Calapula napisał(a):walp napisał(a):...
Może przeceniasz dzisiejszych studentów?
O ile sobie przypominam, autorzy poprzednich ankiet na potrzeby pracy licencjackie/magisterskiej, także rejestrowali się na forum dopiero przy zakładaniu wątku z ankietą. Np.
https://www.cro.pl/atrakcyjnosc-turystyczna-dalmacji-ankieta-do-licencjatu-t53801.html?hilit=ankietaCzy to miałoby oznaczać, że wszyscy oszukują? Nie sądzę.
Co do podawania adresu email, to w tego typu sprawach, podaję ostatni z posiadanych (w kolejności ważności). Unikam w ten sposób niechcianej poczty, mimo, że na podstawowych adresach, bardzo dobrze działa filtr antyspamowy.
Możliwe a nawet jednak pewne jest to, że przeceniam dzisiejszych studentów. Ale co im tam będę żałował.
Podany przykład jest z tego samego okresu, 2 dni różnicy co sprawia, że jestem jeszcze bardziej podejrzliwy. Jakoś przez lata całe nic podobnego się nie działo a tu jeden za drugim. Stawiam na realizację zlecenia na zebranie informacji ale jak jest naprawdę to ... wie?
Myślę, że wszystkie nasze majle i stare i nowe na pewnym poziomie są tam gdzie trzeba bardzo trafnie powiązane. Podawanie więc starego i już dawno nie używanego niewiele zmieni - spam przyjdzie do nas na 100%
Takie są moje diagnozy, czy trafne czy nie to nie wiadomo ale przydało by się, żeby autorka posta się wypowiedziała. Jak usunie z akiety potrzebę podania majla to ją wypełnię, tę ankietę.
Szanowy Panie/Pani,
Bardzo przykro czyta się takie posty.
Odwiedzam stronę Cro.pl od lat, w końcu moim przyszłym profilem zawodowym będzie pilot lub i rezydent i przydała mi się niejednokrotnie do pozyskiwania wiedzy, nie mniej jednak nie odczuwałam potrzeby zakładania sobie konta.
Czy to coś złego, że poszukuję wiedzy na każdy możliwy sposób? Chyba nie robię tym nikomu krzywdy prosząc ludzi o drobną przysługę, która bardzo poważnie może zaważyć na mojej przyszłości zawodowej.
Studiuję kroatystykę na poznańskim UaM, niestety uczelnia nie zawsze do końca chce pomagać studentom (zresztą w życiu nie ma podawanego niczego na tacy, i trzeba sobie wiele spraw samemu organizować
).
W przypadku tejże specyfikacji, czasami trzeba się zapierać łokciami i nogami, aby móc pozostać na wymarzonym kierunku.
Co do podawania maila, broń Boże jakiś spam!!!
Potrzebowałam weryfikacji mailowej aby porównać ile mam ankiet polskich a ile chorwackich (na chorwackiej witrynie podałam identyczną ankietę, ale całą po chorwacku), co ma mi tylko i wyłącznie pokazać ile osób zaznajomionych jest ze specyfikacją żupani Istryjskiej.
Ankiety te zostały rozmieszczone na wielu portalach społecznościowych, forach nawet i ambasad.
Nie muszę się nikomu tłumaczyć, po prostu to smutne że jak student chłonny wiedzy postrzegany jest jako idiota, debil, zabiera się do pracy dopiero teraz, matura ledwo na 30%.
Dziękuję wszystkim za wypełnienie tejże ankiety, to dla mnie bardzo dużo znaczy!
Nie mniej jednak już wiem, że nie warto chyba prosić o pomoc, bo można zostać zmieszanym z błotem.
Z wyrazami szacunku,
Studentka filologii chorwackiej z 3 roku na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu