Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pepe75
Globtroter
bravo

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe75 » 31.05.2010 20:04

relacja cudowna, zdjęcia także gratuluję udanego wypoczynku.
już tylko 29 dni i ląduje w Splicie...
ach...

pozdrawiam serdecznie
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 31.05.2010 20:15

Witaj ponownie mariusz-w .

O pewnych zaletach Waszych podróży może nie mówiłem zbyt wiele, dlatego może teraz kilka ważnych spostrzeżeń, które zrodziły się teraz.
Mają szerszy zasięg (bo nie oceniają tylko tej relacji).

O Istrii wiem więcej niż wiedziałem wcześniej.
O Twoich (a raczej Waszych) relacjach wiem, że zawsze jesteście bardzo dobrze przygotowani i wiecie co chcecie zobaczyć.
Wiem, że potraficie to pokazać.

Wiem, że fajna z Was para (nie jedyna, ale to też wspaniałe).
Wiem ...
Może łatwiej będzie napisać czego nie wiem. :wink: :D
Nie wiem jaka będzie następna podróż, ale wiem, że będzie obfita jak każda poprzednia.

Pozdrawiam.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 01.06.2010 11:30

Witjcie !

Jolanda napisał(a):........................balsam dla duszy :wink: (kuchenne rewolucje, też pysznie się oglądało) :wink:

ita napisał(a): Na pewno kosztuje Cię to nie mało czasu i pracy. Dziękuję, że mogłam to zobaczyć.
pozdrawiam serdecznie

... "balsam na duszy" ! ... cieszymy się, że się podoba !

Dziękujemy!

... a co do poświęconego czasu na relację ... to tak "między ..... a zakąską " ;)

Przecież to i dla nas przyjemność ... "podróżować" tam ponownie !

yskyerka napisał(a):Istria jakoś nigdy mnie nie pociągała. .................... Może szkoda.
Mam wrażenie, że jak ktoś zaczął od Peljesaca to mu trudno nieco inną Chorwację zaakceptować :)

Mówią "mądrzy", że jak się nie spróbuje ... !
Na pewno szkoda - bo warto zawsze i wszędzie, byle tylko czasu, sił, zdrowia, no i oczywiście funduszy nam starczyło.

longtom napisał(a):
Silna grupa pod wezwaniem......... :wink: :wink: :wink:
Nie obiecuję, że dotrzemy do Ravni, w Rownij będziemy na pewno :wink:
Będziemy tam już za miesiąc :!: :!: :!:

... no może GRUPA , to za dużo powiedziane :) ... ale silna i pod wezwaniem ! ;)

weldon napisał(a):A co ja zrobię, jak mnie Poznań przyciąga?
Jakiś taki oszczędny się zrobiłem ostatnio 8O
:wink:

... nie ma tego, co by na dobre nie wyszło ! ;) :D

piotrf napisał(a):
Było by świetnie połączyć zwiedzanie Istrii z kilkudniowym pobytem w Wenecji :P . . .
Piotr

... takie łączenie będąc na Istrii, całkiem dobrze się udaje ... stamtąd to już nie problem ! :)

pepe75 napisał(a):................................ gratuluję udanego wypoczynku.
już tylko 29 dni i ląduje w Splicie...
ach...
pozdrawiam serdecznie

Samych przyjemności !
I też udanego...... ! :)

nomad napisał(a):
......................że zawsze jesteście bardzo dobrze przygotowani i wiecie co chcecie zobaczyć.
...............................................Nie wiem jaka będzie następna podróż, ale wiem, że będzie obfita jak każda poprzednia.

Pozdrawiam.

... staramy się i pracujemy nad tym całą zimę ! ;)
... następna !? ... my już wiemy ! :) ... i też tak będziemy chcieli !!!

Pozdrawiamy Wszystkich !
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.06.2010 11:38

mariusz-w napisał(a):... staramy się i pracujemy nad tym całą zimę !

Aaaaa, to o podróży napisałeś, bo nie doczytałem ... :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 01.06.2010 13:58

Widok z apartamentu na "miejską" plażę Ravni ...

Obrazek

... i odwrotnie.

Plażę tę, w tygodniu okupowali przeważnie poniżej przedstawieni plażowicze. Trochę "ludzkiego" ruchu robi się weekendy za sprawą windsurferów, nurków oraz amatorów łapania promieni słonecznych.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W prawo od plaży prowadzi dzika ścieżka, tym razem w kierunku niewielkiej automatycznej latarni .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... tu można zapomnieć o Bożym świecie ... a może by tak tu zostać ? ... ach .... ale na pewno chcieć wrócić !

Obrazek

Obrazek

Wizytowaliśmy także okoliczne wzgórza ... widok na Ravni z drogi prowadzącej do wsi Škitača, a w tle oddalony 10 km w linii prostej (drogą 18 km ) tarasowo położony Rabac.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 02.06.2010 09:09 przez mariusz-w, łącznie edytowano 1 raz
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 02.06.2010 08:12

Wiesz, ja tu sobie tak cichutko siedzę i po cichutku tę Istrię niby odwiedzam z Wami jeszcze raz, ale tak na prawdę to z Wami na nowo ją odkrywam :D Istria ma tyyyyyle zakamarków i Wy nam to pokazujecie :D
I co ja mam teraz biedy żuczek zrobić :wink: bo nie dość, że uświadomiłam sobie, że w Wenecji to ja w ogóle nie byłam, to i Istrię baaaardzo po łebkach widziałam :roll:

pozdrawiam
:D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 03.06.2010 14:27

Tymona napisał(a):................
I co ja mam teraz biedy żuczek zrobić :wink: bo nie dość, że uświadomiłam sobie, że w Wenecji to ja w ogóle nie byłam, to i Istrię baaaardzo po łebkach widziałam :roll:

pozdrawiam
:D

Witaj ... no tak !

Niestety !... zawsze muszą być wybory ... co najpierw? ... a co ewentualnie kiedyś ! ... zdarza się, że też i my popadamy z tego powodu w "konfuzję".

Miejsc cudownych na tym świecie jest tyle, że zawsze można czuć niedosyt. Do tego powstają dylematy ... czy wakacje to ma być spokojniejszy wypoczynek, czy może bardziej aktywny.

Musimy mieć nadzieję, że życie i wszelkie jego aspekty pozwolą nam, na skorzystanie w czasie urlopowych podróży...z jak największej ilości miejsc i atrakcji.

Życząc tego Tobie, innym oraz sobie ...

Pozdrawiamy

:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.06.2010 17:35

Obyśmy zawsze mieli tylko takie dylematy
mariusz-w napisał(a): ... co najpierw? ... a co ewentualnie kiedyś ! ...

Monetą trzeba rzucić. :wink:

Natomiast najbardziej wartościowe będzie to, że dzięki takim relacjom nie będziemy się kręcić jak ...,
nie będziemy marnotrawić czasu, ale będziemy mogli pozwolić sobie na luksus wyboru gdzie i na jak długo. :D

A jeżeli nie dotrzemy? Też pięknie, bo sobie wyobraźnię dzięki tobie, Mariuszu, rozwijamy :D

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 04.06.2010 18:03

weldon napisał(a):
mariusz-w napisał(a):... staramy się i pracujemy nad tym całą zimę !

Aaaaa, to o podróży napisałeś, bo nie doczytałem ... :wink:

... też ............... ! ;)

weldon napisał(a):Obyśmy zawsze mieli tylko takie dylematy

... tak ... to prawda ... oby... :!:

:)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 04.06.2010 18:15

Od czasu do czasu robiliśmy wieczorne wypady do Rabacu, by popatrzeć na życie wakacyjnego kurortu, pospacerować po promenadzie portowej ...

Obrazek

Obrazek

... najeść się lodów ... .

Obrazek

... obserwować widok z tarasu restauracji położonej w centralnym punkcie miejskiej zatoki ... gdzie serwują przepysznie przyrządzone zakąski np. przegrzebki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... a czasami także zwizytować czynne do późna galerie i sklepiki z najróżniejszymi wytworami ludzkiej fantazji .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.06.2010 19:13

Rabac, moje pierwsze spotkanie z Cro w 2002 :) miło powspominać :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2010 19:25

Obrazek

O mamo!!!
Pani Małżonka dała radę ? :wink:
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 05.06.2010 17:20

Po pierwsze - bardzo piękna relacja! Jesteśmy zachwyceni - chcielibyśmy wybrać się w te rejony w tym roku we wrześniu, niestety tylko na 8 dni. Jeżeli mógłbyś napisać ile kosztował was pobyt?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 18:42

Serdeczny Kolego Mariuszu piękna jest Twoja relacja ilustrowana wspaniałymi zdjęciami krajobrazów i zabytków. Moje pytanie co prawda nie odnosi się do tychże zdjęć tylko dotyczy bardziej przyziemnych spraw. Otóż niech kolega mi powie ileż to walizek zapakował z ubraniami i kapeluszami żony do samochodu. Napewno do tego doszło jeszcze wiele kosmetyków znanych i renomowanych firm, żelazko na parę wodną bo ubrania Szanownej Małżonki są jak spod igły niczym z salonu Madam Chanel z Paryża. Gdzie to kolega umieścił, chyba nie w skodzie fabii, vv golfie czy fiacie punto. Jak to kolega technicznie upchał w pojeżdzie 8O . Jakim to pojazdem osobowo-ciężarowym kolega podróżował po drogach Chorwacji. Czy kolega zabrał ze sobą Box dachowy bo pieniędzy pewnikiem to napewno dużo..
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.06.2010 19:00

Dzięki, Mariusz!
Wspaniała relacja. :roll: Zobaczyłem mnóstwo rzeczy, które z konieczności musiałem sobie darować, przelatując przez Istrię.
Trzymam kciuki za kolejne wypady i równie świetne ich opisy. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży