Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam Od niedzieli będziemy w Rabacu, niestety prognozy nie są optymistyczne. Podobno kiepski ma być cały następny tydzień i właśnie zastanawiamy się nad przełożeniem wyjazdu. Ma ktoś z będących na miejscu jakieś dokładniejsze info? Z góry dzięki
Spróbuję skontaktować się z Vigorem z Ravni, które leży ok. 10 km w linii prostej od Rabaca. Mogę go zapytać o prognozę pogody na najbliższy tydzień. Problem w tym, że pewnie jutro wyjeżdżacie i odpowiedź może przyjść za późno.
Tak, planujemy wyjechać jutro po wieczór. Gdybyś coś wiedział wcześniej będę bardzo wdzięczny. Kurcze, pierwszy raz podczas wyjazdu do Cro mam taki dylemat
Czekam na info od Vigora. Z doświadczenia wiem, że odpisywał na drugi dzień z rana. Nie wiem, co Wam poradzić. Spróbujcie skontaktować się z Mirko. Mieszka w Puli, może poda aktualną prognozę pogody. Z drugiej strony znacie już niepomyślną prognozę, więc obawiam się, że ani Vigor ani Mirko nic nie zmienią.
Niestety, ciągle nie mam informacji od Vigora Jeśli jedziecie w ciemno, bez rezerwacji, to może lepiej zmienić lokalizację, np na zachodnie wybrzeże Istrii.