Witam wszystkich!
Mam kilka pytań odnośnie półwyspu Istria.
Miało nie być w tym roku Chorwacji ale jednak szybka, spontaniczna decyzja i tydzień na kempingu Bi Village zarezerwowany.
Jedziemy z dwójką maluchów - 3 i 5 lat.
W Chorwacji już byliśmy i zawsze w Dalmacji - Lokva Rogożnica, Brela razy 2, Zivogosce.
Broniłem się przed Istrią ale mam nadzieję, że niesłusznie .
Nie mam pomysłu jak ten nasz wyjazd zaplanować - tak jak pisałem - mamy zarezerwowany tydzień na kempingu Bi Village. Ale nie chcemy jechać tylko na te 7 nocy taki kawał - prawie 1400 km w jedną stronę więc przyjedziemy szybciej 2 dni i zostaniemy jeszcze 2-3 dni po kempingu. Tak akurat pasuje nam urlop. Wiem, lepiej byoby przyjechać na te 7 dni na kemping i potem zostać jeszcze 4-5 dni ale tak nie możemy.
Na kempingu będziemy w domkach z Vacansoleil.
Nie znam kompletnie Istrii i dopiero zaczynam się uczyć. Tak to jest ze spontanicznymi decyzjami.
Nie byłem tez nigdy na kempingu, zawsze kwatery prywatne.
Dojedziemy do Chorwacji prawdodpodobnie w czwartek, kemping od soboty. Nie wiem czy jechać na kemping, przespać się te 2 noce w namiocie i potem przenieść się do domku?
Czy zarezerwować kwatere na 2 noce, tylko gdzie?
Czytam o Rabac, Labin, jakiś mniejszych miejscowościach ale z 2 dzieci po podrózy raczej nie będziemy nastawieni na zwiedzanie więc może po prostu Fażana?
Czy Fażana z dzeićmi to będzie dobra decyzja? Nie przeczytałem jeszcze wszystkiego o Fażanie, dopiero zacząłęm ale wydaje się małym, spokojnym miasteczkiem.
Ma ktos może jakiś nocleg w Fażanie do polecenia w terminie 16.06- 18.06 ( z perspektywą kolejnych 2-3 nocy - 25.06-28.06 - wiem, skomplikowane, zostanie pewnie booking.com...)
W trakcie pobytu na kempingu, jesli będzie pogoda to nie będziemy za bardzo zwiedzać, takie standardy myślę jeśli chodzi o Istrie:
Pula
Rovinj
może Brijuni
co ewentualnie dla dzieci polecacie na Istrii?
Po pobycie na kempingu równiez chcemy jeszcze zostać na Istrii tak jak pisałem - 2-3 noce.
I też nie wiem czy Fażana dalej czy jakieś inne miejsce.
Lubimy czasem zmienić miejsce więc kusi mnie jakaś inna miejscowość ale z drugiej strony jeśli Fażana będzie ok to rozważamy też opcję pozostania tam.
W drodze powrtotnej chcemy odwiedzić jaskinie w Słoweni. Którą bardziej polecacie w kontekście zwiedzania z dziećmi -
Postojna czy Szkocjańskie Jaskinie? bo na obie pewnie nie będzie czasu.
Pozdrawiam