napisał(a) neeken » 08.07.2017 20:58
Witam szanowne grono Cromaniaków.To mój pierwszy post,szukałem powitalni aby się przywitać ale jakoś nie znalazłem.Cromaniakiem będę już końcem sierpnia i to całkiem przypadkowo.ALe od początku.Wyjątkowo w tym roku mam we wakacje dużo pracy także rodzinka zawiedziona że nigdzie nie pojedzie gdyż wolne mogę mieć po ok 10 sierp(normalnie miałem od połowy lipca do połowy sierp)W dodatku auto po wymianie silnika nie rokuje jeszcze pewnej jazdy,w dodatku pojawił się pies dla synka i całe last minute z biur podrozy nie wchodziło w grę.Myśle sobie wezmę rodzinę chociaż do Hajduszoboszlo na baseny(strasznie ję uwielbiają) no ale ........ten pies.Wybór padł na thermal camping i .....pożyczenie kampera w Polsce.Z całej 6 os ekipy zawsze ktoś popilnuje psa na zmiane a reszta na baseny,mysle sobie jak już będzie kamper i HAjdu to zobaczyłbym i Balaton-tam tez kempingi pozwalają na pobyt psów,patrze na mape i widze że z Siofok do Chorwacji rzut beretem wiec..........czytam Wasze forum i szukam recenzji kempingow,najpierw chciałem KRK ale tam min 7 dni i z psem problem,potem na Istrii kamping w U....coś tam(przepraszam dopiero uczę się chorwackich nazw)tam też min 7 dób i problem z psem,pora na Lanternę i.............jest wolne na 5 dni i z psem i .........na ryzyk fizyk zarezerwowałem od 18 sierp parcele komfort(nie wiem co to jest ale była wolna) i za 5 osob plus dziecko 8 lat plus pies wyszło 430 euro.Wiem ze z punktu ekonomicznego całkowicie drogie będą te wakacje bo kamper 10dni z czego 5 na Wegrzech 5 w Cro swoje będą kosztowac ale czego się nie robi dla...............rocznego pieska heheh.Dotąd wakacje(przed psem) spedzalismy w zachodniej i północnej Europie oraz czasem te "all inclusivowe" z biur podrozy a Chorwacji ZAWSZE się bałem gdyż niejedna osoba mi mówiła ze jak już raz będę w Chorwacji to zawsze będę tam wracał.Mam przykład mojego znajomego który jak już odłożył jakieś pieniądze na pierwsze zagraniczne wakacje wybrał Chorwacje i jeździ tam rok w rok od 15 lat i tylko do Makarskiej.A dzięki Waszemu forum Chorwacja coraz bardziej mi się podoba.Po powrocie opiszę moję wrażenia z tego kampingu,fakt będzie już prawie po wakacjach ale na przyszłość na pewno się komuś jakies informacje przydadzą podparte wrażeniami dzieci 8 ,17 i 18 latków