Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - piękne zdjęcia, gdzie to jest?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 22.07.2012 14:07

rafgrzeg napisał(a):
maniust napisał(a):
Raul73 napisał(a):
Mario99 napisał(a):Jest to miejscowość PULA na Istrze, mają tam coś podobnego do Coloseum. Osobiście nie polecam, byłem tam i wrażenia nie zrobiło.

A na mnie przeciwnie :D

Pula godna polecenia!

Pula tak ! .....ale Coloseum, stracone kuny Rafał. :wink:

a ja wszedłem do amfiteatru, bo to kolejny w mojej kolekcji..i muszę przyznać, że można sobie darować wejście do środka, wystarczy obejść go dookoła. Pula to typowo portowe jak dla mnie miasteczko, zamek na górze, śmierdzący port na dole i trasa podziemna w samym centrum, takie miasto żeby tylko raz go odwiedzić i koniec.
Byłem tydzień w Poreću - wg mnie bardzo ładnie ale głównie dla rodzin z dziećmi, Rovinj jeśli chodzi o architekturę bardzo piękny we włoskim stylu :)

Pula to miejsce stare około 3000 lat (1000 lat starsze od króla polskiego Mieszka I).
Każda ulica jest historią.
Proponuję porównać Pule i Makarskiej. :wink:
Co warto zobaczyć w Makarskiej - kawiarni i restauracji :lol:
Proponuję przeczytać:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amfiteatr_w_Puli
Szelest
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szelest » 22.07.2012 20:35

mirko napisał(a):
rafgrzeg napisał(a):
maniust napisał(a):
Raul73 napisał(a):
Mario99 napisał(a):Jest to miejscowość PULA na Istrze, mają tam coś podobnego do Coloseum. Osobiście nie polecam, byłem tam i wrażenia nie zrobiło.

A na mnie przeciwnie :D

Pula godna polecenia!

Pula tak ! .....ale Coloseum, stracone kuny Rafał. :wink:

a ja wszedłem do amfiteatru, bo to kolejny w mojej kolekcji..i muszę przyznać, że można sobie darować wejście do środka, wystarczy obejść go dookoła. Pula to typowo portowe jak dla mnie miasteczko, zamek na górze, śmierdzący port na dole i trasa podziemna w samym centrum, takie miasto żeby tylko raz go odwiedzić i koniec.
Byłem tydzień w Poreću - wg mnie bardzo ładnie ale głównie dla rodzin z dziećmi, Rovinj jeśli chodzi o architekturę bardzo piękny we włoskim stylu :)

Pula to miejsce stare około 3000 lat (1000 lat starsze od króla polskiego Mieszka I).
Każda ulica jest historią.
Proponuję porównać Pule i Makarskiej. :wink:
Co warto zobaczyć w Makarskiej - kawiarni i restauracji :lol:
Proponuję przeczytać:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amfiteatr_w_Puli

No dobrze, i cóż takiego zostaje do roboty w Puli po zobaczeniu amfiteatru, twierdzy, mozaiki, muzeum archeologicznego, ratusza/swiątyni i łuku Sergiusza? Miasto jak miasto, ww. zabytki można obejrzeć w jedno popołudnie, bo są rozsiane między średniej urody kamienicami. Nie ma uroku Poreca, Rovinja, zeby np. sobie celebrować przy stoliku kawę dla samego uroku starówki. :wink:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 22.07.2012 21:25

Szelest napisał(a): Nie ma uroku Poreca, Rovinja, zeby np. sobie celebrować przy stoliku kawę dla samego uroku starówki. :wink:

Obrazek

Obrazek

:D :lol: :D :lol:
Szelest
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szelest » 23.07.2012 23:15

mirko napisał(a):
Szelest napisał(a): Nie ma uroku Poreca, Rovinja, zeby np. sobie celebrować przy stoliku kawę dla samego uroku starówki. :wink:

Obrazek

:D :lol: :D :lol:

No tak, zapomniałem o McDonaldzie przy łuku Sergiusza :P Suuuper!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Istria - piękne zdjęcia, gdzie to jest? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone