Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - pomoc w wyborze campingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*Gary*
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) *Gary* » 28.05.2018 18:34

Dzięki za podpowiedzi. Niestety jeszcze nawet nie jestem pewien urlopu tzn. kiedy będę korzystał. Zawsze jeździliśmy w ciemno i nigdy nie było problemów ale to było do apartamentów. Dzieci podrosły więc może spróbowalibyśmy kempingu. Ale to na razie luźne przymiarki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.05.2018 21:27

*Gary* napisał(a):Dzięki za podpowiedzi. Niestety jeszcze nawet nie jestem pewien urlopu tzn. kiedy będę korzystał. Zawsze jeździliśmy w ciemno i nigdy nie było problemów ale to było do apartamentów. Dzieci podrosły więc może spróbowalibyśmy kempingu. Ale to na razie luźne przymiarki.

Skoro przymiarka do kempingu, to sprzęt kempingowy już jest :?: i auto pakowne :?:
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 17.06.2018 07:33

Lanterna zaskakuje nas co roku. W tym roku pojawił się skate park , pole do mini golfa , Istria w miniaturze, została zlikwidowana duża strefa domków -namiotów , a w to miejsce powstało nowe "osiedle" mobildomków , no i najważniejsze każdy bar , restauracja ma wystawiony duży Tv z MŚ w Rosji , a wielka sala disco -kids została zamieniona w ogólnie dostępną strefę kibica z kanapami i krzesłami , wczoraj wypełniona po brzegi Chorwatami. Mam nadzieję , że we wtorek nie będę tam sam :wink: .
Ceny są podobne do tych z ubiegłego roku , ale gorzej jest z dostępnością parceli .Parki wodne zostały zamknięte dla gości z zewnątrz. Wstęp tylko z opaską dla mieszkańców kempingu. :)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 17.06.2018 08:07

Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 17.06.2018 09:07

Coś nie tak z tym linkiem.
robur
Odkrywca
Re: Camp Bi Vilage

Nieprzeczytany postnapisał(a) robur » 09.05.2019 15:54

Camp Bi Village
Patrze w mape gogle i widzę, że on chyba jest drogą przedzielony od morza
nie jest położony bezpośrednio przy plaży?
Był ktoś ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.05.2019 17:51

robur napisał(a):Camp Bi Village
Był ktoś ?

Nie patrz google map, patrz na zdjęcia i plan kempingu.

https://www.google.com/search?q=camp+bi ... 66&bih=601

Duże kempingi na Istrii są położone bezpośrednio przy plażach, tylko ze względu na ich obszar nie każde ich miejsce leży przy plaży i w pierwszej linii brzegowej. :wink:
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 09.05.2019 17:54

robur napisał(a):Camp Bi Village
Był ktoś ?

Mapa google wskazuje blędnie, Bi Village jest położony przy morzu.

robur napisał(a):Patrzyłem na zaton, lanterne, strasko
ale w tym terminie minimum 5500 i grubo ponad 6tys

Kampingi niestety do tanich nie należą. Ja w tym roku za 8 dni w Zatonie od 29.06 dałem 5000 zł. W zeszłym roku za 8 dni w Bijela Uvala płaciłem ok. 4500 zł (w obu przypadkach mobilhome z 3 sypialniami). Ale za to nie musiałem codziennie dzieciakom zajęcia wymyślać :) - morze, plaża, baseny, plac zabaw, lody, frytki, rowery, hulajnogi, trampoliny i tak w kółko :).
Może i to kosztuje ale mina dzieci bezcenna :D

1.jpg

2.jpg

3.jpg
robur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robur » 10.05.2019 10:38

Chyba będzie Simuni na Pagu
Ewentualnie jeśli ktoś ma dobre argumenty za Bi Village tez nad tym myslimy
3-cia opcja solaris
Na tych kampach w tym terminie 17-24.08 jest jakiś 1000zł taniej niz na Lanternie, strasko, zatonie i z 500zł taniej niż na Umag/Bijela Uvala
A może któryś z tych drogich kampów wszystkie atrakcje ma za free i to wcale nie wyjdzie drożej?
robur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robur » 10.05.2019 17:56

wpłaty poszły jednak na 3 domki Bi Village, pokazała się dziś promocja na Lux campie i homairze
i w ciągu godziny wszystko poszlo co w dobrej kasie :D
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 28.06.2019 21:54

Powtórzę się "enty " raz ,że kempingi szczególnie te o podwyzszonym standardzie ,absolutnie nie są konkurencyjne w stosunku do apartamanów. Ktoś kto od dzieciaka miał naturę harcerza i spędzał wakacje pod namiotem , nie zrozumie kogoś kto spędza wakacje w apartamentowcu i vice 'versa . Osobiście od kilku lat "przepłacam " za wakacje :wink: na kempingu i nie zamieniłbym ich na żadne inne :)
Parę dni temu czytałem artykuł na WP o wakacjach na kempingu. W zachodniej części EU taką formę spędzania wakacji wybiera 25% ludzi, w Polsce ok.4-5%. Nadal u nas pokutuje przekonanie ,że są to bieda-wakacje , ze względu na mierną ofertę kempingów , zaniedbane rodem z PRL sanitariaty itd, dlatego wielu rodaków spędza wolny czas na kempingach poza granicami
novy77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) novy77 » 24.11.2019 12:50

A ja zdecydowanie wolę campingi niż kwatery czy apartamenty, byłem już na kilku campingach i miłowspominam. Ale jest to indywidualna sprawa każdego.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.12.2019 12:19

Rafi70 napisał(a):Powtórzę się "enty " raz ,że kempingi szczególnie te o podwyzszonym standardzie ,absolutnie nie są konkurencyjne w stosunku do apartamanów. Ktoś kto od dzieciaka miał naturę harcerza i spędzał wakacje pod namiotem , nie zrozumie kogoś kto spędza wakacje w apartamentowcu i vice 'versa . Osobiście od kilku lat "przepłacam " za wakacje :wink: na kempingu i nie zamieniłbym ich na żadne inne :)
Parę dni temu czytałem artykuł na WP o wakacjach na kempingu. W zachodniej części EU taką formę spędzania wakacji wybiera 25% ludzi, w Polsce ok.4-5%. Nadal u nas pokutuje przekonanie ,że są to bieda-wakacje , ze względu na mierną ofertę kempingów , zaniedbane rodem z PRL sanitariaty itd, dlatego wielu rodaków spędza wolny czas na kempingach poza granicami

Tak, to prawda, warto to jednak powtarzać, zwłaszcza komuś, kto był na campie raz w życiu, może nad okolicznym jeziorem. Sikał po krzakach, mył się w zimnej wodzie i do białego rana słyszał pijackie krzyki sąsiadów. Cały czas wielu znajomym tłumaczę, że wybieramy campingi dlatego, ze lubimy, a nie z oszczędności. Będąc w tym roku z rodziną szwagierki moglibyśmy mieć bardzo komfortowy apartament na naszej 6-tki w niższej cenie, niż płaciliśmy za spanie w lesie na campie pod własnym namiotem :)

Na Istrii byliśmy na kilku campach, ale dość dawno i raczej nie pomogę. Zwykle są duże, z basenami, animacjami no i niemałej cenie
Amarosa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amarosa » 19.07.2021 19:25

A ja z innej beczki Wybieram się pierwszy raz na camping na Istrie pod namiot, parcela z prądem i przyłączem wodnym. Nie za bardzo rozumiem co znaczy info 10 Amp ( prąd) czy moja przenośna płyta indukcyjna na tym prądzie nie pociągnie bo za duży pobór mocy będzie? Czy kupić jakaś elektryczna jednopalnikowa o mniejszej mocy.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.07.2021 00:26

10 amperów to 2300 watów, więc jeśli twoja płyta pobiera mniej, to bezpiecznik na kempingu powinien wytrzymać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Istria - pomoc w wyborze campingu - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies