować swój kręgosłup... Niestety, podczas ćwiczeń nie udało im się zrobić więcej niż 200 km za jednym zamachem, dlatego wszyscy wybałuszali gały, jak oni chcą tego dokonać. Ale oni lubią wyzwania. Lubią stawiać sobie poprzeczki i dążą do tego, by osiągnąć cel. Fajna natura, bo pozwala pokonywać słabości :)
Nawet znajomi, którzy od lat podróżują motorami na wakacje byli zdziwieni, że trochę rzucają się na głęboką wodę... Przed wyjazdem praktycznie wszyscy pokrzepiali nas słowami, że "będą się za nas, a szczególnie za NICH modlić"... :oczko_usmiech:
Czy modlitwy zostały wysłuchane? :mrgreen: C.D. niebawem :papa:
Ostatnio edytowano 21.09.2014 09:58 przez Eunike1984, łącznie edytowano 1 raz
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 09:56

krombocher napisał(a):Stawiam na remis :wink: :papa:

Głos przyjęty ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 21.09.2014 10:41

Z wielką przyjemnością poczytam o waszych wakacjach,na pewno będzie wesoło :)
Obstawiałam motor,ale nie zdążyłam napisać . pozdrawiam .
PS .My też scenikiem podróżujemy :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.09.2014 10:50

Ja czytuję prawie wszystko oprócz kilku debilnych tematów.
Nie mam natury czynienia wpisów co post Autora relacji. 8)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.09.2014 11:14

Eunike1984 napisał(a):- OK. Więc dół Włoch - rzucił Paweł.
- Sycylia wychodzi jakieś 2500 km.

Najdalej na południe Włoch dotarłem do Sorrento i na skalistą Capri.

To teraz z Wami pojadę dalej :wink:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 13:35

Zapraszam serdecznie :)
Będzie Sorrento, będzie Capri, Ravello, wybrzeże Amalfi i trochę Positano :)
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 14:11

No to lecimy ;)

Wyjazd miał być o godz. 6.00 rano, ale nasi motocykliści mieli poślizg, nie mogli się wyrobić i wyjechaliśmy o 7.15. Paweł tak wypruł z parkingu, że spotkaliśmy się na trasie gdzieś w okolicach Rudy Śląskiej. Myśleliśmy, że jest przed nami, ale okazało się, że pojechał inną drogą i musiał nas gonić.

Jest moc, jest zabawa :oczko_usmiech:

Tniemy na Ostravę.
Później na Brno - Wiedeń - Graz - Udine. A z Udine już na okolice Wenecji, dokładniej na miejscowość Marghera, gdzie będziemy nocować.
Trochę fotek z trasy...
Załączniki:
DSC_9385a.jpg
Wreszcie dogonili naszą super szybką furę ;D
DSC_9381.JPG
Zabawa w wyprzedzanie ;)
DSC_9376.JPG
CSC_9436.JPG
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 21.09.2014 14:41

Witam.
W tym roku rozważałem podróż na południe Włoch na jakiś
kemping, ale względy finansowe zadecydowały o odłożeniu tej
podróży, może już na przyszły rok. Tak, że ponownie była Croatia.
Ciekawy jestem Twoich wrażeń i spostrzeżeń z podróży do Itali.
A tak z innej beczki to dlaczego nie "szrek27"?
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 15:02

Przed wyjazdem Aga poprosiła mnie, żebym jak da mi znak, zrobiła Pawłowi zdjęcie na trasie... Jak dla mnie, to co wymyśliła, było HITEM wyjazdu, bo w tym roku chłopaki jakoś się nie wykazali... Nie było pomalowanych paznokci, ogolonych nóg, nie było farbowania włosów i rozlewu krwi, jak w zeszłym roku :oczko_usmiech: Nie wiem, starość ich dopadła czy co? Proponowałyśmy co prawda jakieś sukienki z kwiatkami i cekinami, by się w nich przeszli po mieście (cekiny i kwiatki działają na Pawła jak płachta na byka) - uwielbiam go takimi pomysłami wkurzać :lol: Był też pomysł by zatańczyli Gagnam Style na plaży, ale nic z tego nie wyszło. Szkoda, bo już miałam wizję, jak inni plażowicze dołączają do nich i tworzę klip, który później okaże się hitem na YouTube :D Ależ mam wyobraźnię :mrgreen:

Tak więc oto pomysł Agi, jak wkurzyć Pawła:
W trakcie jazdy niepostrzeżenie przyczepiła mu do kasku różę... Później dołączyła jeszcze dwie. I tak sobie jechał aż do Czech. Pasowała by tu piosenka: kwiaty we włosach potargał wiatr... Hi hi hi :lol:
Trza przyznać, że było mu do twarzy z tymi kwiatami :mrgreen: Taki macho na super sprzęcie elegancko się prezentował... :mrgreen:
Na stacjach musiał czuć się jak VIP kiedy obskakiwałam go z aparatem. Miałyśmy z Agą przy tym ubaw, jakich mało :D
W Czechach na stacji zatrzymał się autokar z Polakami i jeden z nich rzucał ochy i achy w stronę maszyny Pawła, ale kiedy ujrzał lewy profil jego kasku, jakoś go to zbiło z tropu i szybko zniknął nam z oczu. Nie wiem, co sobie pomyślał, ale minę miał bezcenną. Nigdy jej nie zapomnę :D A Paweł bidny nie wiedział co jest grane :mrgreen:

Dopiero za drugim razem na stacji, jak ściągnął kask, zobaczył co nas tak bawiło przez tyle kilometrów... Jego mina była jeszcze bardziej bezcenna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak więc, drodzy Panowie - zwykłe kawały mogą sprawić, że Wasz sprzęt przestanie mieć znaczenie :D
Załączniki:
DSC_9383a.jpg
CSC_9418.JPG
Tu widać kawałek tego Pana, który podziwiał motor
Ostatnio edytowano 21.09.2014 15:07 przez Eunike1984, łącznie edytowano 2 razy
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 15:03

z_byszek napisał(a):Witam.
W tym roku rozważałem podróż na południe Włoch na jakiś
kemping, ale względy finansowe zadecydowały o odłożeniu tej
podróży, może już na przyszły rok. Tak, że ponownie była Croatia.
Ciekawy jestem Twoich wrażeń i spostrzeżeń z podróży do Itali.
A tak z innej beczki to dlaczego nie "szrek27"?

Witam i zapraszam :)
szrek27 to konto mojego męża. Zeszłoroczną relację pisałam z jego konta, ale przyszedł czas, że postanowiłam założyć swoje ;)
Pozdrawiam
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 21.09.2014 15:07

:oczko_usmiech: ładnie kierowca w kasku się prezentuje ....
to mówisz że na depilowane nogi i malowane paznokcie nie ma co liczyć? tacy zaniedbani i owłosieni w tym roku chodzili ????!!! :roll:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 15:09

Dokładnie :D Ja nie wiem, jak można się tak zaniedbać? :roll: Wstyd normalnie! :lol:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 21.09.2014 15:10

:lol:
a bagaże motocyklistów Wy pewnie wzięliście?
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 21.09.2014 15:53

A tu Cię zaskoczę :D Otóż - nie.
I nie jesteś pierwszą osobą, która tak pomyślała ;) Wszyscy nasi znajomi byli przekonani, że coś im weźmiemy, bo przecież jak oni się pomieszczą? :roll:
Mieli 3 kufry i jakoś dali radę. Paweł miał 1 spodenki i koszulkę, które regularnie zapierał, a drugie miał na sporadyczne okazje. Aga też nie wzięła za wiele. Wiadomo, jak jest gorąco to wszystko szybko schnie ;) A rzeczy kosmetyczne, czy do gotowania kupowali na miejscu. Już taką mają naturę, że nikogo nie chcą obciążać swoimi sprawami, problemami i bagażami etc. ;) Choć my zaoferowaliśmy im, że coś możemy wziąć - nie skorzystali :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 21.09.2014 16:17

Co Ty powiesz? 8O szok! jestem bardzo zaskoczona ,że można w ten sposób podóżować z tak małym bagażem :) pogratuluj Im :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone