Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 20:00

Hejka :wink:

..Eunike ... jak moge spytać to jakigo aparata i obiektywo uzywos , bo jo se łostatnio dokupiłem pzed wakacjami 35mm ( Pamela mie mało nie udusiła) :wink: , ale nie idzie nim kryncić , ale jestym zły na Ciebie :wink: co foty pikniejse robis :evil:

..sorki za off :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :smo: :hut: :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.09.2014 21:00

Doczytałem , dooglądałem i chociaż zdjęcia piękne , to jednak głos oddam na CRO .

Obydwa kraje piękne i ciekawe , ale tak mi serce podpowiada 8)

Też czekam na dalszy ciąg Twojej świetnej relacji

Pozdrawiam
Piotr
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 30.09.2014 21:26

Kowal38 napisał(a):Hejka :wink:

..Eunike ... jak moge spytać to jakigo aparata i obiektywo uzywos , bo jo se łostatnio dokupiłem pzed wakacjami 35mm ( Pamela mie mało nie udusiła) :wink: , ale nie idzie nim kryncić , ale jestym zły na Ciebie :wink: co foty pikniejse robis :evil:

..sorki za off :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :smo: :hut: :papa:

Hej Kowal ;)
Mam Nikona D40 AF-S Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 G ED + Nikkor 70-300/ 4-5.6 DG MACRO F/NIKON + filtr polaryzacyjny. Już troszkę przestarzały model, ale jakoś jestem do niego przywiązana. Choć pewnie niebawem będzie trza kupić coś nowego/lepszego, bo ten ma już spory przebieg ;) Cieszę się, że fotki się podobają. Fotografia to mój "konik". Mąż kupił mi w tym roku w prezencie kamerę, ale jakoś aparat lepiej leży w moich dłoniach ;)

piotrf napisał(a):Doczytałem , dooglądałem i chociaż zdjęcia piękne , to jednak głos oddam na CRO .

Obydwa kraje piękne i ciekawe , ale tak mi serce podpowiada 8)

Też czekam na dalszy ciąg Twojej świetnej relacji

Pozdrawiam
Piotr

Głos przyjęłam, dziękuję :)

Zasiadam i piszę c.d. :)
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 30.09.2014 22:20

C.D.

Tak jak obiecałam, ten odcinek będzie o wojażach... - Przede wszystkim naszych pomysłowych chłopaków... ;)

A więc:

Następnego dnia wstajemy rano...
Wróć.
Tzn. kiedy ja otwieram jedno oko, mój mąż już lata po pokoju i w pośpiechu się ubiera...

Se myślę: jaki on kochany, leci po świeże pieczywko z samego rana :mrgreen: Ale się poświęca... :)

- Co jest? Ty już NIE ŚPISZ ??? 8O (Mój M. KOCHA spać. Czasem zastanawiam się, czy nie bardziej niż mnie ;) Stąd to zdziwienie).
- Jem szybkie śniadanie i idziemy do latarni.
- Że co? Do jakiej latarni - pytam niedobudzona - Kto idzie?

Kurcze, chyba mnie nie wywlecze z wyra, żebym oglądała jakiś świecący słup :?

- Janek, Paweł i ja. Taka męska wyprawa...
- uhm... to się może źle skończyć... Skąd ja to znam...
- Krótki spacer i jak wrócę, to jestem cały Twój :)
- No ok, jak krótki to poczekamy na Ciebie w domu, a później pójdziemy na plażę.

W międzyczasie chyba z 5 razy zmieniał buty. Sandały, adidasy, sandały, adidasy... W końcu Paweł go przegonił, że rozwali se te adidasy, więc wrócił i postanowił poświęcić sandały.
Wyguzdrali się w końcu. Ruszyli o 9.

Słowo "krótki" kojarzy mi się z szybko płynącym czasem - coś jak "krótki dystans"... Kilka minut i po sprawie ;)
Natomiast słowo "spacer" - wiadomo: przejść się normalnie chodnikiem czy deptakiem, jak inni zwykli śmiertelnicy :mrgreen: Ale nieee... Gdzie tam - chłopaki mieliby zrobić coś NORMALNIE ? 8O
Niedoczekanie...

O godzinie 12 dzwoni mój mąż :) Myślę sobie: pewnie mamy się szykować, bo zaraz będzie.
A tu ZONK: :roll:
- No, kochanie - właśnie doszliśmy.
- Gdzie? Pod dom?
- Nie no, do latarni.
- 3 godziny? 8O
- Bo nie szliśmy deptakiem... Tylko skałami, morzem... Ale wracamy normalnie, więc będziemy za godzinkę.

Latarnia o której mowa znajduje się na wyspie, a raczej wysepce o nazwie Milu. Z naszego portu organizowano wycieczki łódkami na nią za bodajże 10E/os. Od portu do niej jest kilka dobrych km. Żeby do niej dotrzeć, chłopaki musieli obejść "cypel". Z portu nie było jej widać. Paweł ją jakoś wynalazł, bo lubi kundzić po zatyłkach... ;) Zawsze gdzieś wlezie i coś wynajdzie. I tak też było tym razem. Kiedy dotarli do miejsca, z którego już był "rzut beretem" na wyspę, Paweł postanowił, że na nią popłynie. Na oko miał do niej jakieś pół km...
Wskoczył do wody i... i w połowie drogi musiał zawrócić...
W następnym odcinku napiszę dlaczego :mrgreen:

Dodam jeszcze tylko, że konsekwencją wyprawy był (jak się można było spodziewać) pogrzeb sandałów mojego M. i co gorsza - pogrzeb aparatu Janka, do którego był baaaardzo przywiązany... Ale cóż w tym dziwnego, skoro szli momentami po pachy w wodzie, a Janek musiał trzymać plecak nad głową, żeby przeżyły ich dokumenty... Oczywiście nie byliby sobą, gdyby po drodze nie włazili do jaskiń... A Janek nie byłby sobą, gdyby nie robił zdjęć ;)
Oto kilka fotek, zanim aparat Janka zrobił kaput. Ujrzycie ostatnie jego tchnienie ;)
Załączniki:
IMG_0332a.jpg
W oddali widać miejscowość Santa Maria di Castellabate
IMG_0325a.jpg
IMG_1703a.jpg
Tak wyglądają ich normalne, krótkie, męskie spacery... ;)
IMG_1682a.jpg
Oho, przyczaili jaskinię...
IMG_1683a.jpg
I musieli wleźć...
IMG_1660a.jpg
Po drodze mieli mało atrakcji, więc postanowili sobie urozmaicić spacer ;)
IMG_1635a.jpg
IMG_1677a.jpg
IMG_1678a.jpg
IMG_1674a.jpg
IMG_1661a.jpg
IMG_1632a.jpg
latar.jpg
Po drodze mój mąż wspierał się bambusem ;)
latar 2.jpg
Tam popłynie Paweł :)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 05:39

Hejka :wink: :papa:

... kurde , ło ja pierdziu 8O , jezem coroz bardzij na Was zły :evil: ..bo widze co Waso grupa wysyso z zycia co je najpikniejse i najweselse... wielki sacun :!: za taki hardcore canioning 8O , nawet tego Pameli nie pokazuje bo bym zaroz dostoł f baniok za takom propozycje wyciecki na wakacjach , bo Ona je kapke tako staroświecko , la plage , la mangiare i la plage :roll: :roll:

Pozdrówki :wink: :wink: :papa:

...cekom na cdb... :wink: :mrgreen: :smo: :papa:
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 01.10.2014 06:46

Cześć witam :)
Super fotki :) świetnie się bawicie :lol:
Po oglądaniu Twoich fotek i relacji innych forumowiczów dojrzałem i już zamówiłem filtr polaryzacyjny do naszego Nikona D3200 18-105 VR.W Październiku wyskakujemy na weekend nad nasz Bałtyk do Jastrzębiej G sprawdzę jak wychodzą fotki z tym filtrem.
Pozdrawiam Jacek :hut: i czekam na cd...
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 01.10.2014 09:04

Chłopaki - dla takich ludzi, jak Wy naprawdę warto pisać! :D
Cieszę się, że rozumiecie nasze poczucie humoru i że się Wam podoba :D

Jacek -faktycznie filtr dużo daje. Sama się przekonałam w tym roku ;)

Pozdrawiam i zapraszam niebawem na C.D. :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 01.10.2014 13:51

Jaaaak to się stało, że mi ta relacja tak całkowicie umknęła? :roll:
Kolejne już w tym roku Cro starcie na forum. Poprzednim razem u myszy wygrała Dolina Zillertal, ciekawe jak będzie u Ciebie :)
Fajne zdjęcia i przygody :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 01.10.2014 14:31

Piękne te Włochy - jadę z wami - lubię dobrą zabawę , a w życiu trzeba sobie umieć radzić .... :mrgreen:
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 01.10.2014 14:53

Super relacja i odwieczny dylemat, już kilka razy mieliśmy najechać Italię ale jakoś zawsze wygrywała CRO.
fammoni
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fammoni » 01.10.2014 15:05

tiwa napisał(a):Ale relacja ! Czasami (komentarze) to prawdziwa jatka. Gratuluję lekkości pióra (wakacje na Korculi przeczytałem jednym tchem!).
Odniosłem wrażenie, że wybrzeże Amalfi nie jest warte tylu trudów i wyrzeczeń (pieniędzy).
Jak to oceniasz w tej chwili ?
Oddaję głos na CRO :D
pzdr. :wink:

uwierz mi jest warte
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 01.10.2014 15:22

Wyprawa chłopaków ciekawa bardzo...no ja jestem ciekawa czemu Paweł musiał zawrócić ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.10.2014 17:13

Wycieczka fajna; dobrze, że jakiejś kasy z biletami po drodze nie było... :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.10.2014 17:52

Nie było okazji się odezwać jakoś, ale oglądałem tę relację ze dwa razy na szmatfonie, nie lubie tam jednak pisać...
Melduję obecność, Amalfi Coast jest boskie, widoki z Ravello rzeczywiście piękne, z samego Amalfgi mamy podobne parę ujęć :
trip-2010-bawaria-italia-istria-t35808-1005.html#p1276640

pozdrowienia dla Autorki i Chłopaków :boss:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 02.10.2014 09:43

Roxi napisał(a):Jaaaak to się stało, że mi ta relacja tak całkowicie umknęła? :roll:
Kolejne już w tym roku Cro starcie na forum. Poprzednim razem u myszy wygrała Dolina Zillertal, ciekawe jak będzie u Ciebie :)
Fajne zdjęcia i przygody :)

Witaj Roxi :) Fajnie, że dołączyłaś ;)

Andzia* napisał(a):Piękne te Włochy - jadę z wami - lubię dobrą zabawę , a w życiu trzeba sobie umieć radzić .... :mrgreen:

Superancko, że jest więcej takich ludzi :mrgreen:

wukor napisał(a):Super relacja i odwieczny dylemat, już kilka razy mieliśmy najechać Italię ale jakoś zawsze wygrywała CRO.

W zupełności Was rozumiem ;)

andeo napisał(a):Wyprawa chłopaków ciekawa bardzo...no ja jestem ciekawa czemu Paweł musiał zawrócić ;)

Zaraz wyjaśniam ;)

FUX napisał(a):Wycieczka fajna; dobrze, że jakiejś kasy z biletami po drodze nie było... :wink:

Nie zdziwiłabym się, gdyby takową tam niebawem postawili... :mrgreen:

Witaj Tony :) Za chwilę c.d. Zapraszam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

ITALIA 2014 - czyli czy Włochy wygrają z Chorwacją? - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone