witam wszystkich cromaniaków.
postanowiłem napisać, gdyż po przeglądnieciu archiwum, mam mieszane uczucia (wiem, wiem, mieszane uczucie to wtedy gdy teściowa Twoim autem ładuje się prosto na słup) co do wyjazdu do Chorwacji na krótki urlop. Otóż o ile na forum, panuje powszechne przekonanie, że na taki wypoczynek warto udać się w ciemno o tyle takie ryzyko nie jest polecane, jeśli wybierzemy Istrię. Dziwnym trafem też nie ma wielu chętnych na ten uroczy zakątek Chorwacji a w relacjach najczęściej pojawia się Riviera Makarska. Mam w związku z tym kilka konkretnych pytań, oraż chętnie nawiążę kontakt milowy z osobami które wybierają sie do Chorwacji w terminie pomiędzy 26.08 - 04.09 2005 roku.
a pytania moje to:
- czy rzeczywiście tak trudno znaleźc "tanią" kwaterę w ciemno w Istrii?
- jakie mamy sznse na to aby w podanym wyżej terminie znaleźć kwaterę na 6 dorosłych osób i dwójkę dzieci? w atrakcyjnej cenie oczywiście.
- czy lepiej odpuścić sobię Istrie i wybrać inny region Chorwacji - choćby osławiona Makarską?
- jaką górkę pienięzną należy posiadać? 10%? 20%? więcej?
- czy mógłbym dostać jakieś konkretne adresy w Istrii, aby nie jechać tak całkowicie w ciemno?
- czy jeżeli więcej jest "przeciw" Istrii, to może jakieś konkretne adresy na inne miejscowości - ale adresy sprawdzone w tym roku już?
i wogóle chętnie posłucham wszystkich, którzy zechcą napisać do mnie na adres kinta(małpa)wp(kropka)pl - a może się wybierzemy razem? może ktoś jeszcze jedzie w tym terminie i chciałby się wybrać wspólnie?
za wszsytkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam serdecznie wszystkich
Marcin Pachla
kinta(małpa)wp(kropka)pl